KOTY Z KORABIEWIC - głosuj w Krakvecie!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 23, 2012 21:18 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Wiadomości wieczorne:
wg dzisiejszych badań (morfologia, biochemia, usg całego kota - bez czaszki) diagnoza idzie w kierunku niedoczynności tarczycy.
To prawdopodobnie nie jedyna choroba tego kotka. Jest to dziwny pacjent i wg wetów ten przypadek nie jest "oczywistą oczywistością" i nie wiadomo co się jeszcze potwierdzi, a co wykluczy (szukane są przyczyny neurologiczne, np. będzie badanie na przeciwciała w kierunku toksoplazmozy)
Także niewiele mogę jeszcze napisać z rzeczy pewnych.

Z rzeczy pewnych - wg pani doc - jest to, że sam pacjent idzie w kierunku życia :ok: Zjadł dziś dwie miseczki. Zaczepia i gada. Ujął sobą personel medyczny. :D

Ja się jeszcze cieszyć nie chcę, ale chciałabym, by kierunek ku życiu był właśnie tym!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw lut 23, 2012 21:24 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

joshua_ada pisze:Wiadomości wieczorne:
wg dzisiejszych badań (morfologia, biochemia, usg całego kota - bez czaszki) diagnoza idzie w kierunku niedoczynności tarczycy.
To prawdopodobnie nie jedyna choroba tego kotka. Jest to dziwny pacjent i wg wetów ten przypadek nie jest "oczywistą oczywistością" i nie wiadomo co się jeszcze potwierdzi, a co wykluczy (szukane są przyczyny neurologiczne, np. będzie badanie na przeciwciała w kierunku toksoplazmozy)
Także niewiele mogę jeszcze napisać z rzeczy pewnych.

Z rzeczy pewnych - wg pani doc - jest to, że sam pacjent idzie w kierunku życia :ok: Zjadł dziś dwie miseczki. Zaczepia i gada. Ujął sobą personel medyczny. :D

Ja się jeszcze cieszyć nie chcę, ale chciałabym, by kierunek ku życiu był właśnie tym!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lut 24, 2012 1:20 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lut 27, 2012 11:15 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Kotek krówek nadal w szpitaliku. W piątek i sobotę było tragicznie, było załamanie i niewiadomo co będzie z kotem. :( :( :(
W niedzielę odzyskał kontakt ze światem zewnętrznym. Najbardziej przeszkadza mu okropny katar oraz biegunka, która w niedzielę zaczęła ustawać.
Rokowania nadal są b. ostrożne, ale wszyscy mu bardzo dopingują.
Dzisiejszych wiadomości jeszcze nie mam, czekam.

Leczenie jest bardzo kosztowne (kot miał m.in. podawane osocze, dostaje hormon tarczycy, leki, ma inhalacje, w dodatku badania krwi, rtg, usg)
Dlatego gorąco proszę o pomoc dla fundacji Viva, pod opieką której znajduje się aktualnie krówek (interwencja w Korabiewicach)

Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
03-772 Warszawa, Kawęczyńska 16/42a
05 1370 1109 0000 1706 4838 7319
tytułem: "kot z Korabiewic" lub "kot z Korabiewic - szpital"

To jest konto specjalnie na akcję Korabiewicką, m.in. dla zwierząt wyciąganych stamtąd i leczonych.

I proszę pod żadnym pozorem nie puszczać kciuków za krówka! :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pon lut 27, 2012 12:13 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Trzymamy bardzo mocno (w sobotę wieczorem dowiedziałam się od Zofii, że jest bardzo źle i trzymam jeszcze mocniej...) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Spróbuję wyskrobać chociaż ze dwie dychy, ale z kasą mam teraz dramat, a jeszcze kastracje jednej z "moich" krów obiecałam zafundować :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto lut 28, 2012 13:28 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Leciutka poprawa. (np. albuminy, o które była obawa wzrosły o 4 pkt. w stosunku do ostatnich badań, bez przetaczania kolejnego osocza)
Nie wiem co mam pisać, bo cały czas rokowania ostrożne. Weci się nie poddają i ja im ufam. Mały też - choć bardzo zmęczony - nie poddaje się. Potrzeba czasu. Cały czas przeszkadza mu katar.
:(

Kciukamy! :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto lut 28, 2012 21:28 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Zdychająca ciotka ostatkiem sił: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wielbłądzio

Post » Śro lut 29, 2012 9:32 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Dla Małego krówka ze szpitalika to był "ostatni akt". Nie udało się, dziś rano zaczął odchodzić, podjęli próbę reanimacji, ale nie udało się.
[']

Nie zapominajmy o pozostałych zwierzakach z Korabiewic! One jeszcze mają szansę, potrzebują pomocy, leczenia, domów, miłości...
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lut 29, 2012 9:41 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Przykro.Bardzo!
Mały [*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro lut 29, 2012 10:26 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

[*][*] :(

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro lut 29, 2012 10:32 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

Żal... :( .
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Śro lut 29, 2012 10:35 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

:( [*]

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro lut 29, 2012 15:24 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

:cry: <`>
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro lut 29, 2012 16:19 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

:cry: :cry: :cry:
[`]

Wielbłądzio

Post » Śro lut 29, 2012 16:21 Re: KOTY Z KORABIEWIC - Ostatni akt?

[*] :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]