Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 28, 2012 12:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

balbina38 pisze:Te dwa które przywiozła Marlenka super,szczególnie ten który chyba będzie kiedyś (jak się już domyje)biały lub karmelkowy.

No to super Beatko, że Bianka (biała) i Kala (czarna) wracają do formy :D
One są naprawdę cudowne i oswojone to tylko zmiana miejsca mocno je wystraszyła :?
Wierze, że szybciutko znajdą dom, bo są kochane :wink:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro mar 28, 2012 19:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Wezmę dyżur jutro rano.

Kotka z Wiśniowej (Wisienka) już w Chatce po sterylce. Miała 6 maluchów :( Miała duże cięcie :( w sobotę do kontroli.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro mar 28, 2012 21:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Po wizycie u weta:
Pysiol nadal ma mieć kąpiele w Malasebie 2 razy w tygodniu (jest w witrynie).
Madzia - koniec kąpieli i zasypek, przez tydzień żadnych leków, potem kontrola. Golfik na razie zostaje, bo są nowe rozdrapania (niewielkie, ale trzeba zabezpieczać szyję).

Isia - inwazja "obcych" w kupie. Jaja glist i kokcydia w dużych ilościach - stąd paskudne kupy.
Do leczenia Isia oraz jej kumple, tj. Pysiol, Lolek no i wujek Józek, czyli wszyscy korzystający z tej samej toalety. Dzisiaj całe towarzystwo zostało odrobaczone na glisty. W piątek atak zmasowany na kokcydia, ale do tego potrzebna wycieczka do lecznicy, gdzie zostanie podany specjalny preparat. Więc w piątek jadę z pięcioma, bo jeszcze Kropka na kontrolę. 8O Niedługo chyba zacznę jeździć ciężarówką. Cała akcja ma być powtórzona za 2 i 3 tygodnie, oprócz tego odkażanie kociarni rozcieńczonym Domestosem i wyparzanie kuwet.
Do szuflady wrzuciłam fakturę za leczenie kotów z rozpiską - ponad 800 zł 8O

Dyżur:
Na zdrowej w miarę OK, ale znowu któryś kotek zwymiotował (suchą karmę). Zdecydowanie lepiej smakuje im suchy Royal niż kitiket. Nie podałam pasty na kłaki, bo zabrakło mi czasu. Noc mnie zastała w kociarni i nawet śmieci nie wyrzuciłam, bo się bałam iść na śmietnik. Zresztą nie było tego dużo, więc myślę, że poranny dyżur mi wybaczy.

Szopsy przywiozły Wisienkę, jest zakręcona, jak to po narkozie.

CatAngelsy przywiozły kocurka (a raczej dorodnego kocura) na czas leczenia - kolegę tej czarnej kotki ostatnio sterylizowanej. Kotek wdał się w bójkę i jest ranny w łapkę. Ma leki do podawania, są w witrynie. Założyłam kartę leczenia - tam jest wpisane dawkowanie. CatAngelsy zadeklarowały, że będą podawać leki, ale myślę, że w razie czego, jakby nie mogli podjechać, to damy radę. Jest do podawania syropek przeciwbólowy raz dziennie po jedzeniu ze strzykawki oraz antybiotyk w tabletkach - raz dziennie około 18-tej jedna tabletka. Kotek jest wystraszony, ale nie dziki. Siedzi w górnym boksie, po lewej stronie.

Pozostałe koty OK. Bianca bardzo przymilna, siostrzyczka trochę nieufna.

Pod koniec dyżuru była Pani dyrektor przedszkola, znajoma Dorotki, która organizowała zbiórkę karmy w szkołach i przedszkolach - jest tego sporo dla kotów oraz psów- w przedsionku na zdrowej. Ja dołożyłam dwie kołdry dla schronu. Pani ma kotka singla, 7 -letni kocur. Oglądała nasze kotki na zdrowej. Bardzo jej się podobała Zytka i Madzia. :D

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro mar 28, 2012 22:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 26.03.-01.04.2012 r.
26.03. pon. rano Beatka wie. Cookie
27.03. wt. rano Gosia, Wiesia wie. MaraS.
28.03. śr. rano Beatka wie Iwonka
29.03. czw.rano The Szops wie. Teresa
30.03. piat rano brak wie. Alienor
31.03. sob. rano brak wie. Teresa
01.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro mar 28, 2012 22:27 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Iwonko gdyby coś z wetem w piątek to daj mi znać, ja spokojnie po pracy mogę podjechać i część towarzystwa przetransportować do weta.
Jutro podjadę do weta z Alą kotką z Modrzejowskiej na ściągnięcie szwów - i jeśli wszystko będzie dobrze, Ala w piątek trafi na swoje włości, zawiezie ją Beatka.
Jutro mam adopcję małych czarnych kosmitków.
Mój sobotni wieczorny dyżur też zostawiam bo będą chyba dwie adopcje, ale jeszcze nei jestem umówiona dokładnie co do godzin, najwyżej podjadę dwa razy do kociarni.
Gdybym była do południa to część rzeczy podarowanych przez Panią Dyrektor z przedszkola mogę zawieźć do schroniska.
Czy w kociarni jest już klatka-łapka?
I postaram się jutro kupić Royala dla wybrednych :wink:

terenia1

Post » Śro mar 28, 2012 23:18 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Ostatnio zapłacone faktury:
-111zł żwirek
-74 zł żwirek
-57,48 zł Allegro
-504,30zł czynsz Szkłobudowa
-150zł księgowa
-1147,03 Almavet
-430zł almavet
-129,69 zwrot za mokre jedzonko do kociarni

Nie mamy zapłaconych mediów za kociarnię - prąd, woda za lutu (bardzo prosze dopołudniowe dyżury o odebranie faktury)
No i mamy koniec marca - czyli na dniach będzie faktura za marzec - kociarnia - czynsz + media :(

terenia1

Post » Czw mar 29, 2012 6:48 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

W Lupusie nie było klatki łapki wczoraj.
ARO
8)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw mar 29, 2012 6:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:Ostatnio zapłacone faktury:
-111zł żwirek
-74 zł żwirek
-57,48 zł Allegro
-504,30zł czynsz Szkłobudowa
-150zł księgowa
-1147,03 Almavet
-430zł almavet
-129,69 zwrot za mokre jedzonko do kociarni

Nie mamy zapłaconych mediów za kociarnię - prąd, woda za lutu (bardzo prosze dopołudniowe dyżury o odebranie faktury)
No i mamy koniec marca - czyli na dniach będzie faktura za marzec - kociarnia - czynsz + media :(

Tereniu, faktury ze Szkłobudowy trzeba odebrać na początku kwietnia,media będą łącznie na jednej fakturze za dwa miesiące,dlatego że późno podałyśmy stan licznika.Ostatnio chodziłam i podałam drugi raz stany naszych liczników.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw mar 29, 2012 6:51 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

The Szops pisze:W Lupusie nie było klatki łapki wczoraj.
ARO
8)

Nie wiem czy klatka łapka nie stoi na zdrowej pod transporterkami?

balbina38

Post » Czw mar 29, 2012 6:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

A czy Ala musi wrócić na ulicę? To taki miziak - nie dałoby się jej przetrzymać u nas, ogłaszać i wyadoptować? Chętnie będę ją "sponsorować", w ostateczności mogę ją zabrać na DT. Co prawda osiągnę wtedy taki poziom zakocenia jak na zdrowej :? , ale trudno.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw mar 29, 2012 6:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

CatAngelsy mogą nam pożyczyć swoją klatkę. Teresa, daj znać czy mają przywozić, bo wybierają się dzisiaj po południu w odwiedziny do rannego kotka i zamierzają przywieźć tą klatkę. Ja nie zwróciłam uwagi czy na zdrowej stoi jakaś klatka, w Lupusie nie było, więc już nie wiem czy pożyczać od Gosi Angelki czy nie :?:

Iwona11

Post » Czw mar 29, 2012 7:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:I postaram się jutro kupić Royala dla wybrednych :wink:

Moja znajoma, która ma dwa bardzo wybredne kocury (jeden brytyjski drugi bengalski, więc sama "szlachta" :D ) kupuje Royal suchy przez internet i odbiera w jakiimś sklepie na Kierocińskiej. Paczki 12 kg, podobno wychodzi około 9 zł za kilo. Dowiem się więcej we wtorek, może to by się lepiej opłacało niż kupowanie "po trochu".

Iwona11

Post » Czw mar 29, 2012 7:26 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:Iwonko gdyby coś z wetem w piątek to daj mi znać, ja spokojnie po pracy mogę podjechać i część towarzystwa przetransportować do weta.

Dzięki :D Dam radę, maluchy spakuję "podwójnie" :D
Aha, Józka proszę na razie nie głaskać, bo na miał wylany Profender na kark.

Iwona11

Post » Czw mar 29, 2012 7:36 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 26.03.-01.04.2012 r.
26.03. pon. rano Beatka wie. Cookie
27.03. wt. rano Gosia, Wiesia wie. MaraS.
28.03. śr. rano Beatka wie Iwonka
29.03. czw.rano The Szops wie. Teresa
30.03. piat rano brak wie. Alienor
31.03. sob. rano brak wie. Teresa
01.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

Niedziela wieczór :mrgreen:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw mar 29, 2012 8:16 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Alienor pisze:A czy Ala musi wrócić na ulicę? To taki miziak - nie dałoby się jej przetrzymać u nas, ogłaszać i wyadoptować? Chętnie będę ją "sponsorować", w ostateczności mogę ją zabrać na DT. Co prawda osiągnę wtedy taki poziom zakocenia jak na zdrowej :? , ale trudno.

Marzenko,ona wraca na swój "rejon",żyje tam już dwa lata,jest dokarmiana i ma swój kąt. Czeka na nią jej synek.

balbina38

[poprzednia][następna]