Karma Butcher's Classic

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2013 6:16 Re: Karma Butcher's Classic

U mnie w Brico Marche są puszki, różne smaki (ostatnio było 6 do wyboru). Cena w zależności od smaku - od 2,45 do 2,99. W Lewiatanie też mają, ale smakowo szału nie ma i cena 2,70.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro cze 26, 2013 11:48 Re: Karma Butcher's Classic

O to zajadę do Brico, może akurat będzie to kupię na spróbowanie :)

doma1036

Od: Sob paź 20, 2012 13:01

Post » Śro cze 26, 2013 17:44 Re: Karma Butcher's Classic

Byłam w Brico, ceny dosyć wysokie,prawie tyle co w sklepie internetowym, ale jest Butcher kupiłam jedną puszkę na sporóbowanie z wołowiną, cena-3,15 a reszta smaków za 3,30. Puma ma jeszcze w zapasie Felixa i Coshide.

doma1036

Od: Sob paź 20, 2012 13:01

Post » Czw cze 27, 2013 13:25 Re: Karma Butcher's Classic

bey pisze:U mnie w Lublinie jest supermarket, w którym puszki 400 g są w nieustającej promocji po 1,99 PLN w prawie całej gamie smakowej - wołowina, dziczyzna, kurczak, owoce morza, pstrąg, ryba morska (CatAngel pisze jeszcze o króliku).

Też jestem z Lublina, możesz mi powiedzieć, gdzie to takie fajne ceny są? :)
......................... <3 Froteczkowo-Franciszkowy wątek <3.........................
Obrazek Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152615

greenus

Od: Śro lis 28, 2012 17:15

Post » Czw cze 27, 2013 14:05 Re: Karma Butcher's Classic

Takie fajne ceny są w Novej :D

bey

Od: Czw sty 10, 2013 20:16

Post » Czw lip 04, 2013 13:28 Re: Karma Butcher's Classic

A moja kotka bardzo lubi i suchą i mokrą karmę tej firmy, kupuje ją w Brikomarche To link do strony karmy http://www.happyclassiccats.co.uk/poland/index.html
Obrazek
Podróż jest lepsza od dotarcia do celu.Liczy się to co człowiek przeżyje krocząc obraną drogą potknięcia, upadki, przyjaźnie. Trzeba tylko wierzyć, że przyszłość ułoży się po naszej myśli.

ewahejduk

Od: Nie lip 22, 2012 20:04

Post » Sob sie 03, 2013 14:41 Re: Karma Butcher's Classic

Mokre uwielbiają , Suche kupię gdy mi się trochę kiesa nadrobi. Mam tyle kociarstwa dochodzącego ,że aż się mieni.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Sob wrz 07, 2013 16:04 Re: Karma Butcher's Classic

Witam.
Postanowiłem sprawdzić opinie o tej karmie. Pamiętając uniwersalnie negatywne oceny puszek "marketowych" (np. dwa razy droższego Whiskasa), spodziewałem się masakrycznej krytyki tej podejrzanie taniej karmy, a tu nic!
Kotki rzeczywiście zajadają to jak oszalałe - nawet najbardziej wybradna Rysia, ale niepokoi mnie skład tej karmy...

Skład: mięso i pochodne mięsa (47% z czego wołowina 9%, swieze 26%), minerały. Składniki naturalne 99%.
Elementy śladowe: siarczan cynku monohydrat (E6) 69mg, selenian sodu bezwodny (E8) 0.33mg, jodan wapnia bezwodny (E2) 0.16mg.
Dodatki technologiczne: guma kasja (E499) 1.8g, Tauryna 453 mg.

ŚWIEŻE 26%?!! Co to ma znaczyć?! 74% mięsa jest nieświeże?!

Z reguły nie ufam tym bezfirmowych (markom, które nie mają za soba wielkiej międzynarodowej korporacji - jak Whiskas czy Kitekat), bo ich producenci nie mają za dużo do stracenia i obawiam się, że mogą próbować jakiś nieczystych praktyk...

Jak oceniacie tą karmę (1,89zł) w porównaniu do Kitekat'a (2,79zł) czy z Whiskas'a (3,69zł)?
Obrazek

kocurRumcajs

Od: Wto lut 19, 2008 11:41

Post » Sob wrz 07, 2013 16:40 Re: Karma Butcher's Classic

Daję ją bezdomniakom, ale tylko mokrą, suchej nie tkną.Znajoma skosztowała tej karmy i mówi, że jest masakrycznie słona 8O .Nie wiem, ja nie spróbuję.
Prawdę mówiąc, to jest ona w dość gęstej galarecie, moje bezdomniaki wolą chyba coś w sosie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob wrz 07, 2013 16:53 Re: Karma Butcher's Classic

kocurRumcajs pisze:Witam.
Postanowiłem sprawdzić opinie o tej karmie. Pamiętając uniwersalnie negatywne oceny puszek "marketowych" (np. dwa razy droższego Whiskasa), spodziewałem się masakrycznej krytyki tej podejrzanie taniej karmy, a tu nic!
Kotki rzeczywiście zajadają to jak oszalałe - nawet najbardziej wybradna Rysia, ale niepokoi mnie skład tej karmy...

Skład: mięso i pochodne mięsa (47% z czego wołowina 9%, swieze 26%), minerały. Składniki naturalne 99%.
Elementy śladowe: siarczan cynku monohydrat (E6) 69mg, selenian sodu bezwodny (E8) 0.33mg, jodan wapnia bezwodny (E2) 0.16mg.
Dodatki technologiczne: guma kasja (E499) 1.8g, Tauryna 453 mg.

ŚWIEŻE 26%?!! Co to ma znaczyć?! 74% mięsa jest nieświeże?!

Z reguły nie ufam tym bezfirmowych (markom, które nie mają za soba wielkiej międzynarodowej korporacji - jak Whiskas czy Kitekat), bo ich producenci nie mają za dużo do stracenia i obawiam się, że mogą próbować jakiś nieczystych praktyk...

Jak oceniacie tą karmę (1,89zł) w porównaniu do Kitekat'a (2,79zł) czy z Whiskas'a (3,69zł)?

Kiktak i whiskas są, tak przypuszczam, gorsze, bo mają jeszcze mniej mięsa, a więcej produktów ubocznych. Co do tej karmy, też nie uważam ją za jakąś świetną i kota mojego bym nie karmiła. Ale rozumiem, że cena może być kusząca/

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Sob wrz 07, 2013 16:56 Re: Karma Butcher's Classic

Ciekawe dłuższe podawanie tej karmy (puszki) nie zaszkodzi kotkom...
Chciałbym mieć pewność, że ta karma jest bezpieczna, bo kotom smakuje i cena niewiarygodna, a ostatnio nie za dobrze mi się powodzi... Ehhh...

maneki pisze:Kiktak i whiskas są, tak przypuszczam, gorsze, bo mają jeszcze mniej mięsa, a więcej produktów ubocznych. /

Dużo, dużo mniej miesa - piszą, że minumum 8% czy nawet 4% mięsa, ale z drugiej strony - wielkie korporacje (Mars Foods, Kraft Foods) = (chyba) większa odpowiedzialność.
Obrazek

kocurRumcajs

Od: Wto lut 19, 2008 11:41

Post » Sob wrz 07, 2013 17:04 Re: Karma Butcher's Classic

kocurRumcajs pisze:Ciekawe dłuższe podawanie tej karmy (puszki) nie zaszkodzi kotkom...
Chciałbym mieć pewność, że ta karma jest bezpieczna, bo kotom smakuje i cena niewiarygodna, a ostatnio nie za dobrze mi się powodzi... Ehhh...

A może bozitę spróbuj? Np. w necie są atrakcyjne pakiety, a na pewno jest lepsza od whiskasa, kitkata oraz butchersa.
Bo typowo dobre karmy raczej są drogie, a tu o oszczędność i nie szkodzenie chodzi.

O i lepsza jest już (od bozity) animoda carny (korzystne pakiety w zooplusie)

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Śro lut 26, 2014 8:34 Re: Karma Butcher's Classic

Witam!!!!!!!!
odkrylam te puszki niedawno kiedy robilam zbiórke dla schroniska i kupowałam je na promocji po 1,99!!!!!!!!!! pojechalo ich do schronu prawie 100puszek, kupilam tez swoim chociaz podchodzilam do nich sceptycznie, jedna moja kotka je wszystko jak leci a druga jedynie jeden rodzaj suchej karmy mokrej nie rusza a jak juz to jadla jedynie whiskasa kurczakowego i nic innego, podchodzila wachala i odchodzila ... a probowalam chyba wszystkiego co jest na rynku lacznie z royalami i animonda ..
w kazdym razie kupilam im Butchersy i????????
wybredna kotałka zjada całe porcje ! i robi to odrazu po nalozeniu do miski, ewentualnei zostawia sobie na druga rate, ale zjada wszystko! a zadko kiedy jej sie to zdarzalo, co wiecej domaga sie puchy!! co prawda smakuje jej znow tylko wariant z kurczakiem, chociaz jeszcze nie probowalam wszystkich podac ...

jak dla mnie rewelka!! w koncu znalazlam swietna karme ktorej nie musze wyrzucac (co prawda odkad mam druga kotalke to juz sie praktycznie nie zdazalo bo tamta wszystko wciaga ) no i cena???? powala!!! najdrozej jak widzialam byla po niecale 3zl!! gdzie whiskas kosztuje 3,8zl ...... ! sklad?? super!:) no i widac smakowitosc super jak wnioskuje poswoim kocie ktory naprawde nie ruszyl zadnej innej puchy:)
polecam ja teraz znajomym bo mysle ze warto:)

Gosia8805

Od: Pon lut 17, 2014 19:03

Post » Śro lut 26, 2014 9:22 Re: Karma Butcher's Classic

Anna Rylska pisze:a w necie można kupić tą karmę? szczerze mówiąc nie widziałam nigdzie wersji dla kotów

Można, w Tele Karmie.
Kupiłam 4 puszki na próbę, ale galaretka jakaś taka dziwna w wyglądzie, jak dla mnie.
Jakaś taka brunatno-fioletowa :? Chociaż kotfory jadły całkiem chętnie.
Ostatnio edytowano Śro lut 26, 2014 10:23 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lut 26, 2014 9:42 Re: Karma Butcher's Classic

Aniu na allegro można kupić jest taki zestaw za 99zł albo 109. Puszka wychodzi chyba 2,10

48 puszek http://allegro.pl/zestaw-48x400g-butche ... 00934.html

24 puszki http://allegro.pl/butchers-classic-pusz ... 15639.html

12 puszek + 1 http://allegro.pl/butchers-classic-kot- ... 70364.html

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]