DT Smarti4 - koci Alcatraz na ukończeniu !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 10, 2011 13:58 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

No to popraw :mrgreen:

I zasięgnij informacji o miocie :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 10, 2011 14:08 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

I Sznyclu... no dramat :ryk:

Informacje o miocie ciągle niepewne - ja tam widziałam ze 3 łepki na pewno...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto maja 10, 2011 15:26 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

I lecimy dalej ze zmniejszaniem i przenosinami :>

Już w domkach stałych (i oby lista ta była dłuuuga):
25 tymczasków!

Dymniaczka i Pingwinka - pierwsze zdjęcie to Dymniaczka, potem ona z braciszkiem Takeshim (patrz niżej), trzecie to Pigwinka. Dziewczynkom domki znalazła *anika*. Poczytać o nich można TUTAJ.

Obrazek Obrazek Obrazek

Gabi - była w TDT u Smarti, gdy jej wybawicielka Jhet była na wycieczce. Znalazła dom stały u Karmelity, można o niej poczytać TUTAJ.

Obrazek Obrazek

Norka, Norek i Parking - znalezione nad otwockim Świdrem jako kociaki. Norek i Norka znależli domek razem,zaś ParKing, niestety prawdopodobnie chory na Białaczkę (od mamy), ma w swoim DS za przyjaciela rudego kotka. Domki dla Norki, Norka i ParKinga znalazła ASK@.

Obrazek Obrazek

Arni to braciszek Dymniaczki i Pingwinki. Jako zwykły czarny kocurek nie znalazł domku tak szybko... O jego perypetiach można poczytać TUTAJ. Któregoś dnia w DT Smarti poznał Mrusię - to musiało być ich przeznaczenie, znaleźli wspaniały dom razem.

Obrazek

Mrusia - krucha laleczka. Przyjechała jako kociątko ze schroniska w Ostródzie. Była zapchlona, wynędzniała, słowem szkielecik... U mnie okazało się, że ma ostre zapalenie jelit oraz koci katar (w schronie zauważyli tylko kk). Miała cały języczek w nadżerkach - nie mogła jeść z bólu przez kilka dni. Dostała 15 zastrzyków i kilka kroplówek w ciałko, którego praktycznie nie było. O jej początkowych losach oraz dalszym życiu razem z Arnim w nowym domu można poczytać TUTAJ.

Obrazek

Dziś Mrusia to Vea, Arni zaś to Takeshi... żyją we wspaniałym domku u .she. w niewyobrażalnym kocim luksusie, już zawsze razem.

Obrazek Obrazek

Julka - ze schroniska we Wrocławiu, kotka w depresji - nie jadła, nie piła, leżała ciągle wciśnięta w kącik, z nastroszonym futerkiem... Okazało się, że za jej głównymi problemami leżały całkiem wyniszczone ząbki. Po wyleczeniu znalazła nowy dom u Maciek&Julcia z Wrocławia. Zdjęcia przedstawiają Julcię przed i po metamorfozie... Można o niej poczytać TUTAJ

Obrazek Obrazek

Brat vel Brad (Pitt) vel Morisek - przuroczy miziak, przyjechał na TDT na doleczenie grzybka z Palucha - szybko śmignął do nowego domu do MariolaK :)

Obrazek

Mika vel Morunia - przyjechała jako recydywistka z Palucha razem z Lalunią. O ich podróży można poczytać TUTAJ. Znalazła kochający domek u Magdy i Aldony.

Obrazek Obrazek

Lalunia - piękna czarna towarzyska koteczka, uwielbiająca wszystkich: ludzi, koty, psiaki... Czarnulka z ADHD. Na początku była "panną niedotykalską", ale cierpliwa praca i dużo miłości zaowocowały tym, że to jedna z fajniejszych koteczek, jakie przeszły przez DT Smarti. Przez pewien czas gościnnie przebywała w TYM WĄTKU. Znalazła gościnny, wspaniały dom u EdytaB_a, ma przyjaciela Franka, psiapsiółę sunię Doli i dwa wielkie pilnujące tych skarbów pieski, a jej życie można śledzić w TYM WĄTKU.

Obrazek Obrazek

Ernest - kolejny kot po zmarłej osobie... W schronisku w Łodzi nie jadł i nie pił, do tego syczał na tych, którzy chcieli wyciągnąć do niego przyjazną rękę. O jego losach w schronie można poczytać TUTAJ. Trafił do DT Smarti, gdzie depresje okazała się paskudnym kk z mnóstwem nadżerek na języku. Z Ernesta wyszedł głodomór i kot spragniony towarzystwa człowieka. Dziś króluje w nowym domu u jotce, jego zdjęcia zaś pojawiają się bardzo często w TYM WĄTKU.

Obrazek Obrazek

Jadzia to seniorka z wrocławskiego schroniska. TUTAJ jest jej historia, pełna dramatu i smutku - polewanie wrzątkiem, próba odrąbania głowy siekierą. Na szczęście koteczka nie straciła wiary w ludzi i miłości do nich, dziś mieszka u p. Joli i p. Kasi :)

Obrazek

Chmurka - kicia z cmentarza, trafiła do DT Smarti i chociaż długo czekała na swój wymarzony dom - warto było! Dziś mieszka u Ewy, o jej losach można poczytać TUTAJ.

Obrazek

Buri - przyjechała na sterylkę do DT Smarti, teraz ma wspaniały dom u JolaJ, gdzie ma za kumpla kocurka Tito. O ich losach można poczytać w TYM WĄTKU

Obrazek

Tom & Jerry to chłopaki z łapanki, prawdopodobnie młodsze rodzeństwo Meli. Wyleczeni z kk i zaszczepieni znaleźli wspaniały dom razem! Ich historia zaczyna się TUTAJ od złapania i przywiezienia do DT, zaś odkąd znalazły dom u Sunshine307 bieżące wiadomości są TUTAJ

Obrazek Obrazek

[b]Luna vel Zielonooka - przyjechała wyciągnięta z palucha jako recydywistka -wiecznie leczona wszystkim co się da i wciąż wiecznie chora.. Przecudnej urody, wyjatkowo miła i już całkiem zdrowa - znalazłam wspaniały, troskliwy dom u Hani hanmar.

Obrazek Obrazek

Mojito - kot, którego postanowiono uśpić, bo sikał poza kuwetę... W DT nie zdarzyło się to ani razu. To wspaniały, bardzo towarzyski kociak, od walentynek 2011 grzeje doopkę w zakochanym w nim domku u gigi.

Obrazek Obrazek

Bąbel - kotek po wielu przeżyciach. Na Paluchu niemal umarł, potem czekało go usunięcie oczka, długie leczenie kk i grzyba, alergii... Mimo to kotek wciąż kochał ludzi jak mało kto. Bąbel od 2-go marca jest w bardzo troskliwym, cudownym domku u Iwony i Alka. Ma przyjaciela, pięknego białego Delfinka i już wiadomo że jest bardzo szczęśliwy...

Obrazek Obrazek Obrazek

Devi - jedna z bied z Rybnika. Przyjechała z ranami na szyi, wyzdrowiała, wypiękniała i po 5-ciu tygodniach dzięki Alareipan znalazła cudowny domek w Hamburgu u Michaela K. i stała się światowa kicią :D Ma teraz na imię Malwinka i przyjaciela przepięknego kicia Żabika.

Tu 21-go stycznia 2011 w dniu przyjazdu:
Obrazek Obrazek

Karmelek - przyjechał po kastracji, czekając na zaszczepienie, był w DT tylko tydzień, ale od razu polubił się z Trisią i oczywiste było, że do domu mogą trafić tylko razem... niestety, Trisię w krótki czas po adopcji zabrała mocznica :( Karmelek mieszka w Milanówku.

Obrazek

Melania - kuzyneczka Toma i Jerrego, znalazła dom u bardzo zakochanych w niej państwa, którzy czekali na nią wystarczająco długo, by przekonać nas, że są dla niej najlepszym możliwym domem :) JEJ HISTORIA

Obrazek

I jeszcze domagam się przeniesienia Belli do rezydentów! :>

Obrazek

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto maja 10, 2011 15:41 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

magaaaa pisze:
Szalony Kot pisze:
magaaaa pisze:Ja nie wiem, posty z imionami opuściłam, bo nie nadążałam :oops:
Chodzi mi o burą kotkę prawie łysą z rana na grzbiecie.
A skąd wiem, ze to kotka to nie mam pojęcia.

Taką, co w styczniu przyjechała?
Wyleczona, poleciała już z miesiąc temu co najmniej do domu w Niemczech, dzięki Alareipan :1luvu:

Nie Kocie.
O tę:
Obrazek Obrazek Obrazek

To kicia ze Szczytna, jest na DT u Smarti od niedawna - jedna ze "skórnych", leczona (chyba przedwczoraj był wet)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 10, 2011 15:58 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Znaczę teren ;)
po_prostu_kaska

Post » Wto maja 10, 2011 16:18 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

I jak ona się nazywa, żebym wiedziała o kogo pytać 8)

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto maja 10, 2011 17:13 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Szalony Kot pisze:Informacje o miocie ciągle niepewne - ja tam widziałam ze 3 łepki na pewno...

Wet trzech braci ma? 8O

Wolni :?:
Do rzeczy :?:
W jakim wieku :?:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 10, 2011 17:59 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Gibutkowa pisze:
magaaaa pisze:
Szalony Kot pisze:
magaaaa pisze:Ja nie wiem, posty z imionami opuściłam, bo nie nadążałam :oops:
Chodzi mi o burą kotkę prawie łysą z rana na grzbiecie.
A skąd wiem, ze to kotka to nie mam pojęcia.

Taką, co w styczniu przyjechała?
Wyleczona, poleciała już z miesiąc temu co najmniej do domu w Niemczech, dzięki Alareipan :1luvu:

Nie Kocie.
O tę:
Obrazek Obrazek Obrazek

To kicia ze Szczytna, jest na DT u Smarti od niedawna - jedna ze "skórnych", leczona (chyba przedwczoraj był wet)

faktycznie-ta kicia jest u mnie ale wygląda o niebo lepiej-no chyba że to nie ta bo zmana w schronie byłaby nie do uwierzenia :D
aprawdzę dziś czy jest jakiś strupek na grzbiecie :D
jeśli to ona to od wczoraj jeżdzi do weta-dostaje Biotyl a futro wylazło od świeżba i robali :mrgreen:
mieszka w altance z pozostałymi "grzybkami" i ma na imię Burania.Swiergoli i jest przeurocza :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto maja 10, 2011 18:01 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Se siknę. Jeśli można. :roll:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Wto maja 10, 2011 18:03 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Erin :lol:
a Kicię może nazwijmy Mimi?
edit: imię już jest :roll:
Ostatnio edytowano Wto maja 10, 2011 18:04 przez turkusowa, łącznie edytowano 1 raz
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto maja 10, 2011 18:03 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

co do weta :mrgreen: ,to dziś byłyśmy u Niego z Marzenią
niech więc Marzenia oceni czy powinien być wychodzący czy raczej powinnam zabezpieczyć okna :lol:
jeśli któraś z Was chciałaby się wybrać na wizytę PA to do piątku jest możliwość codziennie :D

niestety Erin,nie mam pojęcia ile sztuk było w miocie :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto maja 10, 2011 18:13 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Sz.Kocie-bardzo ładnie :D

jeśli chodzi o Coffi to została zgarnięta spod bloku Mruśkowo na oswojenie,sterylkę i szukanie domku.
To młoda kicia i nikt nie spodziewał się że jest w ciąży,jednak była u mnie na kwarantannie i po 14-tu dniach pobytu u mnie planowałam jej sterylkę.
urodziła jednak cichaczem , 6-go dnia pobytu,ale w bardzo szczególnym dla nas dniu i dlatego postanowiliśmy odchować jej kociaki bez namysłu-w ogóle nie braliśmy pod uwagę innej opcji zupełnie niezależnie od ogólnych poglądów na ten temat :D

a teraz podam imiona które już zostały zaakceptowane lub wybrane :D
będą na zielono

Szalony Kot pisze:

7 maja 2011 w DT Smarti zagościł kociowóz ze Szczytna. Przywiózł ilość kotów, która ciągle wydaje się nam nieprawdopodobna :ryk: Konkurs na imiona ciągle trwa, póki co zostawiamy też numerki, pod którymi były znane w schronie, żeby łatwiej się było połapać :D Wszystkie są w trakcie leczenia kk, doglądania, szczepień, sterylek itd.
Wśród nich były m.in.

1. Kotka buraska. Lgnąca do człowieka,oswojona. Bardzo duże zmiany na skórze, w trakcie leczenia. Burania

Obrazek Obrazek Obrazek

3. Koteczka czarno-biała. Milka Bardzo lgnie do człowieka,wchodzi na kolana. Ma duże zmiany na skórze, w trakcie leczenia.

Obrazek Obrazek

10. Buba vel Gabi, Gabiszon Buba - niezwykła przylepa. Koteczka jest cudowna cały czas pchała się na ręce, musiała być kotką domową. Koteczka przytulak, tylko brać i kochać, przyniesiona z przedszkola kilka dni temu. Jest tak grubiutka, że początkowo podejrzewano, że jest w ciąży, a ona taka po prostu jest :)

Obrazek Obrazek Obrazek

13. Funia - Młoda koteczka około roku tylko brać i kochać, chociaż na początku trochę nas obsyczała :) Rysia :D

Obrazek Obrazek Obrazek

17. Brak informacji. Funia

Obrazek

19. Krówka Kotka. Bardzo fajna. Daje się brać na ręce i przytulać.

Obrazek Obrazek Obrazek

21. Mućka Kotka krówka daje się głaskać, kontaktowa może 2 letnia. Bardzo łagodna, można ją głaskać i brać na ręce.

Obrazek Obrazek

43. Sjamka vel Syjamka Syjamka- koteczka 6-7 mies., jakby mix syjama. Bardzo łagodna i przeraźliwie chuda, ma też kk, ma przepuklinę na brzusiu, do obserwacji. Jest bardzo odważna, od razu wyskoczyła z trasnporterka i zaczęła się bawić kuleczką.

Obrazek Obrazek Obrazek

44 + 46. Dwie czarne dziewczynki, jeden czarny chłopak + dwa bure różnopłciowe, 7-8 tygodniowe kotki, które miały zostać tego dnia utopione... Jakoś w gratisie zaplątał się też trzeci burasek dwumiesięczny, ze schronu (numerek 46.) :cool:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

45. Carla (Bruni?) :D Kotka z czterema maluchami ze schroniska. Maluchy mają ok. tygodnia, póki co niech rosną zdrowo!

Obrazek

47. Dorosła buraska - w DT u smarti
brak zdjęcia

Brakuje mi chłopaczka z grzybów-jest bezimienny na razie :D
Ostatnio edytowano Wto maja 10, 2011 18:30 przez smarti, łącznie edytowano 4 razy

smarti

Post » Wto maja 10, 2011 18:17 Re: DT Smarti 4 .....Zapraszamy !!!.....

Dzień dobry!

Przygotowałem treść ogłoszeń dla Buby i Funi. Proszę o kontrolę: czy to ma sens, czy nie nałgałem za bardzo ;) i czy czegoś istotnego nie dodać. Może dopisać, że przyszły właściciel będzie musiał wysterylizować kotki?

Najpierw Buba:
BUBA-buro-biała kotka-przylepka (kot, Warszawa)

Buba to puchata kotka-przylepka. Ma szaro-bure umaszczenie, biały brzuszek i skarpetki. Dosłownie przylepia się do ludzi, nieustannie pragnie kontaktu. Gdy się do niej podchodzi ociera się od razu o nogi, a po chwili kładzie się pokazując brzuszek i żądając głaskania. Albo pcha się na ręce. Czyż może być coś milszego? Proszę tylko spojrzeć:

Obrazek

Buba jest taka trochę grubiutka. Ale to tylko dodaje jej uroku. Niedawno została przyniesiona z przedszkola, pewnie tam ją dokarmiano i bawiła się z dziećmi.

Obrazek

Kotka Buba zachowuje się jakby zawsze była kotką domową. Prawdopodobnie zgubiła się lub ktoś ją porzucił i dlatego trafiła do nas.

Obrazek

Kotka przebywa w domu tymczasowym u wolontariuszki w Warszawie. Jest zdrowa i odrobaczona a niedługo będzie także zaszczepiona. Korzysta z kuwety. Jest spokojna, ma dobry kontakt z innymi zwierzętami.

Szukamy dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu dla kotki!

Kotka przebywa w Warszawie, ale w razie potrzeby pomożemy zorganizować transport w dalsze części kraju!

Warunkiem adopcji będzie podpisanie umowy adopcyjnej, wizyta przedadopcyjna, a także przesyłanie zdjęć i newsów. TO NIC STRASZNEGO :)

Jeśli możesz i chciałbyś zaadoptować tę piękną kotkę tym samym zmieniając jej los skontaktuj się z osobami, które udzielą wszelkich informacji na jej temat pod

(tu dane kontaktowe)

Pamiętaj!

* Zwierzę nie jest rzeczą.
* Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
* Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
* Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.

Ratując jednego kota nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!

Ogłoszenie ma na celu znalezienie dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu na zawsze dla kota.

Opiekun kota zaznacza sobie prawo do wybrania mu właściwego opiekuna.

A teraz Funia:

FUNIA-śliczna młoda kotka-skarb (kot, Warszawa)

Funia to młoda kotka, ma nie więcej niż rok. Ma bardzo ładne, klasyczne umaszczenie: szaro-bure futerko, biały brzuszek i krawacik. Prezentuje się dostojnie, niczym prawdziwa księżniczka!

Obrazek

Funia jest bardzo towarzyska. Nie boi się, sama podchodzi do ludzi. Daje się głaskać. Ale nie jest to leniwy kanapowiec, jest młoda i potrzebuje ruchu i zabawy.

Obrazek

Kotka przebywa w domu tymczasowym u wolontariuszki w Warszawie. Jest zdrowa i odrobaczona a niedługo będzie także zaszczepiona. Korzysta z kuwety. W stosunku do innych kotów zachowuje się z wyższością, jak na księżniczkę przystało - zdarza się jej pacnąć je łapką.

Obrazek

Kto przygarnie Funię ten zdobędzie prawdziwy skarb.

Szukamy dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu dla kotki!

Kotka przebywa w Warszawie, ale w razie potrzeby pomożemy zorganizować transport w dalsze części kraju!

Warunkiem adopcji będzie podpisanie umowy adopcyjnej, wizyta przedadopcyjna, a także przesyłanie zdjęć i newsów. TO NIC STRASZNEGO :)

Jeśli możesz i chciałbyś zaadoptować tę piękną kotkę tym samym zmieniając jej los skontaktuj się z osobami, które udzielą wszelkich informacji na jej temat pod

(tu dane kontaktowe)

Pamiętaj!

* Zwierzę nie jest rzeczą.
* Zwierzę nie nadaje się na prezent jeśli osoba obdarowywana o tym nie wie i nie mogła sama zdecydować.
* Zwierzę to obowiązek często na długie lata.
* Zwierzę czuje, kocha, cierpi tak jak my.

Ratując jednego kota nie zmienimy świata, ale możemy zmienić świat tego jednego!!!

Ogłoszenie ma na celu znalezienie dobrego, odpowiedzialnego i kochającego domu na zawsze dla kota.

Opiekun kota zaznacza sobie prawo do wybrania mu właściwego opiekuna.

Jak się ogłoszenia Wam spodobają to umieszczę na głównych portalach: Allegro (z wyróżnieniami), Gumtree, Tablica, Ale.gratka, Kokosy. Dane kontaktowe mam od Marzeni11 :) Bo raczej nowych zdjęć nie robiliście odkąd kotki przyjechały ze Szczytna?

Aha, tytuły są specjalnie tak dobrane, żeby na Allegro dało się wyszukać zarówno na hasło "kot" jak i "kotka", no i mieszczą się w 50 znakach do których jest ograniczenie. Dodałem też w tytule "Warszawa" bo wydaje mi się że to zwiększa oglądalność ale może to być też zły pomysł bo sugeruje że kotka szuka domu tylko w Warszawie.

Czekam na opinie i pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

[poprzednia][następna]