Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 18:52 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

Proszę o info skąd-dokąd.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Czw paź 27, 2011 22:46 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

mnie porządnie w kościach łamie, ale postaram się jutro pojechać na z cateringiem z podrobami. suche już naszykowane. boję się trochę oszołomionego ludu. ktoś ma jakąś receptę na zbywanie nawiedzonych hejterów? przy okazji, na facebooku wpadło mi dzisiaj coś takiego:
Obrazek

możemy walnąć coś takiego na budki ;> albo sam dopisek "szczury przegryzają trumny". halloween!
przepraszam, bredzę w gorączce. oby buraskowy problem logistyczny się rozwiązał...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt paź 28, 2011 10:28 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

Ponawiam moja prożbe czy ktos mogłby odebrac ze Śródmiescia miseczki dla p. Wiesi sprawa dosyc pilna bo juz mam chyba z 5 workow :lol:

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Pt paź 28, 2011 15:49 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Proszę o info skąd-dokąd.

pisze pw
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt paź 28, 2011 17:36 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

ja dzisiaj dałam im parę puch Bozity wołowej, 3 saszetki felixa z pomidorami od siebie i ponad 2 kg serc drobiowych.
[83,48 - 10,96 = 72,53 na świeżonkę pozostało]
z suchego dostały catchowa sensitive.

dzisiaj byłam ninja, bo był duży ruch. jednak obecni ludzie (których nie udało mi się uniknąć) nie zachowywali się niechętnie wobec karmienia kotów. co ciekawe, na sowińskiego między cmentarzami stały dwie starsze nieco panie z kartonem z karmą i napisem "zbiórka karmy dla kotów z cmentarza". czy ktoś coś o tym wie? ;) nie zagadywałam, bo śpieszno mi było.
górkowcy dostali dwa opakowania po lodach z sercami, felixem i bozitą, dostali też torbę suchego, mam jednak wyrzuty, że było tego trochę za mało. wszystkie kociny czekały pod krzaczkami i w miejscu wyciętej tui... ciężarny kocur marmurek już się tam zaaklimatyzował i chyba przejmuje władzę nad Ślepaczkiem.
ogółem wszędzie były puste miski i głodno. na wiosnę trzeba wyciachać tą małą piękność burą z rudym na głowie, teraz już chyba za zimno na sterylki.

Fleur

Post » Pt paź 28, 2011 17:56 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

Ja w poniedziałek się wybieram, jutro zakupie na bazarze surowizny.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt paź 28, 2011 18:20 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

ocal może więcej dla górali, bo biedne kociny straciły budki i kryją się w tych krzakach, a raczej w miejscach, gdzie były krzaki, dopóki ich nie wykarczowali... jeden obok drugiego jak kury na grzędzie, chyba 10 sztuk ich tam dziś było. Pumek się dziwił, ze go nie miziam ;)

Fleur

Post » Pt paź 28, 2011 19:21 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

Ja tam na górce zawsze najwięcej daję. Domki się postawi po 14 listopada, kiedy przewalą się świąteczne tłumy.

mziel52

Post » Sob paź 29, 2011 13:25 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

Asia Ronda pisze:Ponawiam moja prożbe czy ktos mogłby odebrac ze Śródmiescia miseczki dla p. Wiesi sprawa dosyc pilna bo juz mam chyba z 5 workow :lol:

Ja je odbiorę, piszę pw
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Nie paź 30, 2011 16:22 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

co ciekawe, na sowińskiego między cmentarzami stały dwie starsze nieco panie z kartonem z karmą i napisem "zbiórka karmy dla kotów z cmentarza". czy ktoś coś o tym wie? nie zagadywałam, bo śpieszno mi było.

Dzwoniłam do pani Wiesi i okazuje się, że tą zbiórke robi pani kwiaciarka, która też dokarmia kotki cmentarne. Pani Bożena pracuje tylko w soboty i niedziele i krucho u niej z forsą, to wpadła na taki pomysł.
Najważniejsze, że nie porzuciła dokarmiania, tylko poszukała wyjscia z sytuacji.
Miejmy nadzieje, że ludzie okażą swoje serca. :)
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon paź 31, 2011 14:55 Re: Koty na Cmentarzu Wolskim.Prośba o pomoc z Burasią do weta

Byłam dziś na cmentarzu, rozłożyłam jedzenie w 4 miejscach, nawet wszędzie tam jeszcze trochę miały (okazało się, że to p. kwiaciarka rano je karmiła). Jednego czarnego widziałam przy kancelarii, poza tym nie kiciałam, żeby nie zwracać uwagi, znajdą sobie, jak ludzie odejdą.
Zapoznałam się dziś z panią kwiaciarką, znajomą p. Wiesi. To ona wystawiła pudło z apelem o pomoc dla kotów. Woli dary w naturze niż pieniądze. Zostawiłam jej paczkę mielonego mięsa, którego już nie udało mi się wyłożyć, da ją na małym cmentarzu.

Do wszystkich, którzy jutro lub w inne dni świąteczne (soboty, niedziele) odwiedzają cmentarz. Przynoście jedzenie dla kotów do tego pudła kwiaciarki. To o wiele łatwiejsze niż samodzielne rozkładanie karmy na cmentarzu.
Pudło stoi przy wejściu od ulicy Sowińskiego, oddzielającej dużą i małą część cmentarza. W dni powszednie kwiaciarka tam nie urzęduje.

mziel52

Post » Pon paź 31, 2011 20:19 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka jedz. przy bramie cmentarza

Do wszystkich, którzy jutro lub w inne dni świąteczne (soboty, niedziele) odwiedzają cmentarz. Przynoście jedzenie dla kotów do tego pudła kwiaciarki. To o wiele łatwiejsze niż samodzielne rozkładanie karmy na cmentarzu.
Pudło stoi przy wejściu od ulicy Sowińskiego, oddzielającej dużą i małą część cmentarza. W dni powszednie kwiaciarka tam nie urzęduje.

Pozwoliłam sobie tak zacytować, może ktoś jutro będąc na cmentarzu ,podrzuci coś dla kotów.

Marto, z ciekawości zapytam, czy w pudełeczku coś było?
Ostatnio edytowano Pon paź 31, 2011 20:28 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon paź 31, 2011 20:22 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka jedz. przy bramie cmentarza

ja się wtrącę, że w piątek było kilka małych łiskasików

Fleur

Post » Pon paź 31, 2011 20:27 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka jedz. przy bramie cmentarza

Możecie narysować mapkę, gdzie? Chętnie coś się podrzuci!!!
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon paź 31, 2011 20:42 Re: Kotyna Cmentarzu Wolskim.Zbiórka jedz. przy bramie cmentarza

Dziś były dwie większe puszki, chyba Winstony.

Tu mapki

Obrazek

Obrazek

mziel52

[poprzednia][następna]