Rudy Leoś, dalszy kuzyn "norwegów" w wymarzonym DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 26, 2012 19:50 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

sisay pisze:Simba! :1luvu: Jestem za zmianą imienia, ale oczywiście nie mam nic do gadania :mrgreen:

niestety w tej kwestii ja też nie mam tu nic do gadania.... :roll:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon mar 26, 2012 20:17 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Obojętnie, jakie imię ma, czy też będzie miał - śliczny jest i będą z niego KOTY :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon mar 26, 2012 23:22 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

No to wróciłam, PKP przeżyłam.
Bardzo wszystkim dziękuję za ciepłe myśli i :ok: i wszystkie deklaracje pomocy :1luvu:
Przede wszystkim Tobie OlaLola, było mi niezmiernie miło Cię poznać, gdyby kiedyś Twoje drogi w stronę Poznania to rozumiesz :lol:
duża kawa i ciacho i drzwi zawsze otwarte.
Że też z tego chudego kołtunka taki "tygrys weterynaryjny" się zrobił, myślę, że może dodatkowo był zestresowany, nowi ludzie, nowe miejsca, noszą go, przekładają...
Ale ogólnie muszę przyznać, ze "daje czadu" tym bardziej Ola dzięki i za serce, ze dla jego komfortu ( a twojego dyskomfortu) wypuściłaś go z klatki, on chyba źle reaguje na zamknięcie, jakąś taką paniką.
Na zdjęciach tego tak nie widać, bo sierść ma dłuższą, ale pod palcami to kostka na kostce, pchał mi tą swoją obsypaną kleszczami głowinę do miziania.
Może, tak sobie myślę, jak kilka dni pobędzie, nabierze zaufania, to może i u weta będzie spokojniejszy.
Pozdrawiam wszystkich i dobrej nocy życzę :kotek:
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Wto mar 27, 2012 11:19 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Dzięki wielkie, cieszę się, że mogłam pomóc :) Nockę Leoś przespał dobrze, śniadanie zjadł za trzech, bo zjadł swoją porcję, potem, podkradł jedzonko Fruzi i Hersztowi.... myślę, że pomału się nauczy, że jedzonka już mu nie zabraknie....

OlaLola

Post » Wto mar 27, 2012 13:00 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Super :ok: Ale Ciebie wilber podziwiam, że dałaś rady taką podróż odbyć w dwie strony. Oj szacunek się wielki należy :ok:
Niech nam Leoś zdrowym i pięknym kotem będzie :ok:

jasdor

Post » Wto mar 27, 2012 14:18 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Tak sie zastanawiałam kogo Ola w miejsce Berty przygarnie, teraz już wiem... :mrgreen:

basiula

Od: Pt lut 17, 2012 22:43

Post » Wto mar 27, 2012 15:14 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Miejsce szybko się zapełniło niestety. Leoś jest już odrobaczony i odpchlony, je wszystko, wszędzie i w każdej ilości... Aktualnie raczy się indykiem :mrgreen:

OlaLola

Post » Wto mar 27, 2012 16:29 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

fajny kot z niego będzie :ok:
bo ma chłopak potencjał
Ola jakbyś potrzebowała jakiejś rady to pisz w miarę moich możliwości doradzę
o badaniach pisać nie będę bo na pewno wiesz
i jeśli udało by się go wyprać to dla niego też byłby komfort ( może po kastracji jak już będzie wybudzony u weta o ile wcześniej w domu nie da rady - ja tak czasami robiłam przy bardzo bojących się wody i agresywnych kotach, potem ręczniki i kocyki na drogę i zawsze było dobrze)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto mar 27, 2012 16:57 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Ok będę pamiętać.
Oto kolejna porcja zdjęć:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Wto mar 27, 2012 17:02 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

No śliczny jest :1luvu: Tylko chudzieńki strasznie. Jakby futro zdjął, to by pewnie mało co kota zostało :(

jasdor

Post » Wto mar 27, 2012 20:36 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Leoś dostaje Unidox 1/4 raz dziennie. Więcej mu nie chcemy dawać, żeby nie było za dużo, pokichuje, a Unidox jest na tyle uniwersalny że jeśli coś jeszcze trzeba podleczyć to dzięki niemu podleczymy.

OlaLola

Post » Śro mar 28, 2012 0:38 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Dopiero teraz dorwałam się do neta.
Kurcze, on już inaczej wygląda :lol: :1luvu: jakoś tak żywiej i bliżej mu do kota niż tej szmatce, którą wiozłam. Co dobry dom, to dobry dom, to widać i już !
Śliczności z niego będą :ok:
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Śro mar 28, 2012 10:06 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Generalnie sprawa z Leonem wyglada tak, że jego świat to jedzenie, w sumie mysle że to trzyma go przy życiu. Daje sie pogłaskać, ale tylko po główce delikatnie, myślę, że długo się tułał, wiódł życie bezdomnego kota. Dużo czasu minie jak będzie można poddać go narkozie, a wtedy zrobimy wszystkie badania, czyli morfologie, biochemie, możliwe, że rentgen ogona, może nawet USG, a jeśli będą sponsorzy to i testy bym mu zrobiła.

OlaLola

Post » Śro mar 28, 2012 11:58 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

teraz to chyba najważniejsze, żeby się odjadł i odespał w spokoju :ok: A jakby mu apetytu zbywało, to niech odda troche mojej Kośce, bo ja te maupę muszę prosić, żeby jadła i głasiać, i przemawiać.....
Trzymaj się Leo i dużo jedz :ok:

jasdor

Post » Śro mar 28, 2012 19:14 Re: Persopodobny. Potrzebna POMOC !!!!! Katowice, Chorzów,

Gdyby ktoś dysponował czasem, to może warto byłoby przejrzeć jakieś stare ogłoszenie o zaginionych kotach ( rudy, długowłosy z chorzowa) może on komuś uciekł i nie udało się go znaleźć. Tyle, że on mógł tułać się długo więc można patrzeć też kilka miesięcy wstecz. Ja trochę grzebałam, ale nic nie znalazłam.

OlaLola

[poprzednia][następna]