Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
podaj mój telefondo kontaktu, nie mam kiedy zaglądac na fb ...XAgaX pisze:podnoszę, jutro udostępnię u siebie na fb
annskr pisze:podaj mój telefondo kontaktu, nie mam kiedy zaglądac na fb ...XAgaX pisze:podnoszę, jutro udostępnię u siebie na fb
Gospodarz z panem K. wysterylizowali już 6 kotek.
Proszę, pomóżmy kociakom, chociaż jednemu...
Kociaki byłyby przekazane po przeglądie lekarskim, odpchlone, odrobaczone, z książeczkami zdrowia i ew potrzebnymi lekami.
annskr pisze:Masz rację, więcej. Pisałam już dlaczego - UMŁ opóżnił wydawanie talonów na miejskie sterylki, zaczął je wydawać w maju, w ubiegłym roku - były już w marcu.ruru pisze: (...) jak kotów po brzegi w tej Łodzi![]()
![]()
![]()
mam wrażenie, że w tym roku jest nawet gorzej niż w zeszłym
Teraz zbieramy właśnie te kociaki - urodzone w marcu i kwietniu, poczęte w marcu i kwietniu.
I właściwie wszystkie one powninny trafić do schroniska, na utrzymanie gminy - może nawał kociąt dałby urządnikom coś do myślenia? Tylko kotow żal, zreszatą - wątpię w to myślenie.
W każdym razie w dwóch ostatnich latach, przy sterylakch rozpoczynanych w marcu, z mniejszym lub większym trudem byliśmy w stanie zaopiekować się we własnym zakresie w zasadzie wszystkiimi zgłaszanymi kociakami, w tym roku - zdecydowanie nie. Mamy ich sporo więcej niż w ubiegłych latach.
XAgaX pisze:Nie upierałabym się, że jest więcej kociąt- ogłoszeń do obrobienia na gumtree mam znacznie mniej. Natomiast jest więcej potrzebujących maluchów, znalezionych bez matek, w fatalnym stanie. Myślę, że ludzie są znacznie bardziej skorzy do zgłaszania, jak widzą, że malce nie są w dobrej kondycji i nie widzą matki. Inaczej część pewnie myśli... kot sobie poradzitakie moje przemyślenia w ramach wątku podnoszenia
annskr pisze:XAgaX pisze:Nie upierałabym się, że jest więcej kociąt- ogłoszeń do obrobienia na gumtree mam znacznie mniej. Natomiast jest więcej potrzebujących maluchów, znalezionych bez matek, w fatalnym stanie. Myślę, że ludzie są znacznie bardziej skorzy do zgłaszania, jak widzą, że malce nie są w dobrej kondycji i nie widzą matki. Inaczej część pewnie myśli... kot sobie poradzitakie moje przemyślenia w ramach wątku podnoszenia
Jest więcej, zdecydowanie więcej. Potwierdzają to lecznice i inni kociarze - przynajmniej w Łodzi. Ciągle słysze komentarze - przez ostatnioe lata tał ładnie dawało się wszystko opanować, a teraz znów horror.
Xagax, miasto opóżniło talony sterylkowe o dwa miesiące, te najbardziej strategiczne - marzec i kwiecień. Zamiast wydawać talony w marcu, zaczęło w maju. Fundacje sterylizowały, dopóki wystazyło kasy - nie wystarczyło do maja. Poza tym wielu karmicieli fundacjach nie ma pojęcia, albo ma takie sobie doświadczenia z przez jedną zostali spuszczeni na bambus, do drugiej nie chce im się już dzwonić.
A gumtree jest jednym z coraz większej ilości portali ogłoszeniowych - i pewnie nie jest miarodajne...
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw i 476 gości