Łódź, Jaracza - pomózmy Myszeńc@, i 3 oseski s.9-10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 12, 2011 10:22 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Już chore... za chwilę ich nie będzie... :cry:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lip 12, 2011 16:01 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

podnoszę, jutro udostępnię u siebie na fb :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 13, 2011 11:53 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

XAgaX pisze:podnoszę, jutro udostępnię u siebie na fb :)
podaj mój telefondo kontaktu, nie mam kiedy zaglądac na fb ...

Gospodarz z panem K. wysterylizowali już 6 kotek.

Proszę, pomóżmy kociakom, chociaż jednemu...

Kociaki byłyby przekazane po przeglądie lekarskim, odpchlone, odrobaczone, z książeczkami zdrowia i ew potrzebnymi lekami.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro lip 13, 2011 12:33 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

annskr pisze:
XAgaX pisze:podnoszę, jutro udostępnię u siebie na fb :)
podaj mój telefondo kontaktu, nie mam kiedy zaglądac na fb ...

Gospodarz z panem K. wysterylizowali już 6 kotek.

Proszę, pomóżmy kociakom, chociaż jednemu...

Kociaki byłyby przekazane po przeglądie lekarskim, odpchlone, odrobaczone, z książeczkami zdrowia i ew potrzebnymi lekami.

z tego co czytałam wydarzenie już jest, ja je tylko rozreklamuję :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lip 13, 2011 13:05 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Wydarzenie jest, tylko telefon by się przydał :ok:
http://www.facebook.com/event.php?eid=180289142032412
I proszę o udostępnianie :1luvu:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro lip 13, 2011 15:33 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Podniosę na koniec dnia - tak szybko spada...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro lip 13, 2011 15:50 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

:ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro lip 13, 2011 16:00 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

annskr pisze:
ruru pisze: (...) jak kotów po brzegi w tej Łodzi :( :( :(
mam wrażenie, że w tym roku jest nawet gorzej niż w zeszłym :(
Masz rację, więcej. Pisałam już dlaczego - UMŁ opóżnił wydawanie talonów na miejskie sterylki, zaczął je wydawać w maju, w ubiegłym roku - były już w marcu.

Teraz zbieramy właśnie te kociaki - urodzone w marcu i kwietniu, poczęte w marcu i kwietniu.

I właściwie wszystkie one powninny trafić do schroniska, na utrzymanie gminy - może nawał kociąt dałby urządnikom coś do myślenia? Tylko kotow żal, zreszatą - wątpię w to myślenie.

W każdym razie w dwóch ostatnich latach, przy sterylakch rozpoczynanych w marcu, z mniejszym lub większym trudem byliśmy w stanie zaopiekować się we własnym zakresie w zasadzie wszystkiimi zgłaszanymi kociakami, w tym roku - zdecydowanie nie. Mamy ich sporo więcej niż w ubiegłych latach.

Nie upierałabym się, że jest więcej kociąt- ogłoszeń do obrobienia na gumtree mam znacznie mniej. Natomiast jest więcej potrzebujących maluchów, znalezionych bez matek, w fatalnym stanie. Myślę, że ludzie są znacznie bardziej skorzy do zgłaszania, jak widzą, że malce nie są w dobrej kondycji i nie widzą matki. Inaczej część pewnie myśli... kot sobie poradzi :(

takie moje przemyślenia w ramach wątku podnoszenia ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lip 13, 2011 20:18 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

podnoszę, i o mały tymczasik lub domek proszę
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Czw lip 14, 2011 8:34 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

XAgaX pisze:Nie upierałabym się, że jest więcej kociąt- ogłoszeń do obrobienia na gumtree mam znacznie mniej. Natomiast jest więcej potrzebujących maluchów, znalezionych bez matek, w fatalnym stanie. Myślę, że ludzie są znacznie bardziej skorzy do zgłaszania, jak widzą, że malce nie są w dobrej kondycji i nie widzą matki. Inaczej część pewnie myśli... kot sobie poradzi :( takie moje przemyślenia w ramach wątku podnoszenia ;)

Jest więcej, zdecydowanie więcej. Potwierdzają to lecznice i inni kociarze - przynajmniej w Łodzi. Ciągle słysze komentarze - przez ostatnioe lata tał ładnie dawało się wszystko opanować, a teraz znów horror.

Xagax, miasto opóżniło talony sterylkowe o dwa miesiące, te najbardziej strategiczne - marzec i kwiecień. Zamiast wydawać talony w marcu, zaczęło w maju. Fundacje sterylizowały, dopóki wystazyło kasy - nie wystarczyło do maja. Poza tym wielu karmicieli fundacjach nie ma pojęcia, albo ma takie sobie doświadczenia z przez jedną zostali spuszczeni na bambus, do drugiej nie chce im się już dzwonić.

A gumtree jest jednym z coraz większej ilości portali ogłoszeniowych - i pewnie nie jest miarodajne...

kalewala

Post » Czw lip 14, 2011 8:51 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

Ogłoszenie: http://ogloszenia.gratka.pl/potwierdzen ... p24=909751
Ukaże się w przyszły piątek.

issey32

Post » Czw lip 14, 2011 8:55 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

annskr pisze:
XAgaX pisze:Nie upierałabym się, że jest więcej kociąt- ogłoszeń do obrobienia na gumtree mam znacznie mniej. Natomiast jest więcej potrzebujących maluchów, znalezionych bez matek, w fatalnym stanie. Myślę, że ludzie są znacznie bardziej skorzy do zgłaszania, jak widzą, że malce nie są w dobrej kondycji i nie widzą matki. Inaczej część pewnie myśli... kot sobie poradzi :( takie moje przemyślenia w ramach wątku podnoszenia ;)

Jest więcej, zdecydowanie więcej. Potwierdzają to lecznice i inni kociarze - przynajmniej w Łodzi. Ciągle słysze komentarze - przez ostatnioe lata tał ładnie dawało się wszystko opanować, a teraz znów horror.

Nie chcę się kłócić, ale wydaje mi się, że więcej zgłoszeń nie równa się więcej kociąt. Jest zdecydowanie więcej maluchów bez matek, w gorszym stanie, dla których ludzie szukają pomocy. Niestety wiem z doświadczenia, że ludzie często nie zgłaszają "rodzinek" we w miarę dobrej kondycji, uważając (niestety) że samo rozmnażanie to nie tragedia.

Xagax, miasto opóżniło talony sterylkowe o dwa miesiące, te najbardziej strategiczne - marzec i kwiecień. Zamiast wydawać talony w marcu, zaczęło w maju. Fundacje sterylizowały, dopóki wystazyło kasy - nie wystarczyło do maja. Poza tym wielu karmicieli fundacjach nie ma pojęcia, albo ma takie sobie doświadczenia z przez jedną zostali spuszczeni na bambus, do drugiej nie chce im się już dzwonić.

że opóźniło- wiem, sama koordynowałam akcję wysyłania maili do prezydentki miasta, żeby w ogóle były talony.

A gumtree jest jednym z coraz większej ilości portali ogłoszeniowych - i pewnie nie jest miarodajne...

Ale wątek interwencyjny jest. I ogólnie na monitorowanych przez nas portalach (gumtree, tablica, allegro) JEST mniej.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lip 14, 2011 9:12 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

issey32

Post » Czw lip 14, 2011 9:43 Re: Łódź, Chocianowicka – o szanse dla kociat… banerek s.1

issey32

[poprzednia][następna]