Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 18:41 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Banerek do pobrania na 2 stronie wątku : viewtopic.php?f=13&t=131609&p=7827316#p7827316
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob sie 13, 2011 9:02 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Moja Citka dziś mnie strasznie przestraszyła. Krztusiła się, wymiotowała i tak ciężko oddychała w nocy. Zabrałam ją do weterynarza z samego ranka i okazuje się , że znów przytyła. Brak mi już pomysłów jak ją odchudzić. Kazałam jej wchodzić na czwarte piętro piechotą. Teraz biedaczka dyszy niesamowicie. Chyba codziennie zafunduje jej taki spacer

olafen

Post » Sob sie 13, 2011 14:43 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

jestem, jestem i banerek doklejony :ok:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Sob sie 13, 2011 19:15 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Miło z Twojej strony :)
Beateczka, a jak Twoja kotka z cukrzycą ? Dawno, nie pisałaś nic o niej .

olafen

Post » Nie sie 14, 2011 20:15 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Dziś znów zafundowałam mojej Citce spacerek po schodach. Razem zrobiła 6 pięter. Nie była już zadyszana. Niechętnie wchodziła na górę. Wolałaby być wniesiona :) Ale chyba codziennie będę ją znosiła na dół i kazała samej wchodzić do góry. Muszę jej trochę ruchu zafundować. Ma ostrą dietę. 2 saszetki dziennie i trochę suchej karmy.

Strasznie ją trudno odchudzić. Meble mam całe poszarpane, bo Citka szarpiąc fotele, wersalkę daje znać, że chce jeść.

olafen

Post » Pon sie 15, 2011 6:30 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

To ci Citka - jak daje znać, że chce jeść. Sisulka też drapie mi krzesło i kanapy, krzesło dzisiaj owinęłam kocem. Tylko z tą różnica, że nie jest głodna - tylko ostrzy pazurki. Ciekawe na kogo ?? :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :kotek: :kotek: Moje koteczki zawsze mają coś w miseczkach, ale obie jedzą bardzo malutko. No i dobrze. :ok:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon sie 15, 2011 11:05 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Dziś byłam znów u weterynarza, na kontroli i 4 dni kupy nie zrobiła. Taki cyrk odstawiła. Miała lewatywę zrobią, taką delikatną,ale jednak , to teraz cały kontenerek w kupce. A ten kontenerek nie jest plastikowy, tylko z jakieś dzianiny. Ciężko będzie ten zapach wybawić. Teraz moja pupilka schowała się obrażona do wersalki i chyba śpi. Nie chcę jej przeszkadzać, żeby się uspokoiła w ciszy.
Dziś pani Weterynarz wspomniała o operacji zmniejszającej żołądek. Muszę też to przemyśleć.

Pani Janino, a może warto skorzystać z drapaka. Wtedy oszczędziłaby pani Meble ? :)
Dobrze, że kotunie mało jedzą, przynajmniej nie ma ryzyka, że będą miały takie problemy jak moja Citka. :)

olafen

Post » Pon sie 15, 2011 12:50 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Ojj - uśmiałam się z tej Citki. Nawet się obraziła i schowała. Przecież mogła pani jej dać Lactulosum troszeczkę na strzykawkę tak jak kiedyś mi pani radziła dla Sisulki. Moje kotunie od tamtej pory co był problem z Sisulką, nie miały zaparcia. Codziennie jest kupka. :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: Będzie :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon sie 15, 2011 20:43 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Ona dostawała laktulosum, tylko tym razem nie podziałało. W jelitach niewiele było masy kałowej. A przecież codziennie troszkę je, około 2 saszetek w tej chwili, to powinna kupa też być ?

olafen

Post » Wto sie 16, 2011 10:43 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Dziś moja Cituchna ukręciła Stefana czyli zrobiła kupkę, ale taką, jak po czterech dniach oczekiwania przystało.
Od razu humor jej się poprawił i nawet wykazała ochotę do zabawy. A jaka dumna była z siebie :) Nie ważne, że zrobiła poza kuwetę, bo w swojej nie mieści się już, ale to już największa kuweta jest z możliwych. Najważniejsze, że w brzuchu nic nie zalega.
Wieczorem zrobię jej dwie rundki z parteru na 4 piętro, co by się trochę poruszała, a i jelita będą lepiej wtedy pracować.
Pewnie nie będzie zadowolona. Ale cóż.
W nocy nie spała, była niespokojna, więc teraz zaszyła się w swojej ulubionej wersalce i śpi :)
Oczywiście jesteśmy cały czas przy dwóch saszetkach. Może w końcu zacznie chudnąć :)
Dostaje też troszkę siemienia, aby nie było tych zaparć. Tak zalecił wet :)

olafen

Post » Wto sie 16, 2011 19:28 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Suka basset doczekała się swego ogłoszenia na allegro :)

http://allegro.pl/add_item.php?this_item_id=1773302440

Obrazek

olafen

Post » Wto sie 16, 2011 19:30 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

No to wspaniale, może będzie dobry domek. :ok: :ok: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto sie 16, 2011 20:02 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Bardzo na to liczę, bo szkoda tej suki. Wykorzystał ją ktoś pewnie do cna a na starość wyrzucił.
Patrzyłyśmy wczoraj z koleżanką, że szczenię basseta kosztuje od 500 złotych w górę. Czyli przyniosła biedna niezłe dochody komuś, a teraz nawet domku nie ma. Serce się kraja nad ludzką bezdusznością. :cry:

olafen

Post » Wto sie 16, 2011 22:30 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Dopiero dziś dałam ogłoszenie tej suni na tablicy i allegro a już są osoby, które chcą pomóc :)
Może nawet w sobotę sunia trafi do hoteliku dla psinek :)

olafen

Post » Wto sie 16, 2011 23:54 Re: Sisi, Effi, Lola i Citka - wszystkie w domkach stałych

Dobrze że psina będzie bezpieczna.
Czytałam o problemach z twoją kotką :(
ciężko jest odchudzić kota i nie tylko kota zresztą :roll:
oby wystarczyło ci determinacji :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]