Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
magaaaa pisze:Szalony Kot pisze:magaaaa pisze:Ja nie wiem, posty z imionami opuściłam, bo nie nadążałam![]()
Chodzi mi o burą kotkę prawie łysą z rana na grzbiecie.
A skąd wiem, ze to kotka to nie mam pojęcia.
Taką, co w styczniu przyjechała?
Wyleczona, poleciała już z miesiąc temu co najmniej do domu w Niemczech, dzięki Alareipan![]()
Nie Kocie.
O tę:![]()
![]()
magaaaa pisze:I jak ona się nazywa, żebym wiedziała o kogo pytać
Szalony Kot pisze:Informacje o miocie ciągle niepewne - ja tam widziałam ze 3 łepki na pewno...
Gibutkowa pisze:magaaaa pisze:Szalony Kot pisze:magaaaa pisze:Ja nie wiem, posty z imionami opuściłam, bo nie nadążałam![]()
Chodzi mi o burą kotkę prawie łysą z rana na grzbiecie.
A skąd wiem, ze to kotka to nie mam pojęcia.
Taką, co w styczniu przyjechała?
Wyleczona, poleciała już z miesiąc temu co najmniej do domu w Niemczech, dzięki Alareipan![]()
Nie Kocie.
O tę:![]()
![]()
To kicia ze Szczytna, jest na DT u Smarti od niedawna - jedna ze "skórnych", leczona (chyba przedwczoraj był wet)
Szalony Kot pisze:
7 maja 2011 w DT Smarti zagościł kociowóz ze Szczytna. Przywiózł ilość kotów, która ciągle wydaje się nam nieprawdopodobnaKonkurs na imiona ciągle trwa, póki co zostawiamy też numerki, pod którymi były znane w schronie, żeby łatwiej się było połapać
Wszystkie są w trakcie leczenia kk, doglądania, szczepień, sterylek itd.
Wśród nich były m.in.
1. Kotka buraska. Lgnąca do człowieka,oswojona. Bardzo duże zmiany na skórze, w trakcie leczenia. Burania![]()
![]()
3. Koteczka czarno-biała. Milka Bardzo lgnie do człowieka,wchodzi na kolana. Ma duże zmiany na skórze, w trakcie leczenia.![]()
10. Buba vel Gabi, Gabiszon Buba - niezwykła przylepa. Koteczka jest cudowna cały czas pchała się na ręce, musiała być kotką domową. Koteczka przytulak, tylko brać i kochać, przyniesiona z przedszkola kilka dni temu. Jest tak grubiutka, że początkowo podejrzewano, że jest w ciąży, a ona taka po prostu jest![]()
![]()
13. Funia - Młoda koteczka około roku tylko brać i kochać, chociaż na początku trochę nas obsyczałaRysia
![]()
![]()
![]()
17. Brak informacji. Funia
19. Krówka Kotka. Bardzo fajna. Daje się brać na ręce i przytulać.![]()
![]()
21. Mućka Kotka krówka daje się głaskać, kontaktowa może 2 letnia. Bardzo łagodna, można ją głaskać i brać na ręce.![]()
43. Sjamka vel Syjamka Syjamka- koteczka 6-7 mies., jakby mix syjama. Bardzo łagodna i przeraźliwie chuda, ma też kk, ma przepuklinę na brzusiu, do obserwacji. Jest bardzo odważna, od razu wyskoczyła z trasnporterka i zaczęła się bawić kuleczką.![]()
![]()
44 + 46. Dwie czarne dziewczynki, jeden czarny chłopak + dwa bure różnopłciowe, 7-8 tygodniowe kotki, które miały zostać tego dnia utopione... Jakoś w gratisie zaplątał się też trzeci burasek dwumiesięczny, ze schronu (numerek 46.)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
45. Carla (Bruni?)Kotka z czterema maluchami ze schroniska. Maluchy mają ok. tygodnia, póki co niech rosną zdrowo!
![]()
47. Dorosła buraska - w DT u smarti
brak zdjęcia
BUBA-buro-biała kotka-przylepka (kot, Warszawa)
Buba to puchata kotka-przylepka. Ma szaro-bure umaszczenie, biały brzuszek i skarpetki. Dosłownie przylepia się do ludzi, nieustannie pragnie kontaktu. Gdy się do niej podchodzi ociera się od razu o nogi, a po chwili kładzie się pokazując brzuszek i żądając głaskania. Albo pcha się na ręce. Czyż może być coś milszego? Proszę tylko spojrzeć:
Buba jest taka trochę grubiutka. Ale to tylko dodaje jej uroku. Niedawno została przyniesiona z przedszkola, pewnie tam ją dokarmiano i bawiła się z dziećmi.
Kotka Buba zachowuje się jakby zawsze była kotką domową. Prawdopodobnie zgubiła się lub ktoś ją porzucił i dlatego trafiła do nas.
Kotka przebywa w domu tymczasowym u wolontariuszki w Warszawie. Jest zdrowa i odrobaczona a niedługo będzie także zaszczepiona. Korzysta z kuwety. Jest spokojna, ma dobry kontakt z innymi zwierzętami.
Szukamy dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu dla kotki!
Kotka przebywa w Warszawie, ale w razie potrzeby pomożemy zorganizować transport w dalsze części kraju!
Warunkiem adopcji będzie podpisanie umowy adopcyjnej, wizyta przedadopcyjna, a także przesyłanie zdjęć i newsów. TO NIC STRASZNEGO
Jeśli możesz i chciałbyś zaadoptować tę piękną kotkę tym samym zmieniając jej los skontaktuj się z osobami, które udzielą wszelkich informacji na jej temat pod
(tu dane kontaktowe)
Pamiętaj!
* Zwierzę nie jest rzeczą.
* Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
* Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
* Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.
Ratując jednego kota nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!
Ogłoszenie ma na celu znalezienie dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu na zawsze dla kota.
Opiekun kota zaznacza sobie prawo do wybrania mu właściwego opiekuna.
FUNIA-śliczna młoda kotka-skarb (kot, Warszawa)
Funia to młoda kotka, ma nie więcej niż rok. Ma bardzo ładne, klasyczne umaszczenie: szaro-bure futerko, biały brzuszek i krawacik. Prezentuje się dostojnie, niczym prawdziwa księżniczka!
Funia jest bardzo towarzyska. Nie boi się, sama podchodzi do ludzi. Daje się głaskać. Ale nie jest to leniwy kanapowiec, jest młoda i potrzebuje ruchu i zabawy.
Kotka przebywa w domu tymczasowym u wolontariuszki w Warszawie. Jest zdrowa i odrobaczona a niedługo będzie także zaszczepiona. Korzysta z kuwety. W stosunku do innych kotów zachowuje się z wyższością, jak na księżniczkę przystało - zdarza się jej pacnąć je łapką.
Kto przygarnie Funię ten zdobędzie prawdziwy skarb.
Szukamy dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu dla kotki!
Kotka przebywa w Warszawie, ale w razie potrzeby pomożemy zorganizować transport w dalsze części kraju!
Warunkiem adopcji będzie podpisanie umowy adopcyjnej, wizyta przedadopcyjna, a także przesyłanie zdjęć i newsów. TO NIC STRASZNEGO
Jeśli możesz i chciałbyś zaadoptować tę piękną kotkę tym samym zmieniając jej los skontaktuj się z osobami, które udzielą wszelkich informacji na jej temat pod
(tu dane kontaktowe)
Pamiętaj!
* Zwierzę nie jest rzeczą.
* Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
* Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
* Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.
Ratując jednego kota nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!
Ogłoszenie ma na celu znalezienie dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu na zawsze dla kota.
Opiekun kota zaznacza sobie prawo do wybrania mu właściwego opiekuna.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 750 gości