Rudzik - jest już w DS w Białymstoku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 19:46 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

AniaU pisze:Rozmawiałam telefonicznie z Panią, która była na wizycie i potwierdza to co czułam - domek czajkax2 jest bardzo dobry. Wypowiadłą się w samych superlatywach. Ja odrazu czułam że tak będzie :1luvu:
Dzwoniłam przed chwilką do Koterii, książeczka z wpisem o odrobaczeniu Rudzika przygotowana - także dziś już będzie.
Podpowiecie potem co i jak po kolei (2 odrobacznie, szczepionka itp) :)
i dalej szukamy transportu.

Czy kot miał przeglądane uszy? Czyli za 2 tyg powinno być 2 odrobaczenie a potem szczepienie, tak?

czajkax2

Od: Wto sty 31, 2012 15:17

Post » Czw lut 02, 2012 19:48 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

AniaU pisze:
Patmol pisze:AniaU -moze Rudy zostac u Ciebie do poniedziałku?

może zostać do poniedziałku. Ciesze się, że transport się znalazł.

Książeczkę już mam, pierwsza strona będzie do wypełnienia przez Ciebie czajkax2 - tam właśnie jest miejsce na imię kotka. Możesz nadać takie jakie chcesz :)
Byłam przed chwilą u niego,kotek dalej na szafce siedzi ale kupka w kuwecie była, ale z jedzonka nie widzę aby coś ubyło. Mam nadzieję, że w końcu cos ruszy.
Zaraz zmykam z forum i będę jutro po godz. 11:00

Dobrze że jest transport:)))))))
Nad imieniem intensywnie myślimy:D
Dobrze że zaprzyjaźnił się z kuwetą, mam nadzieje ze podróż nie zestresuje go maksymalnie:(

czajkax2

Post » Pt lut 03, 2012 7:41 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

:ok: :ok: :ok: trzymam
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt lut 03, 2012 8:37 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

ania -nagrałam Ci się na poczcie w telefonie -jest transport dzisiaj Wawa -Białystok
jedzie znajomy jednej pani z Białego -dzwoń do niej (numer masz na poczcie w telefonie i pisze jeszcze na pw)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lut 03, 2012 9:14 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

Rudy dzisiaj jedzie ok 17
z Warszawy do BIałego

dzięki pomocy ewona1 :1luvu: , która znalazła znajomego jadącego na tej trasie

AniaU już dogadała transport -wejdzie później na forum (po 11)
do czajki będzie dzwonić

tylko AniaU sie martwi, bo kot nie chce jeść
ani chrupek, ani mięska ani felixa
ale
z kuwetki korzysta normalnie

Patmol

Post » Pt lut 03, 2012 10:49 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

Witajcie, już jestem :)
Akurat wszystko rozegrało się szybko kiedy wychodziłam do pracy i dzięki Patmol transport jest dograny. Jesteś wielka :1luvu: Na szybkiego pakowałam Rudzikowi paczkę na strat dla czajkix2 bo zapakować koło 17 będzie go musiał mąż, ja z pracy doipiero o 19 wychodzę.
Rozmawiałam z czajkax2, która bardzo się cieszy ale obie chcemy się Was dziewczyny poradzić - właśnie odnośnie nie jedzenia tego malucha.- co dla niego będzie dobre
Co zrobić? podtykam mu różną karmę ( suche:Royal i TOTW, mokre: Miamor, dziś Felixa łososoiowego, sosik z gołąbków - żeby cokolwiek ruszył i nic) To mokre i suche jadł jak był na dworku a teraz nic. Załatwia się i siku i kupka - do kuwety.
I teaz czy:
- Odwołamy dzisiejszą jazdę (ja z nim pójdę do lekarza) i jak jak będzie jadł to wtedy pojedzie do czajkix2
- Nie odwołujemy tranportu, jeśli kitek dalej nie będzie jadł to wtedy czajkax2 z nim idzie do weta u siebie
Poradźcie co dla niego będzie lepsze.
Z góry dziękujemy za rady
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Pt lut 03, 2012 11:07 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

Bardzo się cieszę że jest transport. Napiszcie mi proszę czy i ile mam płacić za transport, żebym była przygotowana z gotówką. Zazwyczaj nie mam kasy fizycznie w portfelu bo głównie płacę kartą. A nie chcę żeby wyszło że mam płacić a nie mam gotówki.

Tak jak bardzo bym chciała zeby kot był już u mnie tak nie chcę robic tego na wariata jeżeli to ma być ze szkodą dla kota.
Dlatego właśnie pytamy jak bedzie lepiej dla niego nie dla mnie.

czajkax2

Post » Pt lut 03, 2012 11:16 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

nie wydaje mi się, żebyś coś miała płacić -taki transport jest przeważnie gratis
dla pewności możesz zapytać ewona1 -bo to jej znajomy

masz już numer do ewona1? -bo kot będzie zawieziony do niej wieczorem -musicie się dogadać jak i kiedy go odbierzesz

Patmol

Post » Pt lut 03, 2012 11:17 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

Patmol pisze:nie wydaje mi się, żebyś coś miała płacić -taki transport jest przeważnie gratis
dla pewności możesz zapytać ewona1 -bo to jej znajomy

masz już numer do ewona1? -bo kot będzie zawieziony do niej wieczorem -musicie się dogadać jak i kiedy go odbierzesz

Mam numer. Za chwilę będę dzwonić. Tylko chciałam sie upewnic ze na pewno kot wyjeżdża dzisiaj.

czajkax2

Post » Pt lut 03, 2012 11:19 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

o 17 ma wyjechać z Warszawy

Patmol

Post » Pt lut 03, 2012 11:25 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

jak tylko mąż da mi cynk, że Pan z kotkiem odjechał to napisze tu i wyśle Ci czajkax2 SMSa abyś mniej więcej wiedziała o której do Białegostoku mogą zajechać.
Obrazek

AniaU

Post » Pt lut 03, 2012 11:28 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

dajesz go w transporterze?
bo on raczej nie będzie chyba miał transportera

Patmol

Post » Pt lut 03, 2012 11:44 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

Patmol dam go w transporterku - chyba najbezpieczniej. Dogadam się jakoś z czajkax2 na zwrot przy okazji :)
Obrazek

AniaU

Post » Pt lut 03, 2012 12:23 Re: Rudzik - szukamy transportu Warszawa(Marki) -Białystok

AniaU pisze:jak tylko mąż da mi cynk, że Pan z kotkiem odjechał to napisze tu i wyśle Ci czajkax2 SMSa abyś mniej więcej wiedziała o której do Białegostoku mogą zajechać.

Dobrze.
Rozmawiałam już z Panią od której mam odebrać kotka i też jestem umówiona na tel jak Rudzik do niej przyjedzie.
Ten kot jest nam przeznaczony - odbiór będzie na sąsiedniej ulicy:D

czajkax2

Post » Pt lut 03, 2012 12:27 Re: Rudzik - dziś jedzie do DS do Białegostoku :)

:ok: za drogę i dobrą aklimatyzację.
Kot może być mocno zestresowany i przestraszony. Nie przejmuj się tym.Daj mu spokojne miejsce i nie obłapiaj za namiętnie :wink: choć wiem jak trudno się powstrzymać. Zobaczysz co przyniesie sytuacja. Kuweta i żareło mają byc blisko delikwenta.

O, biedaki takie koty.Nie wiedzą,że wszystko dla ich dobra.A strach ma wielkie oczy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]