Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 07, 2011 21:16 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

przypominam także, o naszych dwóch bazarkach na których mamy jeszcze parę fantów :kotek: :kotek:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=136174

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=136470
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Czw gru 08, 2011 14:15 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

myrzapl pisze:O rany, ale ten wątek biegnie! Znowu mnie nie było kilka dni i już nowa odsłona! 8O

Ja zaproszę wszystkie forumowe łakomczuszki na kolejny bazarek ze smakołykami, tym razem tajskimi. :D Jeszcze nad nim dłubię i dorzucam rzeczy, ale już można zaglądać, no i licytować! Dziewczyny, normalnie są takie rzeczy, że oko bieleje :wink:

viewtopic.php?f=20&t=136673

Dziękujemy Sylwuś :1luvu: :D :1luvu:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw gru 08, 2011 14:16 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

michalinadzordz pisze:jestem :) Nie poddawaj się Iza... gdybym mieszkała w Szczecinie chętnie bym Ci pomogła. Przesyłam wsparcie psychiczne :*

Witamy Serdecznie. :1luvu: :D

Hmm nie wiem czy by Ci sie nie odechciało momentalnie. :roll: Zwłaszcza po tym co mnie spotkało wczoraj. :|

iza71koty

Post » Czw gru 08, 2011 14:18 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Afatima pisze:Izunia poleciało doe mnie parę groszy na budki :)

Dziękuję Ci Kochana. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dotarło 50 zł na budki. :1luvu: :D Ktoś jeszcze ma ochotę się przyłączyć?

iza71koty

Post » Czw gru 08, 2011 14:30 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Ale numer.Wczoraj nie mogłam znależć budki, która zaniosłam przedwczoraj dla Bakusi i Bakusia.Tak jest sporo tych choinek i dopiero po chwili ją przyuważyłam .To znaczy dobrze ukryta. :mrgreen: O dziwo wczoraj Bakuś i Bakusia były jakieś wypoczęte :D a w budce jak widać są ślady jakis harców, bo styropian lekko podrapany. :roll: :D Starsze koty raczej tego nie robią.Kocurka od Rybaków spotkałam w zupełnie innych miejscu.Przy tym jaka wczoraj mielismy pogode, to szczeście ze kociaki maja już schronienie.Tutaj na 3 zdjeciach zdjecia z bardzo bliskiej odległości od góry.Ostatnie zdjecie to widok z oddali.Nic nie widać prawie.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Obrazek

iza71koty

Post » Czw gru 08, 2011 14:41 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

iza71koty pisze:Ale numer.Wczoraj nie mogłam znależć budki, która zaniosłam przedwczoraj dla Bakusi i Bakusia.Tak jest sporo tych choinek i dopiero po chwili ją przyuważyłam .To znaczy dobrze ukryta. :mrgreen: O dziwo wczoraj Bakuś i Bakusia były jakieś wypoczęte :D a w budce jak widać są ślady jakis harców, bo styropian lekko podrapany. :roll: :D Starsze koty raczej tego nie robią.Kocurka od Rybaków spotkałam w zupełnie innych miejscu.Przy tym jaka wczoraj mielismy pogode, to szczeście ze kociaki maja już schronienie.Tutaj na 3 zdjeciach zdjecia z bardzo bliskiej odległości od góry.Ostatnie zdjecie to widok z oddali.Nic nie widać prawie.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Obrazek

ukryta po wojskowemu :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Czw gru 08, 2011 18:35 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Jezu, co za dzień :?

Budki faktycznie dobrze zamaskowane, jeszcze jakby folię zamalować farbą w kolorze khaki, to nawet koty mogłyby przejść obok nie zauważając :lol:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw gru 08, 2011 19:28 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

myrzapl pisze:Ja zaproszę wszystkie forumowe łakomczuszki na kolejny bazarek ze smakołykami, tym razem tajskimi. :D Jeszcze nad nim dłubię i dorzucam rzeczy, ale już można zaglądać, no i licytować! Dziewczyny, normalnie są takie rzeczy, że oko bieleje :wink:
viewtopic.php?f=20&t=136673
Kurcze, znów pójdę z torbami :twisted:
Myrzapl, nie lubię Cię :mrgreen:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Czw gru 08, 2011 19:29 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

aj tam aj tam :lol:
i tak wiem, że kochasz mnie jak prawdziwy łakomczuch drugiego łakomczucha! :mrgreen:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Czw gru 08, 2011 19:49 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

No i się wydało :ryk: :1luvu:

29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Czw gru 08, 2011 19:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

przebrnęłam przez wątki szczecinskie ..... kurcze ależ Ty masz Iza wielkie serce :1luvu:
chciałabym zostać wirtualnym opiekunem MIŁKI :) :kotek:
poproszę o dane do wpłaty :)
7ksiezyc

Post » Czw gru 08, 2011 20:30 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

7ksiezyc pisze:chciałabym zostać wirtualnym opiekunem MIŁKI :) :kotek:
:dance2: :dance:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Czw gru 08, 2011 21:31 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Miłka jest cudniasta z tym kolorowym futerkiem :1luvu:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw gru 08, 2011 23:17 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

wiora pisze:Jezu, co za dzień :?

Budki faktycznie dobrze zamaskowane, jeszcze jakby folię zamalować farbą w kolorze khaki, to nawet koty mogłyby przejść obok nie zauważając :lol:

Tak niezłe zasieki.... :lol: Ale tak na poważnie.Koty wolnożyjace lubią naturalne warunki.Nasze dobrze wykonane budki to nie wszystko.Trzeba wybrać dobre miejsce.Trzeba stworzyć takie warunki wokół albo raczej te warunki odkryć i z nich skorzystać, żeby koty szybko i z chęcią wprowadziły sie do budek.Nie ukrywam ze czasem dwa trzy dni zajmuje mi znalezienie dobrego miejsca.Zanim to zrobie poznaję teren i przypatruję sie uważniej kocim obyczajom w danym terenie.Najgorzej tolerowane są budki wyeksponowane nie majace żadnych dodatkowych zabezpieczeń w postaci drzewa, krzewu ,czegokolwiek.Taka budka walnięta ot tak sobie po prostu.Ja nigdy tego nie stosuję.Przynajmniej w terenie zielonym.

iza71koty

Post » Czw gru 08, 2011 23:28 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

7ksiezyc pisze:przebrnęłam przez wątki szczecinskie ..... kurcze ależ Ty masz Iza wielkie serce :1luvu:
chciałabym zostać wirtualnym opiekunem MIŁKI :) :kotek:

Oj to ciesze sie Ogromnie! :1luvu: :D :1luvu:

Przepraszam ze tak pózno ale ja zwykle pojawiam sie na necie dopiero o tej porze.Kończę karmić po 21.00.Wracam musze posprzątać. zrobić kuwetki, rozpalić w piecach i zjeść.Kiedy juz to wszystko zrobie musze dać kotom w domu kolację.Przed południem jestem częsciej dostepna, bo w tym czasie gotuje jedzonko dla stada.

A teraz do rzeczy.Odradzam Miłkę.Z prostej przyczyny.Miłka jest.Ma sie bardzo dobrze.Wysterylizowałam ja 4 lata temu i jest spokój z kociakami.Ale od lata pojawia sie sporadycznie na posiłkach.Tylko wtedy kiedy jest wyjatkowo głodna.Całkiem niedawno dowiedziałam sie dlaczego.Kilka Osób zdażyłam juz wczesniej przepytać, bo ten fakt mnie trochę niepokoił.

Miłką zaopiekowała sie właścicielka działki.Zrobiła jej tam ciepłą budke oraz przyjeżdza ją karmić co drugi dzień.W każdym razie tak było do tej pory.Nie wiem co bedzie jak spadnie śnieg i przyjdzie mróz.Chce być tutaj uczciwa i stawiam sprawę jasno.Opiekowałam sie kotką owszem.Ponad 5 lat.Karmiłam codziennie.Wysterylizowałam, ale teraz nie widuje, jej codziennie.A skoro tak jest, a widziałam ja trzy dni temu ,bo akurat przyszła i przy okazji sprawdziłam stan odżywienia, to wnioskuje ze niewiele jej brakuje i jest syta i zaopiekowana właściwie.

W stadzie mamy nową tricolorkę.Młodziutką koteczkę.Podrzucona latem tego roku.Będe ja wiosna sterylizować.Zyje razem z Pumą i Oskarkiem.Ma Tozowska budke przerobiona na dwójkę.W środku cieple polarki.Mam w planie donieść tam styropianowa cieplutka podwójna sypialnie.Proponuję Ci Ninę.Mam z nia kontakt codziennie.Zaraz umieszczę zdjecia.

iza71koty

[poprzednia][następna]