Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
bey pisze:U mnie w Lublinie jest supermarket, w którym puszki 400 g są w nieustającej promocji po 1,99 PLN w prawie całej gamie smakowej - wołowina, dziczyzna, kurczak, owoce morza, pstrąg, ryba morska (CatAngel pisze jeszcze o króliku).
Skład: mięso i pochodne mięsa (47% z czego wołowina 9%, swieze 26%), minerały. Składniki naturalne 99%.
Elementy śladowe: siarczan cynku monohydrat (E6) 69mg, selenian sodu bezwodny (E8) 0.33mg, jodan wapnia bezwodny (E2) 0.16mg.
Dodatki technologiczne: guma kasja (E499) 1.8g, Tauryna 453 mg.
kocurRumcajs pisze:Witam.
Postanowiłem sprawdzić opinie o tej karmie. Pamiętając uniwersalnie negatywne oceny puszek "marketowych" (np. dwa razy droższego Whiskasa), spodziewałem się masakrycznej krytyki tej podejrzanie taniej karmy, a tu nic!
Kotki rzeczywiście zajadają to jak oszalałe - nawet najbardziej wybradna Rysia, ale niepokoi mnie skład tej karmy...Skład: mięso i pochodne mięsa (47% z czego wołowina 9%, swieze 26%), minerały. Składniki naturalne 99%.
Elementy śladowe: siarczan cynku monohydrat (E6) 69mg, selenian sodu bezwodny (E8) 0.33mg, jodan wapnia bezwodny (E2) 0.16mg.
Dodatki technologiczne: guma kasja (E499) 1.8g, Tauryna 453 mg.
ŚWIEŻE 26%?!! Co to ma znaczyć?! 74% mięsa jest nieświeże?!
Z reguły nie ufam tym bezfirmowych (markom, które nie mają za soba wielkiej międzynarodowej korporacji - jak Whiskas czy Kitekat), bo ich producenci nie mają za dużo do stracenia i obawiam się, że mogą próbować jakiś nieczystych praktyk...
Jak oceniacie tą karmę (1,89zł) w porównaniu do Kitekat'a (2,79zł) czy z Whiskas'a (3,69zł)?
maneki pisze:Kiktak i whiskas są, tak przypuszczam, gorsze, bo mają jeszcze mniej mięsa, a więcej produktów ubocznych. /
kocurRumcajs pisze:Ciekawe dłuższe podawanie tej karmy (puszki) nie zaszkodzi kotkom...
Chciałbym mieć pewność, że ta karma jest bezpieczna, bo kotom smakuje i cena niewiarygodna, a ostatnio nie za dobrze mi się powodzi... Ehhh...
Anna Rylska pisze:a w necie można kupić tą karmę? szczerze mówiąc nie widziałam nigdzie wersji dla kotów
Użytkownicy przeglądający ten dział: agaruu, Agnieszka LL, Blue, Evilus i 226 gości