Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kazia pisze:... nie widziałam w wynikach nic o kryształkach ?
Kazia pisze:...
Należałoby porządnie poszukać skąd się te problemy z pęcherzem biorą.
....
Jeśli kłopoty z pęcherzem są na tle nerwowym, może poszukać jakichś środków łagodnie uspokajających ?
....
Koty maja wyjątkowo wrażliwą psychikę, reagują na nasze nastroje, humory.
Kazia pisze:.....
Oczywiście najlepszy byłby BARF, jeśli jednak wiesz, że kot nie zje surowego mięsa, i nie chcesz popracować, żeby go przestawić, to może wybierz karmę ze "złotej listy" dagnes ?
...
Kazia pisze:.....
O ile mi wiadomo, nic z nimi nie można zrobić, więc nie warto się tym denerwować na zapas.
karola0530 pisze:Blagam o pomoc moj Garfi ma problem z pecherzem zaczelo sie od podlizywania dziwacznego zalatwiania poszlam do weta dostal zastrzyk przeszlo na 1,5 tygodnia po tym czasie doszlo do tego ze strasznie mialczal przy oddawaniu moczu (przerazilam sie strasznie) wiec od razu pobieglam do weterynarza,tym razem tez dostal zastrzyk + tabletki (na 21 dni) + plynny lek (na 3 dni) niestety nastepnego dnia znow bylam u weta i Garfi zostal tam na caly dzien bo zastrzyk nic nie pomogl wiec wet pobrala probke moczu i znalazla bakteryjki wiec dala mu antybiotyk (na 7 dni) i oczywiscie cala reszta ktora wyzej opisalam.Antybiotyk sie skonczyl ale dawalam mu jeszcze tabletki,gdy tylko one sie skonczyly ,3 dni i znow zauwazylam ze napina sie w toalecie.Polecialam dzisiaj do weterynarza i znow mam kupe lekow.
Teraz mi powiedzcie moj kociak ma 3 lata jest kastratem, czy powodem problemow z pecherzem co wspomaga stres oczywiscie!! moze byc nowy mieszkaniec domu czyli pies?????? ktory rzecz jasna odbiera czesc mieszkanka kotu.
Serdeczne dzieki za wszelkie odpowiedzi.
Tak, taka sytuacja może być przyczyną, ale może być też wiele innych przyczyn.karola0530 pisze:....Teraz mi powiedzcie moj kociak ma 3 lata jest kastratem, czy powodem problemow z pecherzem co wspomaga stres oczywiscie!! moze byc nowy mieszkaniec domu czyli pies?????? ktory rzecz jasna odbiera czesc mieszkanka kotu.
Kazia pisze:Przejrzyj wątki w których występuje lek Rowatinex
search.php?keywords=Rowatinex&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj
To są wątki dotyczące właśnie zatykania sie kocurów, wyszywania cewki.
Bo nie mogło. Kamicę można potwierdzić tylko USG i tylko ono pozwala odróżnić kamicę od zapalenia pęcherza. W obu przypadkach najbardziej pomaga zwiększenie ilości spożywanej wody. Posiew pozwala odróżnić zapalenie idiopatyczne od bakteryjnego i, w tym drugim przypadku, dobrać antybiotyk. Nie ma innych, wiarygodnych, metod. Po cewnikowaniu kot jest w grupie wysokiego ryzyka UTI i posiew właściwie staje się koniecznością, jeśli zależy ci na kocie.karola0530 pisze:...PcimOlgi Garfi mial robione badanie moczu nie wykazalo kamienia....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Majestic-12 [Bot] i 735 gości