IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 14:40 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Fiprex 15 zł dla kota. Taka znowu trucizna to nie jest, nawet kociętom się podaje. Zwłaszcza jeśli zrobisz to jednorazowo, a nie regularnie...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon paź 31, 2011 15:09 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Axa76 pisze:Fiprex 15 zł dla kota. Taka znowu trucizna to nie jest, nawet kociętom się podaje. Zwłaszcza jeśli zrobisz to jednorazowo, a nie regularnie...

Fiprexu cene to ja znam, bo stosowałam wiele razy. Amando dostał ostatnio i na tasiemca zastrzyk, i antybiotyki dostawał, i ma dostać niebawem kolejną trucizną na obłe. Tak więc pojedynczo Fiprex to może i ok, ale w połączeniu z innymi, to już się niepokoję. Ale jak mus to mus.

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Pon paź 31, 2011 15:18 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Arabella26 pisze:(...)
Dopiero w świetle lampy w tych strasznych ranach widać było pchły.
[/size]

8O 8O 8O
Pod lampą oczywiście nikt mu nie sprawdzał. Juz nie mam więcej pytań, trzeba go odpchlić. Chociaż jak na intensywność jego reakcji, to powinien być mega zapchlony i chociaż odchody powinny być widoczne.

andua

Post » Pon paź 31, 2011 15:18 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Arabella26 pisze:Mamuśka mi dzisiaj numer wywineła :evil:
Zuzia nawet okolice przeczesywała w poszukiwaniu zaginionej. Panika ogólna :!: Dopiero jak sie trochę ogarnełam z myślami to sobie przypomniałam że jedną szafkę zamykałam a wcale jej nie otwierałam.

:ryk:
Ostatnio edytowano Pon paź 31, 2011 15:25 przez andua, łącznie edytowano 1 raz

andua

Post » Pon paź 31, 2011 15:23 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Arabella26 pisze:W boksie nr 2 jest nowa dziczka. Blondi jest luzem ale wcale się jej to nie podoba chciała do boksu :? I w końcu wybrała miejsce na boksach.
Obrazek

Kłapouszek jest piękna... Z tym uszkiem wygląda bardzo gniewna :)

andua

Post » Pon paź 31, 2011 15:30 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

andua pisze:chociaż odchody powinny być widoczne.

No właśnie powinny, ale niekoniecznie muszą być widoczne.
Pchła to cwana bestia jest :evil:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Pon paź 31, 2011 15:37 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

andua pisze:
Arabella26 pisze:W boksie nr 2 jest nowa dziczka. Blondi jest luzem ale wcale się jej to nie podoba chciała do boksu :? I w końcu wybrała miejsce na boksach.
Obrazek

Kłapouszek jest piękna... Z tym uszkiem wygląda bardzo gniewna :)

biedna czarna zostala wygryziona ze swojego zapiecka :)

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon paź 31, 2011 18:21 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Złapałam małego kociego Belzebuba :twisted: Troszkę mnie podrapał, ale bardziej panią, której go zaniosłam, w każdym razie będzie miał dom, który o niego zadba, wyleczy i nie zamarznie na parkingu. Oby się tylko oswoił.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon paź 31, 2011 20:45 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Axa76 pisze:Złapałam małego kociego Belzebuba :twisted: Troszkę mnie podrapał, ale bardziej panią, której go zaniosłam, w każdym razie będzie miał dom, który o niego zadba, wyleczy i nie zamarznie na parkingu. Oby się tylko oswoił.

:ok:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon paź 31, 2011 21:02 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Axa76 pisze:Złapałam małego kociego Belzebuba :twisted: Troszkę mnie podrapał, ale bardziej panią, której go zaniosłam, w każdym razie będzie miał dom, który o niego zadba, wyleczy i nie zamarznie na parkingu. Oby się tylko oswoił.

Jak młody to na pewno sie oswoi :ok: Pani jak widać wyrozumiała :D Będzie dobrze :D
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Post » Pon paź 31, 2011 21:23 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Axa, powodzenia :ok:

na kociarni byo dość trudno... Motylek bardzo płacze..

Basia po waszym wyjsciu, jak chcialam dokarmic Motyka, zwymiotowal jedzenie- mogl zwymiotowac rowniez lekarstwo, jesli podawalas w tabletce.

Koko po nakarmieniu rowniez zwymiotowala :| i ma okropnie luzna kupe.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon paź 31, 2011 21:40 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Cholera......... :roll:
Dzięki hidi.

Dziś na kociarnię dostarczyłam:
- 30 kg żwiru benek lawenda
- fiprex w sprayu - skończył się
- calopet - dla Koko i Motylka
- witaminy dla kotów na kociarni
- 8 kg suchej karmy boscha i royala
- kuwetę krytą podarowaną przez Panią z facebooka oraz plac zabaw, miskę, łopatkę i poidło na wodę
- cestal 10 tabl.
MIKUŚ

Post » Pon paź 31, 2011 21:42 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Serduszko mnie strasznie boli o Koko i Motylka...
Takie dokarmianie tylko dwa razy na dzień to nie jest dobre. Czy nie dało by się zorganizować jakoś tak żeby częściej im porcyjki dawać? Ja jestem w stanie tam podejść nawet kilka razy w ciągu dnia :roll:
A tak wogóle to co u nich stwierdzono :?:

Arabella26

Post » Pon paź 31, 2011 21:48 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Arabella jakżesz czyściutko po Twoim dyżurze było :1luvu: Aż miło :)
Mówiłam że Nina się znajdzie :wink: Trzeba czasem tylko szukać.
Ja ostatnio tak zpanikowałam jak Koko zniknęła. Do tego stopnia że Uli zabroniłam wyjść z kociarni póki Koko się nie znajdzie. A Ona po prostu sobie weszła do Romka do klaty :mrgreen:

Co do Koko i Motylka sprawa wciąż w toku. Są pewne podejrzenia, choć mam nadzieję że to jednak nie to :roll:
Na razie mamy koci katar na kociarni :roll:
MIKUŚ

Post » Pon paź 31, 2011 21:55 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:
Co do Koko i Motylka sprawa wciąż w toku. Są pewne podejrzenia, choć mam nadzieję że to jednak nie to :roll:
:roll:

A kiedy będzie coś więcej wiadomo :?: Tak strasznie się o nich martwie :(

Jak Blondi się czuje na wybiegu :?:

A z katarem to chyba nie będzie tak źle bo wykryty w zarodku prawie że.

Arabella26

[poprzednia][następna]