BAJKA-kiedyś na skraju życia,teraz przeżywa drugą młodość :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 03, 2011 20:31 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

Jest takie ustrojstwo co się nazywa Solcoseryl. Co prawda to jest ludzka maść ( stosuje się ją na odleżyny, owrzodzenia i takie tam okropności( mojej znajomej zlikwidował pięknie odleżynę średnicy 20 cm) ale może zapytać Veta czy kici można by tym smarować te dziury.
Malutka kochana Bajeczka :1luvu:
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Wto maja 03, 2011 20:40 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

naline pisze:Chyba w linku co Ci wtedy podesłałam, były skrócone informacje.
http://vitamarket.pl/p4015-OZONELLA-oli ... 00-ml.html - tutaj jest więcej
"Ozonella® stanowi naturalną barierę przed bakteriami, wirusami, grzybami. Preparat jest jałowy i można go stosować bezpośrednio na zmienioną skórę."
"Ozonella® poprawia również wygląd i koloryt skóry trądzikowej. Działa antybakteryjnie. Koi i łagodzi podrażnienia, pozostawiając skórę gładką i jednolitą."

Marion otrzymywała na ranę, co prawda najpierw smarowaną rivanolem, a później tym.

Ja też sobie chwalę ozonelkę, zarówno dla kota jak i dla siebie :mrgreen: chociaż jest dosyć droga, chyba 30 zł za buteleczkę.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto maja 03, 2011 21:23 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

U ludzi super goją się odleżyny, nawet takie zainfekowane gronkowcem preparatami na bazie Octaniseptu, może cóś takiego by pomogło?
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro maja 04, 2011 10:33 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

Kotka ma płukane i oko i ranę Oktaniseptem, Rivanolem i wpuszczany Solcoseryl. Oko już niemal całkowicie zagojone. Grzbiet gorzej wygląda, zobaczymy co mój wet powie- może bedzie chciał to zszyć.
AnielkaG

Post » Śro maja 04, 2011 12:25 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

Bajka tydzień temu:
Obrazek

Bajka wczoraj:
Obrazek

Taka piękna dziewczynka nam się robi :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro maja 04, 2011 12:32 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

Bajusia - ciocia Małgosia przesyła buziaki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro maja 04, 2011 16:11 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

taka jakby bystrzejsza już :D
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro maja 04, 2011 18:46 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

przepraszam za OT

delfinka pisze:Bardzo pilnie poszukujemy DT / DS dla tej małej suni z mojego podpisu. Każdy kto może pomóc lub chociaż rozesłać po swojej liście mailingowej, jest proszony o pomoc.

"3 maja znaleźliśmy na Mokotowie w Warszawie młodą suczkę Lunę – czarną, szorstkowłosą, niedużą, podobną do teriera. Ma brązowe oczy, jest bojaźliwa i łagodna, bardzo lubi ludzi i chyba zwłaszcza dzieci. Była w czarnej obróżce z diamencikami z przyklejoną od wewnątrz informacją LUNA – 7 MIESIĘCY. Biegała, szukając rozpaczliwie swojego opiekuna, po Mokotowie w okolicy Alei Niepodległości, kilka razy niemal wpadła pod samochód, przebiegając przez ulicę.
Luna, sądząc z opisu na obroży i po uzębieniu, jest jeszcze szczeniakiem, na brodzie ma charakterystyczne białe włoski. Szukamy jej właściciela (notatkę na jej obroży na pewno robiło dziecko) lub nowego opiekuna. Nie chcieliśmy oddać jej na Paluch, bo trzęsła się ze strachu i zimna (błąkała się podczas ulewy), ale mamy trzy koty w trakcie leczenia w małym, wynajmowanym mieszkaniu i nie możemy się nią zaopiekować.
Prosimy o BARDZO pilny kontakt obecnego lub przyszłego opiekuna.
tel. 501 361 041

pomylunia@wp.pl
"

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro maja 04, 2011 18:58 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

Dopiero teraz zobaczyłam ten wątek. Anielka jak zwykle czyni cuda :1luvu: Będę Wam kibicować!

Podnoszę też suczkę. Oby właściciele się znaleźli :ok: :ok: :ok:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Czw maja 05, 2011 10:39 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

Satoru pisze:taka jakby bystrzejsza już :D

ha! prawda !? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw maja 05, 2011 11:48 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

Ślicznota się z niej robi :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw maja 05, 2011 19:23 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

Bajka siedzi w tzw. karcerze, czyli domku w drapaku, ulubionym miejscu odosobnienia wszystkich kocic w pokoju. Znaczy właściwie leży brzuchem do góry. :) Felix jest już passe, teraz wolimy wołowinę surową. Mała dziura na grzbiecie już prawie całkiem zagojona.
AnielkaG

Post » Pt maja 06, 2011 11:04 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

Jestem.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt maja 06, 2011 11:12 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

magaaaa pisze:Jestem.

no wreszcie! :roll:
:wink:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pt maja 06, 2011 11:16 Re: BAJKA- "dziurawa" i cierpiąca kotka- walczy o życie.WESPRZYJ

No kurka, robotę mam taką, że znikam.
Myślałam o Was.
Bajka cudna.

Edit: doczytałam wątek.
No i przeciez mówiłam, że Ona się wygoi i pozbiera.
Bajaderka rządzi! :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]