KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 18:25 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

krynia08 pisze:Niedawno tą Panią napadli chuliganie, plakała nie za siebie, tylko za zniszczoną karmę :( chłopcy mieli ubaw rozsypując po kałużach :evil:

Dokładnie tak jak Pani Ania z Konina - pobili ją tak że wylądowała w szpitalu :( i za co? Za to że się dwóm drabom nie spodobało że karmiła bezdomne koty :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 02, 2012 18:27 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

Gibutkowa pisze:
krynia08 pisze:Niedawno tą Panią napadli chuliganie, plakała nie za siebie, tylko za zniszczoną karmę :( chłopcy mieli ubaw rozsypując po kałużach :evil:

Dokładnie tak jak Pani Ania z Konina - pobili ją tak że wylądowała w szpitalu :( i za co? Za to że się dwóm drabom nie spodobało że karmiła bezdomne koty :roll:

Karmicielka ,to ciężka robota , wyzwiska i tak dalej, ech..
krynia08

Post » Czw lut 02, 2012 18:35 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

Gibutkowa pisze:Mróz, śnieg, wiatr... Brzęk "drobniaków" w puszce i pogardliwe spojrzenia większości przechodniów... Przecież nie zbiera dla siebie... Na ile dziś wystarczy? Co kupić? Dwie puszki mokrego czy małą paczkę chrupek. A może paczkę makaronu i odrobinę mięsa, by oszukać głód. Koty czekają, nie może ich zawieść.
Obrazek
Pani Martyna karmi toruńskie koty od zawsze. Na dzień dzisiejszy tych kotów jest koło 120 sztuk, stara się sterylizować, szczepić i leczyć w miarę swoich możliwości, ma zezwolenie od prezydenta Torunia na zbiórki pieniędzy dlatego żeby finansować swoje działania stoi pod sklepami i zbiera na koty. Czasem uzbiera parę groszy, czasem nic... Większości przeszkadza starsza osoba zbierająca datki, kiedyś zbierała w sklepie, teraz przed, bo w środku... odstrasza klientów... Pani Martyna mimo wszystko nie zniechęca się, wie dla kogo to robi, wie że bez niej koty będą głodne...
Każde 5zł to dzienna racja żywieniowa dla 3-4 kotów, to szansa na przeżycie kolejnego dnia. Z czego możesz zrezygnować, by zapewnić posiłek kilku kotom? Z paczki cukierków, z dwóch puszek piwa, z jednego kwiatka, który zwiędnie po 2 dniach? Pomóżmy Pani Martynie wykarmić głodne toruńskie bezdomne koty. One same nie poproszą.

Jest zgoda P. Martyny oczywiście na publikację jej zdjęcia. Mru przypomnę PearlRain żeby mi podesłała jeszcze zdjęcia kotów - najlepiej bezpośrednio do Ciebie.

dajemy na 1 stronę :)
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw lut 02, 2012 19:11 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

Mruczeńka1981 pisze:
Gibutkowa pisze:Mróz, śnieg, wiatr... Brzęk "drobniaków" w puszce i pogardliwe spojrzenia większości przechodniów... Przecież nie zbiera dla siebie... Na ile dziś wystarczy? Co kupić? Dwie puszki mokrego czy małą paczkę chrupek. A może paczkę makaronu i odrobinę mięsa, by oszukać głód. Koty czekają, nie może ich zawieść.
Obrazek
Pani Martyna karmi toruńskie koty od zawsze. Na dzień dzisiejszy tych kotów jest koło 120 sztuk, stara się sterylizować, szczepić i leczyć w miarę swoich możliwości, ma zezwolenie od prezydenta Torunia na zbiórki pieniędzy dlatego żeby finansować swoje działania stoi pod sklepami i zbiera na koty. Czasem uzbiera parę groszy, czasem nic... Większości przeszkadza starsza osoba zbierająca datki, kiedyś zbierała w sklepie, teraz przed, bo w środku... odstrasza klientów... Pani Martyna mimo wszystko nie zniechęca się, wie dla kogo to robi, wie że bez niej koty będą głodne...
Każde 5zł to dzienna racja żywieniowa dla 3-4 kotów, to szansa na przeżycie kolejnego dnia. Z czego możesz zrezygnować, by zapewnić posiłek kilku kotom? Z paczki cukierków, z dwóch puszek piwa, z jednego kwiatka, który zwiędnie po 2 dniach? Pomóżmy Pani Martynie wykarmić głodne toruńskie bezdomne koty. One same nie poproszą.

Jest zgoda P. Martyny oczywiście na publikację jej zdjęcia. Mru przypomnę PearlRain żeby mi podesłała jeszcze zdjęcia kotów - najlepiej bezpośrednio do Ciebie.

dajemy na 1 stronę :)

Kazdy może Pomóc wpłacając na konto z 1 str Wątku :oops: z dopiskiem PANI MARTYNA, DZIEKUJEMY :1luvu:
krynia08

Post » Czw lut 02, 2012 19:19 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Czw lut 02, 2012 19:31 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

DZIŚ UWAGA TVN!!!
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 02, 2012 19:32 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

Pomoc dla pani Martyny pilnie potrzebna
Ostatnio edytowano Czw lut 02, 2012 19:50 przez AniaWrocław, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Czw lut 02, 2012 19:33 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

:P
hmm ok a co to da jak sa cytaty?
Ostatnio edytowano Czw lut 02, 2012 19:38 przez krynia08, łącznie edytowano 1 raz
krynia08

Post » Czw lut 02, 2012 19:36 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

krynia08 pisze:
agiag pisze:Przegapiłam styczeń :oops:
Ale dziś w końcu abonament na 2012 opłaciłam :oops:

:1luvu: a na ksiegowanie dasz? a moze juz dałaś? 1 zł co miesiąc więcej :oops:

Ja sobie doliczyłam karne odsetki za spóźnienie ( :oops: )w opłacie abonamentu, więc myślę, że na księgową też będzie :)

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Czw lut 02, 2012 19:37 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

agiag pisze:
krynia08 pisze:
agiag pisze:Przegapiłam styczeń :oops:
Ale dziś w końcu abonament na 2012 opłaciłam :oops:

:1luvu: a na ksiegowanie dasz? a moze juz dałaś? 1 zł co miesiąc więcej :oops:

Ja sobie doliczyłam karne odsetki za spóźnienie ( :oops: )w opłacie abonamentu, więc myślę, że na księgową też będzie :)

brawo , taki kient na wagę ZŁOTA :!: :ryk:
krynia08

Post » Czw lut 02, 2012 19:38 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

krynia08 pisze::P

No to może sprostowanie?
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Czw lut 02, 2012 19:39 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

AniaWrocław pisze:
krynia08 pisze::P

No to może sprostowanie?

ja nic nie prostujem ,bo byłam iles godzin temu nieświadoma :ryk: :ryk: :ryk: 15.54
krynia08

Post » Czw lut 02, 2012 19:54 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

Gibutkowa pisze:DZIŚ UWAGA TVN!!!

ogladam 8O
to jakas paranoja 8O
jestem zszokowana postawą tego...człowieka :?: 8O
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw lut 02, 2012 20:05 Re: KS zbiera w lutym na P.Martynę z Torunia

mnie już nie dziwi NIC
krynia08