chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 22:31 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

:?: Też jestem ciekawa decyzji :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto sty 31, 2012 10:22 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Ja rowniez czekam na decyzje :)

LaRosaNegra87

Od: Nie wrz 25, 2011 11:58

Post » Śro lut 01, 2012 10:17 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Witam ;-)
Zmartwie Was, ale też myślę, że nie aż tak bardzo ;-)

Nie było mnie kilka dni na forum, ale to dlatego, że... znalazłam koteczkę na działkach, gdzie mieszka moja matka. Widać jak się czegoś bardzo chce to się to przyciąga ;-)

Jest biało-czarno-szarawa, śliczna choć brudna strasznie. "Wyprałam" ją pierwszy raz i choć większość zeszła to tam gdzie powinno być białe futerko w okolicach łap i brzucha, niestety jest szarawe i żółtawe. Pcheł szczęśliwie nie stwierdzono (aż w szoku byłam). W najbliższym czasie wybieram się z nią do weta na szczepienia i odrobaczenie. Musi ją tez zobaczyć, bo ma strasznie brudne uszyska... normalnie czarno w nich!!! Ma też "płaczące" spojrzenie - jakaś ropka na to wychodzi - zobaczymy co to. Raczej nie była domowym kotem, bądź było to dawno, bo kuwetę "załapała" dopiero za czwartym razem, a co do jedzenia to... może zjeść nawet surową marchew :P trochę wybrzydza na suche jedzenie - saszetki wcina jak dzika i nie mogę się z nią porozumieć co do kwestii, że na piecyk gazowy się nie wchodzi podczas gotowania. :ryk:

Jest w domu dwa dni i już się jakoś zaaklimatyzowała ;-) Po 10tym, jak będę miała normalną prędkość internetu dodam jej zdjęcia ;-) ale wtedy chyba inny wątek jej założę.

Solveig

Od: Pt sty 27, 2012 8:16

Post » Śro lut 01, 2012 11:35 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Ooo no prosze, jak to dobrze, ze dalas domek kolejnemu biednemu "nieszczesciu" :) Co do uszek to musze Cie zmartwic, ale byc moze jest to swierzb uszny (tez przez to przechodzilismy), czego objawem przy silnym zaawansowaniu jest wlasnie taki czarny "brod". Leczenie jest dosc kosztowne (my zaplacilismy ponad 200 zl za 2 specyfiki) i dlugie (u nas trwalo 3 tyg, po czym byl nawrot i kolejne 3 tyg), ale jak wet dobrze dobierze specyfiki to nie powinno byc problemu i jest to w zupelnosci wyleczalne. Nie przenosi sie to na ludzi, chyba ze w skrajnych wypadkach, wiec mozesz byc spokojna, tylko przede wszystkim nie spij z kotem. Uff... to chyba na tyle, ale przede wszystkim szybko pojedz do weta na wlasciwa diagnoze :)

LaRosaNegra87

Post » Śro lut 01, 2012 11:53 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

leczenie świerzbowca wcale nie musi być drogie ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro lut 01, 2012 14:10 Re: chce kota! mam dom stały od zaraz dla dorosłego kota!!!!!

Ale niestety dobre preparaty musza miec swoja cene, by byly skuteczne. Wiadomo mozna kupic tansze, ale czy beda dobre? To juz zalezy... ja mialam Oridermyl i jeszcze jakis (tylko nazwy nie pamietam), podzialaly super!

LaRosaNegra87

[poprzednia]