PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2011 11:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

AYO pisze:GŁOSOWANIE SIERPIEŃ 2011

1. :arrow: Kandydata można zgłosić ponownie [po wygraniu głosowania] po:
A. 1/2 roku :arrow: 15

B. 1 roku :arrow: 6

2. :arrow: "Strażniczki skarpety" :

alix76 :arrow: 6

AYO :arrow: 17

becia_73 :arrow: 7

bolkowa :arrow: 2

jasdor :arrow: 17

shira3 :arrow: 14

GŁOSOWAŁY : :arrow: skwareek, Dzyśka, pomponmama, Annazoo, AniHili, Mulesia, psiama, józefina1970, charm, villemo5, trinity36, joarkadia, dolabra, Nemi, solangelica, agnieszka1565, Paibrzucha, becia_73, Broszka, palaybunny71, bolkowa,

Do roboty dziewczęta !!! Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto sie 23, 2011 12:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

1.Po roku.
2.jasdor
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto sie 23, 2011 12:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

skwareek pisze:Witam Siostrę z Łodzi :piwa: .

Ja też Siostrę z Łodzi przywitam szczególnie :piwa: bo miasto to jest mi z uwagi na dziecię dość bliskie. A ludzie w Łodzi - uczynni i bardzo mili ( no miło tez można po pysku dostać :mrgreen: )

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto sie 23, 2011 12:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Oj po pysku to szczególnie w kilku 'fajnych' dzielnicach :ok: . A firma mi się przypomniała - to było Active Jet.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto sie 23, 2011 12:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

mamaja4 - czemu tylko jedna "strażniczka"?
wybieramy trzY kochanie, dołóż jeszcze dwie :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto sie 23, 2011 12:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Melduję się na nowej dwudziestej siódmej platformie :D

Jeju, koteczki biednienie … Drzysia, Becia, kciuki wielkie za zdrówko !!! :ok: :ok: :ok: Beciu, wdało się zakażenie, że smrodek ?

Moja rzygająca na czerwono Rózia lepiej. Wczaorajasza pełna morfologia i biochenia pokazała, że ma podwyższone wątrobowe wskaźniki, a wszystko inne pięknie. Dostałą przeciwywmiotny, mleczko łagodzące przewód, naprawiacz wątrobowy i inne takie i dziś gania już z resztą :D Jestem dobrej myśli.

Witamy nową łódzką siostrę :D Piękne ogoniszony masz na focie :D Opowiedz proszę co się narobiło, że kocurio uciekł ?
Może trzeba poinformowac wszystkich sasiadów i dodatkowo karteczki porozwieszać. Takie rzeczy działają cuda :wink: Kciuki za szybki powrót ! :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto sie 23, 2011 13:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

skwareek pisze:A firma mi się przypomniała - to było Active Jet.

w którym markecie? :D
psiama pisze:Witamy nową łódzką siostrę :D Piękne ogoniszony masz na focie :D Opowiedz proszę co się narobiło, że kocurio uciekł ?
Może trzeba poinformowac wszystkich sasiadów i dodatkowo karteczki porozwieszać. Takie rzeczy działają cuda :wink: Kciuki za szybki powrót ! :ok:

Nie wiem co się stało ;( nigdy nie uciekały, zawsze balkon im zostawiałam jak wychodziłam, lubią sobie na nim poleżeć a tym razem jak wróciłam Rogerka brakowało ;( plakaty rozwieszane wszędzie w okolicy, sąsiedzi poinformowani, robimy co tylko się da...
Tutaj podaję link do tematu o jego zaginięciu.

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Wto sie 23, 2011 13:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

W Leclercu czy jak mu tam ;). Ale to było, ja wiem, z 5 lat temu... Swoją drogą niby praca nudna ale zawsze można się zająć swoimi sprawami - poczytać książkę, pouczyć się czy nawiązać nowe znajomości.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Wto sie 23, 2011 13:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

skwareek pisze:W Leclercu czy jak mu tam ;). Ale to było, ja wiem, z 5 lat temu... Swoją drogą niby praca nudna ale zawsze można się zająć swoimi sprawami - poczytać książkę, pouczyć się czy nawiązać nowe znajomości.

to pracuję na Twoim stoisku :D i właśnie na nim siedzę :D mamy nieograniczony internet :D

selya

Post » Wto sie 23, 2011 13:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

[quote="selya] Nie wiem co się stało ;( nigdy nie uciekały, zawsze balkon im zostawiałam jak wychodziłam, lubią sobie na nim poleżeć a tym razem jak wróciłam Rogerka brakowało ;( plakaty rozwieszane wszędzie w okolicy, sąsiedzi poinformowani, robimy co tylko się da...
Tutaj podaję link do tematu o jego zaginięciu.[/quote]
Oj selya... To mnie zmartwiłaś... Ja bym w zyciu swoich kotów nie zostawiła bez opieki... Szukajcie go... Najlepiej wieczorem, gdy miasto sie uspokoaja. Biedny Rogerek, może gdzieś się wcisnął w kąt i umiera ze strachu?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto sie 23, 2011 14:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

selya i skwareek - no nie mogę :) kto by pomyśłał, że świat jest taki mały :mrgreen:
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Wto sie 23, 2011 14:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

villemo5 pisze:
selya pisze: Nie wiem co się stało ;( nigdy nie uciekały, zawsze balkon im zostawiałam jak wychodziłam, lubią sobie na nim poleżeć a tym razem jak wróciłam Rogerka brakowało ;( plakaty rozwieszane wszędzie w okolicy, sąsiedzi poinformowani, robimy co tylko się da...
Tutaj podaję link do tematu o jego zaginięciu.

Oj selya... To mnie zmartwiłaś... Ja bym w zyciu swoich kotów nie zostawiła bez opieki... Szukajcie go... Najlepiej wieczorem, gdy miasto sie uspokoaja. Biedny Rogerek, może gdzieś się wcisnął w kąt i umiera ze strachu?

villemo5 wychodzę z założenia, że kota nie można ograniczać, mają taką naturę a nie inną, nie raz zabieraliśmy go na wyjazdy i łaził po okolicy i zawsze wracał po upływie około 12 godzin. Z balkonu nie próbował nigdy skakać, a mam mu zabronić powietrza, kisić w upał w gorącym mieszkaniu bez dostępu świeżego powietrza? Czy nie wychodzić z domu jeśli nie ma kto z nimi zostać? Teraz już też wczoraj dowiedzieliśmy się, że przekombinował w łażeniu i spadł z balkonu (pewna Pani zaczepiła nas wczoraj jak szukaliśmy i nam to opowiedziała) Roger ładnie wylądował na 4 łapach, więc jest nadzieja, że nic sobie nie zrobił. Przerażony pewnie jest i martwię się o niego, ale nie będę im zamykać balkonu gdzie wychodzą od zawsze :(
Jeśli komuś się to nie podoba to przepraszam, ale mam takie poglądy. Koty są niezależne i nie można im jeszcze bardziej ograniczać wolności.

Trinity36 pisze:selya i skwareek - no nie mogę :) kto by pomyśłał, że świat jest taki mały :mrgreen:

Też jestem w szoku, ale pozytywnym :D

selya

Post » Wto sie 23, 2011 14:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Selya, co do wychodzenia kotów na balkon to jak najbardziej powinny, pod jednym wszakże warunkiem - jeśli mieszkasz na wyższym piętrze niż parter, to powinnaś zabezpieczyć ten balkon przed takimi zdarzeniami jak właśnie wypadnięcie. To nie jest jakiś problem, można to zrobić samemu, a o ile spokojniejsze sumienie i życie (i Twoje i kotów :) ). Poczytaj tu -> viewtopic.php?t=348&highlight=zabezpieczenie+balkonu
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Wto sie 23, 2011 14:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Ale numer :). Nawet nie wiedziałam że to stoisko jeszcze jest. Fajnie że macie teraz internet. Może wpadnę kiedyś jak będę w Polsce.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Wto sie 23, 2011 14:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Selya Dokładnie tak ! Zupełnie nie trzeba zamykać balkonu. Są świetne rozwiązania balkonowe - siatki (na miau sa osobne watki - wystarczy użyć Szukaj lub linku Trini). Rozważ proszę. Koty w przeciwieństwie do polskiej mitologii nie zawsze spadają na cztery łapy. Nie ryzykuj proszę sprawdzenia jak to jest za drugim razem i czy znów zleci na czery łapy czy już nie ... :( Mam nadzieję, że misio nie potłukł się na tyle mocno, że mógł stracić orientację w terenie ...
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]