Happyend jak z marzeń :) Molly vel Miśka :)))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 06, 2011 14:18 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

Jestem ciekawa jak Młoda zachowywała się w nocy, ale nie będę Oli zamęczać tak bez przerwy :oops: Poczekam na relację :kotek:

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Sob sie 06, 2011 22:24 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

hej,
na poczatku kicia byla bardzo ciekawska i nie mogla chyba z wrazenia zasnac, ale w koncu jej sie udalo. najchetniej spalaby pod koldra, a juz wogole o wyrzuceniu jej z lozka nie ma co marzyc. :)
nowy wlasciciel bedzie mial niezla przytulanke.
dobranoc!

aleksandra.koteczek

Od: Pt sie 05, 2011 22:01

Post » Sob sie 06, 2011 23:06 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

Dziękuję Ola za wieści :) Jestem taka szczęsliwa, że nie musiała Kitka spać tej nocy na dworzu. NIGDY WIĘCEJ!

Nie wiem co Wy na to, a przede wszystkim Ola, ale ja mam propozycję co do imienia. W związku, że szczególną (nie bójmy się nazwać rzeczy po imieniu) namolnością Kitki i jej szczególnym upodobaniem do przytulanek, proponuję ją nazwać Molly :) No chyba, ze ma juz swoje imię :)

Tak się cieszę, że jet w domku tymczasowym, bo dzis tak padało... Napewno szybko znajdziemy super dom stały.

Magilaina

Post » Sob sie 06, 2011 23:12 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

:D
Molly pasuje :ok:
(ale może nie jestem obiektywna, bo u mnie Hasan ma od hasania, a Szejk - bo trząsł się ze strachu :mrgreen: )
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie sie 07, 2011 7:36 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

Molly :ok: To dobrze, że już bezpieczna i szczęśliwa.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie sie 07, 2011 15:14 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

Chciałabym tak wstępnie zapytać, czy w razie czego..ktos mógłby mi pomóc w wizycie przedadopcyjnej na Ursynowie, hm?

Magilaina

Post » Nie sie 07, 2011 19:25 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

Magilaina pisze:Chciałabym tak wstępnie zapytać, czy w razie czego..ktos mógłby mi pomóc w wizycie przedadopcyjnej na Ursynowie, hm?

jasne :) warunek- w czwartek wczesnym wieczorem, gdyż w pozostałe dni pracuję do 20 na Bemowie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie sie 07, 2011 21:52 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

hej, molly podoba mi sie. juz nawet testowalam troche na kotku ;).
wiec molly ma sie swietne, wlasnie uklada sie do snu. pozdrawiam

aleksandra.koteczek

Od: Pt sie 05, 2011 22:01

Post » Pon sie 08, 2011 10:30 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

Cudowne wieści o Małej :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Pon sie 08, 2011 18:23 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

Strasznie się cieszę, że u Oli I Molly ;) wszystko gra :)

A moje łapanki idą do kitu :(:(:( Jestem mega zła :evil: Kotki ciężarnej nie widać już w ogóle - pewnie przestraszyła sie klatki i poszła sobie gdzies urodzić :cry:
Ale pojawia się strasznie zabiedzony czarny kot. Mega dziki. Chciałam go bardzo złapac i wykastrowac - nie wiem czy to kotka, czy kocurek, ale wygłodzony na maksa i pomimo moich wnyków z tuńczykiem, whiskasem i innymi świństwami - klatka stała cały dzień nietknięta. Jezdzenie w środku też. Pomimo, że na moich oczach właził do kanciapy. A tak strasznie chcę skorzystać z okazji, że tę kalatkę mam póki co :( Chyba już się kapnęło towarzystwo co to za ustrojstwo. Zostawiłam na noc, jak się nie złapie, to chyba go nakarmię, bo tak strasznie mi go szkoda :( Od czwartku nie daję im nic do jedzenia.
Kolejny bad news to to, że w tym tygodniu zaczyna sie porządowanie kanciapy i wywalanie stamtąd śmietnika - z jednej strony dobrze, a z drugiej nici z dalszych prób łapania. Póki co.
I w ogóle trochę się boję tego co się znajdzie w zakamarkach...
Poprosiłąm Pana co będzie sprzątał, żeby uważał na koty, bo inaczej będę musiała go zabić. Obiecał, że będzie ostrożny.

Magilaina

Post » Śro sie 10, 2011 18:48 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

Jakieś wieści?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw sie 11, 2011 8:32 Re: Ciężarna łapana, Mała przylepa w DT ! :)))))))

Ciężarna kotka znikneła, a i żaden inny kot nie chce się złapac, chociaż klatka jest zastawiona dobrze, a koty do kanciapy łażą :( Chyba faktycznie najadaja się gdzieś. Moja łowiecka porażka :(

Molly ma się świetnie i poza zrzuceniem zegara Oli, który od tej pory zaczął chodzić w drugą stronę 8O nie czyni żadnych szkód. Jest bardzo grzeczna, gdy zostaje sama w domu, a po powrocie Oli z pracy - tradycyjnie namolna :D
Niestety, potencjalny DS nieotrzymał zgody od własciciela mieszkania, więc póki co z domku stałego nici :( Ale szukamy, nie poddajemy się. Molly jest juz odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona i całkowicie zdrowa. W przyszłym tygodniu sterylka.

Moly tez wyrażnie się poprawia i nabiera hmmm kobiecych kształtów :):):)

Magilaina

Post » Czw sie 18, 2011 20:05 Re: Z łapania nici. Molly szuka cudownego DS ...

Łapanie odpuściłam na amen. Chyba, że coś się zmieni. Póki co - koty nie biorą :(

Molly natomiast szuka najcudowniejszego DS. Dziś przeszła sterylkę, zdobywając przy okazji odznakę ostatniego kitka operowanego w "starej" siedzibie Koterii :)

Gdy ją dzis odebrałam od Oli w celu transportu na zabieg - oniemiałam. Molly ma futerko śnieżnobiałe. No, w tych miejscach, w których białe ma być ;) Tak się wymyła i odżyła w DT, że jest puchatym biało -buraskowym, mięciuśkim, pachnącym, cudownym kotkiem. Jest kompletnie zdrowa, grzeczna i miziasta. Jest idealna dla domu, który boi się wyzwań - no kot idealny.
I jest naprawdę wyjatkowo ładna :) Zawsze była ładna, ale teraz to Miss Kotolonia ;) Tak się cieszę :)

Już obgadałam z CatAngel ogłoszenia, ale gdyby ktoś przypadkiem słyszał o domu, który szuka oswojonej, nakolankowej, śpiacej w łózku, gadającej, zdrowej, zaszczepionej, wysterylizowanej, kuwetkowej, miziastej, przylepnej, grzecznej i dobzre wychowanej, młodej (mniej niż roczek) kotki - polecamy się :)

Magilaina

Post » Czw sie 18, 2011 20:14 Re: Z łapania nici. Molly szuka cudownego DS ...

Cudne wieści :lol: A może jakieś zdjęcia ślocznotki :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt sie 19, 2011 20:13 Re: Z łapania nici. Molly szuka cudownego DS ...

Molly dostała odznakę ostatniego zoperowanego kotka w "starej" Koterii :) Tak prezentowała się dziś, dzień po zabiegu :) Jestem w Niej beznadziejnie zakochana :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czyż nie jest cudowna???

Magilaina

[poprzednia][następna]