Żegnaj maleńka Norisiu [*] :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 22, 2012 14:25 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

:ok:
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Śro lut 22, 2012 15:51 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

Kupiliśmy coś takiego: http://www.farmina.com/?q=en/content/pr ... sse-kitten
Chyba nie jest najgorsze, bo wujkowie już się chcieli podlączyć (zwykle chrupki dla kociąt ich nie interesują), ale panna chwilowo najedzona i jeszcze nie próbowala.
No i animondę carny oraz bozitę, bo panowie tego nie lubią. Ciekawe czy w cudzej misce nie okaże się nagle najlepsze na świecie :mrgreen: ?

Wracam do pracy.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lut 22, 2012 20:05 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

Felin a mnie przygarniesz ??? Takimi frykasami moja (była)kicie karmisz hihi:) A powiedz mi czy ona Ci z talerza nie kradnie jak jesz obiad??? Bo mi ciągle kradła a to ziemniaczek a to buraczki a na koniec sosik :)
Raz mi zjadła całą jajecznice i wyjadła kukurydze z sałatki :)

wercia

Post » Śro lut 22, 2012 20:21 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

Nie kurczaczku, bo ja obiadów nie jadam :mrgreen: Dziś niuchala w powietrzu do miseczki z Musli na mleku, ale finalnie się nie zdecydowala. Rano zainteresowala ją kanapka, ale najmlodszy wujek wyskoczyl za nią z tunelu z okropnym halasem i musiala uciekać :lol:

Generalnie jest ok. Najstarszy wujek ogląda dziecko z życzliwym zainteresowaniem ale z godnością unika bliższych kontaktów 8) Średni wujek jeszcze się nie przekonal, że to coś go nie zje i od czasu do czasu fuczy albo warczy; panienka wtedy też warczy i fuczy :lol: Najmlodszy wujek za to lata za nią caly czas :roll: Napada na nią albo ona napada na niego. Wyszliśmy pod wieczór na korytarz, a dziecko "utknęlo" przy misce. Po chwili chyba poczulo się opuszczone i zaczęlo glośno lamentować (na korytarz boi się wyjść i dobrze), a najmlodszy wujek popędzil ekspresem do domu po drodze gruchając i popiskując :ryk: Teraz wujek śpi pod kocem na moim spaniu, a dziecko na kocu i na wujku :P

Nie wiem kiedy ona pije, bo nie udalo mi się zauważyć :roll: Ale sika dość często, więc pewnie pije. Woda w miseczce na blacie też jej nie zainteresowala; może podejrzala chlopaków i pije z miseczki na podlodze.

felin

Post » Śro lut 22, 2012 21:37 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

Spi na wujku ?? O ranyy :))Jak cudownie :) Pamietam jak w pierwsze pare godzin do mnie po przybyciu zmolestowala mi mała Bryze.Na dzien dzisiejszy mam kota z cyckami pełnymi mleka a nie ma kogo karmic :) Bo mała u Ciebie :)Chyba zaczne obszukiwać śmietniki :)A nóż coś sie znajdzie :)

wercia

Post » Śro lut 22, 2012 21:37 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

A gdzie foty :roll: :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lut 22, 2012 21:38 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

kotx2 pisze:A gdzie foty :roll: :?:

A właśnie :) hihi ja mam pełno ale z wczoraj hihi :) Przed wyjazdem :(

wercia

Post » Śro lut 22, 2012 21:45 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

felin napisała:
"No i animondę carny oraz bozitę, bo panowie tego nie lubią. Ciekawe czy w cudzej misce nie okaże się nagle najlepsze na świecie :mrgreen: ?"

Moje uwielbiaja, szcególnie bozite,choc po niej rzadziej robią,a z tych co w markecie można kupic i jest dobrze trawione to Felix...i rzecz jasna w galaretce "najlepsiejsze"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro lut 22, 2012 21:48 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

Mała śmieciarka zje doslownie wszystko :) Uwaga na rózne sznurówki bo tez lubi sobie polykać :)aaaaaaaaaaa i ja zapomniałam koniecznie trzeba śmietnik odizolowac bo inaczej zostanie wysypany na pół domu a ona bedzie w nim grzebac i grzebać :) hihi

wercia

Post » Śro lut 22, 2012 21:51 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

wercia pisze:Mała śmieciarka zje doslownie wszystko :) Uwaga na rózne sznurówki bo tez lubi sobie polykać :)aaaaaaaaaaa i ja zapomniałam koniecznie trzeba śmietnik odizolowac bo inaczej zostanie wysypany na pół domu a ona bedzie w nim grzebac i grzebać :) hihi

Oj to trzeba pilnować,u mnie Zuzia była taka żarłoczna,na szczęście nic nigdy nie połknęła ,bo wszystko co zbędne pochowane :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lut 22, 2012 23:09 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

kotx2 pisze:A gdzie foty :roll: :?:

Mam kilka z wczoraj, ale kiepskie są. Dziś mieliśmy robić nowe, ale nie mamy czasu - przyszlo zlecenie, więc siedzę i rzeźbię. Może jutro albo pewniej pojutrze, bo zlecenie muszę odeslać w nocy. Taka praca, że nie znacie dnia ani godziny :?

felin

Post » Śro lut 22, 2012 23:18 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

wercia pisze:Mała śmieciarka zje doslownie wszystko :) Uwaga na rózne sznurówki bo tez lubi sobie polykać :)aaaaaaaaaaa i ja zapomniałam koniecznie trzeba śmietnik odizolowac bo inaczej zostanie wysypany na pół domu a ona bedzie w nim grzebac i grzebać :) hihi

No wlaśnie nie wiem - dostala bialego serka, polizala i poszla :roll: Najmlodszy wujek skończyl za nią.
Do sznurowadel też się nie dobierze; poza tym ma ciekawsze zajęcia. Pod wieczór zostala zdybana na spaniu przytulona do wujka - oboje mieli zadowolone miny :lol:

Teraz najadla się kuraka i wolowiny i odplywa. Pewnie jak skończę pracę, to się jeszcze napcha - żarelko stoi w miseczce, jakby co. Jutro będziemy obczajać bozitę.

Aha, chyba będzie mieć na imię Izyda - w skrócie Iza - ale na razie jej to nie interesuje. Ja chwilowo mówię do niej "proszę pani" :lol:

felin

Post » Śro lut 22, 2012 23:30 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

Felin nazwij ja jak chcesz u mnie reagowała na Hanka ale może to moje widzimisie :)Jak było karmienie to mała dostawała szału i z ogonkiem u góry pierwsza biegła miaucząc do pokoju ŻĘ JUZ CHCE JEŚĆ!!!
Serka bialego nie jadla ale lubi smietanke taka do sosów 18 % tak troszke zeby nie było sracz....
Poza tym to zawsze grzebała w tym smietniku i jak była głodna to kradła z talerza (miała żarcie 24 na h).W nocy było lepiej bo Bryza jej dawała cyca z mlekiem.I ja goniła jak jej mała uciekała i znowu za chabety i do kartonu.

ps.Teraz moja mała biała kicia mnie molestuje bo nie ma kogo molestować cycem :) hihi ale ja wole piwo ... mlekiem kocim gardze :)

wercia

Post » Śro lut 22, 2012 23:50 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

wercia pisze:Felin nazwij ja jak chcesz u mnie reagowała na Hanka ale może to moje widzimisie :)Jak było karmienie to mała dostawała szału i z ogonkiem u góry pierwsza biegła miaucząc do pokoju ŻĘ JUZ CHCE JEŚĆ!!!
Serka bialego nie jadla ale lubi smietanke taka do sosów 18 % tak troszke zeby nie było sracz....
Poza tym to zawsze grzebała w tym smietniku i jak była głodna to kradła z talerza (miała żarcie 24 na h).W nocy było lepiej bo Bryza jej dawała cyca z mlekiem.I ja goniła jak jej mała uciekała i znowu za chabety i do kartonu.

ps.Teraz moja mała biała kicia mnie molestuje bo nie ma kogo molestować cycem :) hihi ale ja wole piwo ... mlekiem kocim gardze :)

Na Hankę nie reaguje; próbowaliśmy :roll: Może wie, że to nie "docelowe" imię :wink:
Jak szykuję jedzenie, to lata po kuchni z antenką do góry, ale halasu nie robi.

Dobra, wracam do pracy, bo inaczej w ogóle dziś spać nie pójdę.

felin

Post » Czw lut 23, 2012 0:18 Re: Maly kotek ---juz u felin ..byle do Gdańska :)

O Hanka to z Rumcajsem moim złodzieje się by dogadali :lol: "grzebaki z paki" :mrgreen:

Tak serio to uwazjcie na sznurki,jakies od kiełbasy, czy te od "parówek' folie MAZ ZAPOMNIAŁ,ZE BESTIE tylko czekaja na jego odwrót i ukradł jeden szynke ze sznurkiem...Stracha mielsmy,bardzo sie pochorował,az cholerstwo zwymiotował.Jeszcze kilka dni sie męczył,ale juz jest ok.A smieci to tez "segreguje"od razu do kominka,bo smieciarze tylko buszuja w nocy co by tam jeszcze wylizać i czasem folie po parówkach widze pod stółem.... :roll: Trzeba uważać
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]