Maine coon wita.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 09, 2011 19:10 Re: Maine coon wita.

Ja z Wrocławia-naszukałam się w innych miastach hodowli ,a okazało się że całkiem niezłą mam pod nosem :ryk: :ryk: .Według tego co pisze w rodowodzie-czarny szylkret.

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Sob lip 09, 2011 19:20 Re: Maine coon wita.

Jeżeli pers załatwia się na podłogę w łazience to nic dziwnego, że kociak robi w to samo miejsce.

Kociaki uczą się zachowań od dorosłych kotów - np. jeżeli rezydent będzie drapał meble to jest duża szansa, że i nowy kociak też tak będzie robił, choć w domu hodowcy grzecznie używał drapaka.

W przypadku odchodów dochodzi jeszcze zapach jaki pozostawia po sobie to co pers robi na podłogę. Człowiek prawie nigdy tak nie domyje by kot nie wyczuł zapachu. Kociak to czuje i uważa, że jeżeli dorosły kot się tam załatwia to znaczy, że tak trzeba.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob lip 09, 2011 19:49 Re: Maine coon wita.

Mam znajomych u których 8 letni kot gdy po raz pierwszy nie wyjechał z państwem na wakację,to po ich przyjeździe na samym środku salonu,na oczach wszystkich domowników(jedli obiad) :mrgreen: ...zrobił wielkie kupsko i z podniesiona głową wyszedł. :ryk: :ryk: :ryk: .Zrobił tak tylko raz.Może kociak tęskni i potrzebuje czasu by załapać,że ten nowy domek to też fajny a może po prostu pokazuje ze też jest facetem i znaczy teren..?
Obrazek

gosik5

Od: Śro kwi 27, 2011 13:36

Post » Sob lip 09, 2011 21:40 Re: Maine coon wita.

Facetem bez klejnotów.
Moje Bazylontko jest u mnie czwarty tydzień.
Kupę niech sobie robi na płytki , ale siku to ja proszę chodż by do umywalki. :)

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Nie lip 10, 2011 19:40 Re: Maine coon wita.

Kiedyś słyszałam-ale nie wiem niestety na ile to prawda-że znajoma znajomejpo wypróbowaniu wszystkich prawie kombinacji żwirków w końcu dała do kuwety gazetę, na to zwykłe trociny wymieszane z takim siankiem jak dla gryzoni-podobno kot załapał od razu :roll: Niestety nie wiem na ile skuteczna to metoda i czy trocinynie poranią kotu łap,ale można spróbować?

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

[poprzednia]