Moderator: Estraven
mimbla64 pisze:Dobrze robisz. Na pewno się kotka rozgrzeje. Wychodzenie z narkozy to też kwestia osobnicza. Jeden kot może szybciej dojść do siebie, a inny potrzebuje więcej czasu.

Alienor pisze:Pilnuj niech jej będzie ciepło - to oznacza także pilnowanie, żeby termofor nie wystygł za bardzo. Jak chcesz, możesz przebrać się w stare łachy (żeby nie było żal jak zasika) i przytulać do siebie do brzucha kotkę, a termofor pod nią lub z drugiej strony - wtedy szybciej powinna się zagrzać. Głaskanie i ciche, spokojne mówienie też może pomóc
marta333 pisze:ale to nielogiczne! jak jest jej zimno to powinna uciekać do ciepła
zawsze tak robiła
jak było jej zimno to wskakiwała na piec albo tuliła się do kaloryfera
musi być

Po prostu jestem znacznie bardziej przyzwyczajona do namolnych miziastych potforów Mulesia pisze:
Dlaczego nielogiczne?
Alienor napisała, że kotka, co prawda nie powie, jak jej będzie za ciepło, ale da Ci do zrozumienia, że jest jej za gorąco w inny sposób tzn. zacznie marudzić i będzie odsuwała się od źródła ciepła.
Alienor pisze:No to zostaje tylko termofor i spokojne, ciche mówienie do kici zostajePo prostu jestem znacznie bardziej przyzwyczajona do namolnych miziastych potforów
choć mam też niedotykalską księżniczkę Kotori - ją możemy głaskać tylko my dwie z córką i nie za długo, nie za często. Ale po sterylce leżała przytulona do Ali i głaski były cacy.
marta333 pisze:Alienor pisze:No to zostaje tylko termofor i spokojne, ciche mówienie do kici zostajePo prostu jestem znacznie bardziej przyzwyczajona do namolnych miziastych potforów
choć mam też niedotykalską księżniczkę Kotori - ją możemy głaskać tylko my dwie z córką i nie za długo, nie za często. Ale po sterylce leżała przytulona do Ali i głaski były cacy.
nie wiem... zaczynam już wariować
chyba zaraz wezmę ją przed komputer z termoforem i owinę puchową kurtką
może to coś da
ale boję się by jej brzuszka nie urazić
ale i tak fatalnie wygląda
nie wiem czy mogę bardziej jej zaszkodzić

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości