Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 31, 2011 22:50 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Mam nadzieję, że to mało istotny epizod zdrowotny, za królisię i wszystkie twoje koty :ok: :ok: :ok:
Oczywiście Tobie i twojemu TŻ też zdrowia życzę :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto lis 01, 2011 9:33 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Cześć, dotarł może żwirek z Świata Karm, pytaam bo moja przesyłka już na miejscu :)
pozdrawiam Ania

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Wto lis 01, 2011 10:18 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Ania nic do nas nie dotarło
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto lis 01, 2011 14:36 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Witam Wszystkich listopadowo :1luvu:
Jak ten czas leci, pamiętam jakby to było wczoraj sierpień, wakacje, ciepło........

Rano byłam nakarmić bezdomniaczki, teraz siedzę w domu i się dogrzewam, na cmentarz do rodziny w tym roku nie pojechaliśmy. Ja sama w domu, mąż w szpitalu, odpuściłam sobie, pojedziemy później, już jak minie to szaleństwo i przeją tłumy, na spokojnie.

Muszę się zmobilizować i zabrać za robienie budek. Tu dla swoich potrzebuje jeszcze 6 sztuk, dla Brwinowa 6-7 zimówek potrzeba.
W zeszłym tygodniu byłam znowu na cmentarzu w Brwinowie, zawiozłam jedną ciepła budkę i zostawiłam w budkach całą kostkę słomy, będzie kotom ciepło. Zostawiłam też w zakątku budkowym ( za cmentarzem) dużo karmy, na jakieś 3 dni,niech sobie podjedzą biedaczyska i tak spędzają mi sen z powiek :(

Jest coraz zimniej, koty potrzebują schronienia i karmy, bardzo proszę gdyby ktoś mógł pomóc czy to materiałowo ( budki) czy karmowo - będę niezmiernie wdzięczna, za wszystko :1luvu:
Jak już pisałam, tylko ja robię budki i dla siebie i dla Brwinowa.

Karmy nie dostaję z miasta, nigdy w sumie jej nie dostałam, od kiedy tu mieszkam.
Dostałam tylko - 6 dni temu mandat za zaśmiecanie ( chodzi o karmienie) na 350zł, którego nie przyjęłam, zastanawiam się jakie będą tego konsekwencje, czy będę musiała zapłacić czy nie? i jak się to skończy?

Do tego w tej chwili już zaczęłam przymusowe bezrobocie :cry:

i obiecałam sobie, że spróbuję więcej pisać, wstawiać zjęcia, choć ciężko mi to ostatnio przychodzi :( dla dobra kotów!

Anna Rylska

Post » Wto lis 01, 2011 15:13 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

hej, jeśłi żwirek nie przyjdzie jutro będe pisać do sklepu, spróbuje tez powalczyć jeszcze o jakieś pieniądze na karmę, tylko daj znać jaka byłaby najpotrzebniejsza

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Wto lis 01, 2011 15:17 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Ania ja dam znać jak tylko tez żwir przyjdzie, dziękuję :1luvu:
Karma dla kociaków jest bardzo potrzebna, iin. weterynaryjna jakby co dam znać jaka.
Jak już pisałam ja nie dostaje żadnych zwrotów z fundacji za leczenie, utrzymanie kociaki z Brwinowa (od września)

Anna Rylska

Post » Wto lis 01, 2011 17:21 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Anna Rylska pisze: Dostałam 6 dni temu mandat za zaśmiecanie ( chodzi o karmienie) na 350zł, którego nie przyjęłam, zastanawiam się jakie będą tego konsekwencje, czy będę musiała zapłacić czy nie? i jak się to skończy?

O rety :roll: Jeszcze mandatu brakowało! :roll:
To była Straż Miejska? Problemu bezdomności zwierząt na podległym sobie terenie nie widzą, a dokarmianie (zaśmiecanie?) widzą!!!
Bodajby ich pogięło!
Czy ktoś tam na Ciebie doniósł, Aniu?

Podobno lepiej jest mandatu nie przyjąć jak przyjąć, bo wtedy - jak już wezwą - ma się jakieś pole manewru (obrony przed zarzutami).
Tylko teraz czeka Cię nerwowy czas - oczekiwanie na wezwanie :?

Och, jaka szkoda że nie znam się na prawie!
Halo halo! Jest tu jakiś prawnik???

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Wto lis 01, 2011 17:28 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

takie mandaty to nic nadzwyczajnego chyba, znam kilka osób, które tez dostały ale one akurat wiem, że przyjęły i zapłaciły
raczej nikt nie doniósł? chyba, bo to w sumie różnie bywa
pamiętacie jak donieśli na mnie do straży i pan mnie zaczepił - jak Juranda nosiłam do weterynarza - że ktoś niby z dzieckiem po mieście chodzi?
niektóre osoby nie mają co robić, tylko siedzą w oknach lub na ławkach i szukają sensacji, a tu takich naprawdę nie brakuje
tak mi się przynajmniej wydaje, chyba panowie musieli sie po prostu jakoś wykazać, a może na coś liczyli?

Anna Rylska

Post » Wto lis 01, 2011 18:09 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Biedne te bezdomniaki... coraz zimniej się robi. Żeby chociaż brzuszki były pełne.

A co do mandatu to zapytam się brata, on chyba też coś dostał i nie przyjął.. wrednota strażnicy i tyle. kurcze, co za pech, tylko tego Ci jeszcze do zmartwienia brakowało.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto lis 01, 2011 18:36 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Dokładnie, zaczyna się bardzo ciężki okres, choć i tak trzeba się cieszyć, że tak długo jest ciepło.

Jeśli będą miały w miarę dobra karmę, pełne brzuchy i ciepłe, suche schronienia-budki, to dadzą radę i przetrwają ale wiadomo, będzie bardzo ciężko. Ciężko będzie szczególnie kociakom, który pierwszy raz poczują zimno.

Złapałam siuśki królicze do padania :)

Anna Rylska

Post » Wto lis 01, 2011 19:47 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

no i co z siuśkami? czerwone? :roll:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Śro lis 02, 2011 0:06 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Aniu jeśli chodzi o ten mandat to zwierzęta wolno żyjące są "dobrem narodowym" i obowiązkiem jest o nie dbać. A ty nie zaśmiecałaś tylko o nie dbasz i karmisz, sprzątasz po karmieniu i nie ma bałaganu.
"Koty wolno żyjące to zwierzęta dzikie, które w myśl art. 21 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. z 2003, Nr 106, poz. 1002 z późn. zm.) stanowią dobro ogólnonarodowe"

Osoba, która Ci mandat wlepiła ma obowiązek znać prawo.

Na Forum była osoba, która wygrała podobną sprawę, któraś organizacja pro zwierzęca jej nawet pomagała (byli na rozprawie).
Ale zabij, nie pamiętam teraz osoby, ani organizacji.
Może komuś się obiło o uszy na miau? Poszukajcie, popytajcie.

Taki wyrok uniewinniający był by zabezpieczeniem na przyszłość przed kolejnymi durnymi mandatami.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro lis 02, 2011 8:36 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

myrzapl pisze:no i co z siuśkami? czerwone? :roll:

tak, na końcu jest jeszcze krew

króliki mają bardzo delikatny układ moczowy, jak koty,często tworzą i się kamienie, kryształki
ona jest jeszcze młoda, ona ma dopiero rok

Kochani bardzo proszę o pomoc w zakupie orydermylu na świerzba, to dla brwinowskich kociaków, tubka kosztuje ok. 50zł, nie moge sobie na to pozwolić teraz.
Może ma ktoś do oddania?

Kupiłam tani crotamitom ale leczenie bardzo ciężko idzie :( nic się nie polepsza

Anna Rylska

Post » Śro lis 02, 2011 10:31 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Aniu , ja na miau parę razy widziałam , że ktoś pisał , że oridermyl nie ma już tego składnika , który działał na świerzba (nie pamiętam nazwy), więc na świerzba on już nie działa.
Warto byłoby to sprawdzić , bo jeżeli to prawda , to trzeba podać coś innego.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Śro lis 02, 2011 10:33 Re: Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę

Cholipka, drogi ten oridermyl i z tego, co pamiętam, to sporo go schodzi.
Powinnam mieć w domu jeszcze pół tubki, ale otworzyłam ją przed rokiem, nie wiem czy się nada? Mogłabym podesłać w sobotę jak przyjadę.

Dziewczyny, może któraś ma trochę Oridermylu? :?: Pół tubki Ani na pewno nie wystarczy na tyle futerek.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

[poprzednia][następna]