Emi odeszła[*]8.12.2011r. to już 2 miesiące bez Emi :(:(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 22:17 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

marzenia sie spelniaja :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw paź 06, 2011 23:20 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

seja pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:
seja pisze:Pamiętam naszą walkę z odparzeniami :)
Pampers ma te pieluchy sensitive - super!
Stosowałam na zmianę kilka maści - solcoseryl, bepanthen, pimafucort.

Pieluchy trzeba często zmieniać, ze względu na infekcje pęcherza, ale to pewnie juz wiesz :)

Proszę podeślij mi linka tych pieluch , wiem ze je trzeba często zmieniać , przy Eustachym było też zapalenie pęcherza , ale teraz jest juz ok :)

http://strefamamy.pl/pielegnacja/nowe-p ... mium-care/

Dzięki :lol: wydaja sie super, tylko nie umie sie doczytać za ile pieluszek :oops: bo cena wysoka , ale jak by to mogło pomóc to by trzeba je kupić tylko tez nie bardzo wiem gdzie :oops:

Emi wykąpana juz na noc , niestety siku w pampersie nie było :|
A po kąpieli uwielbia sie bawić moimi włosami jak ja trzymam zawiniętą w ręcznik :wink:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt paź 07, 2011 0:09 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Buziaki w mokry czarny nosek Emi :1luvu:
Anna Kubica

Post » Pt paź 07, 2011 7:13 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Duzo buziakow i miziakow na dzien dobra dla Emi oraz pozdrowienia dla Justy :1luvu:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pt paź 07, 2011 8:37 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Justa&Zwierzaki pisze:Dzięki :lol: wydaja sie super, tylko nie umie sie doczytać za ile pieluszek :oops: bo cena wysoka , ale jak by to mogło pomóc to by trzeba je kupić tylko tez nie bardzo wiem gdzie :oops:

Emi wykąpana juz na noc , niestety siku w pampersie nie było :|
A po kąpieli uwielbia sie bawić moimi włosami jak ja trzymam zawiniętą w ręcznik :wink:

Te pampersy możesz kupić w każdym supermarkecie, różnić się będą ceną.
Są cieńsze, milsze, mają na wkładce aloes o ile dobrze pamiętam.
Po nich była duża poprawa i mogliśmy wrócić do ciut tańszych pieluch ;)
Dobre są te z rossmana, zdecydowanie odradzam Dada z tesco, czy biedronki, bo mają za gruby wkład.
Huggies dla noworodków też są przyjemne :)

Przy Fuksi stosowałam żel do mycia dla dzieci z rossmana - skutecznie zabijał zapach moczu.

Fuksia dostawała jeszcze Nivalin - po zakończeniu podawania pojawiła się drobna poprawa -odruch jak u kocięcia, można było ją poniekąd odsikiwać...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt paź 07, 2011 8:59 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

U nas huggiesy się nie sprawdziły,synek miał spore odparzenia ,mimo,ze przebierany był cały czas
Teraz w carfurze nie wiem czy jeszcze jest,ale była promocja pampersów pomarańczowych "sleep & play" paczka była po 35 złociszy
U nas te jak na razie sie najbardziej sprawdzają
Tez tych dada i z rossmana nie polecam,dada się skiepściły bardzo
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt paź 07, 2011 9:03 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Seja , Myszolandia dzięki za info :lol:

Emi nadal nie sika sama :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt paź 07, 2011 10:20 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Justa&Zwierzaki pisze:Seja , Myszolandia dzięki za info :lol:

A umiesz ją wycisnąć?
Czasem lepsze to niż zaleganie moczu...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt paź 07, 2011 11:14 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

seja pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Seja , Myszolandia dzięki za info :lol:

A umiesz ją wycisnąć?
Czasem lepsze to niż zaleganie moczu...

Wiem . bo zaleganie moczu = zbieranie sie w pęcherzu bakterii , a potem poważne problemy :(
Umiała bym wyciskać jak by mi ją ktoś przytrzymał bo bardzo sie wyrywa a tu na miejscu nie ma nikogo takiego :roll:
Dziś Emi została też wyciśnięta , dostała Zylexis i dostała zastrzyk z Niwalinu , jutro tez dostanie no i dostałam na ten lek receptę . dostała tez pastę diarseryl 24ml , po południu ma jeszcze dostać nospe rozkurczowo .
boje sie o nią , aby tylko zaczęła sama sikać :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt paź 07, 2011 12:23 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

:ok:
zacznie!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt paź 07, 2011 13:36 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

RudyiSrebrnyKot pisze::ok:
zacznie!

Oby ... przed chwilką jak ją kąpałam to przy wyciraniu jej troszke moczu tez udałomi sie wycisnąć .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt paź 07, 2011 14:09 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Witam, Emi to śliczna malutka i cierpliwa koteczka w swoim nieszczęściu i wielkiej chęci do życia. Zwalczaj skutecznie koteczko swoje niedołęstwo, pókiś młoda :ok:

Co do wyciskania, mamy z koleżanką doświadczenie, że kotka Mela po sterylce nie sikała nam dwie doby. Przywieziona do weta, wyjęta z kontenera pod pachy i wisząc tak przez sekundę podczas przenoszenia na stół, wylała z siebie pełną zawartość przepełnionego pęcherza dużym strumieniem niczym u odkrytego z betów niemowlaka. Potem te potrzeby robiła raz na dobę, oczywiście sama.
Może nie trzeba tak często wyciskać EMI, skoro odczuwa tam ból podczas wyciskania, a pęcherz może nie jest przepełniony, tylko więcej wchłania się mokrego pokarmu i zaczyna proces regulacji trawienia, tym bardziej, że uprzednio była odrobaczana i leczona na biegunkę. Natomiast inny przypadek; kocur po operacji początkowo sam sikający a potem bardzo mocno i boleśnie (za mocno) wyciskany miał potem silne obrzęki pęcherza i postępujące zatrucie.

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Pt paź 07, 2011 14:40 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

Mały bazarek dla koteczki http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=134054&p=8048657#p8048657

No i rzecz jasna kciuki trzymam :ok: :ok: :ok:

obecna

Od: Wto sty 18, 2011 16:23

Post » Pt paź 07, 2011 14:53 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

:1luvu: super, dzieki wielkie w imieniu Emi :)
Justa wie jak wyciskac, tez ma w tym doswiadczenie, ale to mala kicia zwlaszcza skoro sie wyrywa... to jest to utrudnienie. Z Eustachym bylo latwiej bo wiekszy kot i spokojniejszy. Poza tym malenka ma chyba zlamana miednice o ile dobrze pamietam, wiec Justa sie troche boi sama wyciskac, by wiekszej krzywdy kotuni nie zrobic, by odlamek kosci nie przebil pecherza....
Ale na pewno wspolnie z wetami znajda na to jakies rozwiazanie. :ok:

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: Eustachemu pomoglo piwko, to moze jak wypijemy za Emi to tez pomoze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za siooo :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt paź 07, 2011 15:31 Re: 3mies Emi po wypadku-paraliż odparzenia potrz pomoc finansow

A jakby jej założyć cewnik chociaż na kilka dni? Mój Cezar miał cewnik wszyty na początku, żeby ułatwić leczenie odparzeń i odleżyn- miał POTWORNE. Tylko nie wiem, jak to wygląda technicznie u dziewczynki.... :oops:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

[poprzednia][następna]