Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2011 11:57 Re: Legnica nowy wąt,nowe kłopoty :(

Legnica pisze:Księciunio
Obrazek

Ach, Jego Wysokość :1luvu:

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Czw kwi 28, 2011 19:39 Re: Legnica nowy wąt,nowe kłopoty :(

Pierwsze badania kału Chanel nie wykazały niczego niepokojącego,koteczka nadal jest na RC Intensinal.Po długim weekendzie będą wyniki kolejnych badań,poza tym Chanel dostała pewien specyfik+preparat(nie leki).
Zobaczymy czy jej pomoże.

A dla czego piszę tak ogólnie?
A dla tego że przyszło mi się tłumaczyć dla czego diagnozuję Chanel i dla czego akurat u tego lekarza?
Chciałabym od razu odpowiedniej osobie odpowiedzieć(na pewno podczytuje)-a dla tego że tak postanowiłam!
Dla tego ze chce wykluczyć biegunki u Chanel spowodowane czymkolwiek co da się wyleczyć i dopiero kiedy wykluczymy wszystkie ewentualne chorobowe+behawioralne przyczyny biegunek Chanel,będzie można stwierdzić iż kocina musi jadać RC Intensinal z powodu wrażliwego układu pokarmowego,bo ten typ tak już ma. Wtedy i dopiero wtedy.
Poza tym,jeśli Osobie tak bardzo leży na sercu dobro Chanel,to ja nie widzę problemu aby Osoba przyjęła tę koteczkę pod swój dach i łaskawie zatroszczyła się o jej zdrowie osobiście.Wystarczy 1 pw lub 1 sms-dostarczę bezpłatnie pod wskazany adres.Byłoby również miło,gdyby Osoba na dowód swojej ogromnej troski pokryła koszty dotychczasowych badań,które dzisiaj zapłaciłam w wysokości-50zł,z pewnością Chanel jest to potrzebne.Poza tym kotka potrzebuje mokrej RC Intensinal,zalecony preparat powinna dostawać z mokrą,a ja ledwo daję radę zakupić jej suche RC,na mokrą mi nie starcza.
Możliwości szczerego i sensownego zaopiekowania kotką Chanel jest do wyboru do koloru,nie ma się co ograniczać do siania fermentu i robienia ze mnie kogoś kim nie jestem w oczach kogoś kto jest dla mnie Kimś.

Ze swojej strony mogę jedynie przeprosić za to że wciąż i wciąż przysparzam sobie kolejnych wrogów z powodu odmawiania przyjmowania proponowanych mi kolejnych kocich bied.
Mam wrażenie że nikt nie potrzebuje mnie już do niczego innego prócz do tego aby "podrzucić"mi jakiegoś kota,bo przecież do tego tylko jestem...
Legnica

Post » Czw kwi 28, 2011 19:50 Re: Legnica nowy wąt,nowe kłopoty :(

o kurcze, wpadam zobaczyć co u najfajniejszych LegnicowychKociastych,
a tu ciężki dzionek :(
Głowa do góry :ok: Twój dt ma tylu fanów (oficjalnych i "pod przykryciem 8) ), że
nie ma co się martwić opiniami "głupiomądrych". Opieka u Ciebie - z "górnej półki".
Oby wszystkie domy tak dbały o Koty :ok:
Buziaki dla Stada. :1luvu:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw kwi 28, 2011 19:51 Re: Legnica nowy wąt,nowe kłopoty :(

Jest mi cholernie przykro i pojąć nie mogę,dla czego jest tak ze jak chce się w takim zwykłym ludzkim odruchu serca,pomóc komuś,kto przez otoczenie postrzegany jest najczęściej jak takie nic np.kot,to lista wrogów rośnie w zastraszającym tempie,a gdyby nie robić zupełnie nic to miało by się wokół jedynie ludzi obojętnych lub przychylnych?
Ktoś kiedyś napisał,chyba Mirka_T,że tymczasowanie to bardzo niewdzięczne zajęcie.
To nie jest niewdzięczne zajęcie,to nienormalne zajęcie jest i to wcale nie koty przytłaczają swoimi problemami,tylko ludzie(powstrzymam się od epitetów,których będę żałować kiedy mi nerwy miną).
Legnica

Post » Czw kwi 28, 2011 20:02 Re: Legnica.

A u kociarstwa nic nowego.Podzieliły się pomieszczeniami,meblami,kocami i się byczą.Ciepło u nas bardzo,co widać po kotach,bo wywalają się do drzemki brzuchami do góry.
Na razie mamy spokój i sielankę i oby tak trwało jak najdłużej.
Legnica

Post » Czw kwi 28, 2011 20:23 Re: Legnica.

Zuzia

Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Czw kwi 28, 2011 20:24 Re: Legnica.

Kasia

Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Czw kwi 28, 2011 20:50 Re: Legnica.

Legnico, nie przejmuj się takimi co to wszystko lepiej wiedzą - takich nie sieją, sami się rodzą :wink: I nie daj sobie na razie wciskać tymczasów - masz do zaopiekowania sporo kotów i to pracochłonnych, a życie codzienne też wymaga twojej ręki :roll: A jak Bojkot potrzebuje spokoju to spokój musi być :kotek: żeby kotek się nie stresował. Więc wrzuć na luz i zwolnij trochę tempo a krytykami się nie przejmuj - jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził 8)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 28, 2011 22:00 Re: Legnica.

Fibi siedziała na przedpokoju,jakoś tak...w kąciku,ściśnięta,jakby próbowała zająć jak najmniej miejsca,żeby nie przeszkadzać...
Podniosłam z podłogi,mimo że czasem łapie mnie zębami(myślę że boi się czasami,nie wie czego się spodziewać)przytuliłam delikatnie i pogłaskałam po małym łepku.
Podniosła łepek i patrzyła mi w oczy swoimi wielkimi,zielonymi oczami.
Patrzyła,patrzyła,ja głaskałam,głaskałam.
Zbliżyła pysiek do mojej twarzy(zmroziło mnie czy aby nie złapie mnie zębami,ale wytrwałam :oops: )no więc,zbliżyła pysiek do mojej twarzy i dała mi buziaczka w nos :1luvu:

a mnie się oczy mokre zrobiły
Legnica

Post » Pt kwi 29, 2011 6:58 Re: Legnica.

Legnica pisze:
a mnie się oczy mokre zrobiły

A ja się wcale nie dziwię...
Wiesia, a co to za niebieskie cudo u ciebie? Nie doczytałam czegoś? :oops:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt kwi 29, 2011 7:14 Re: Legnica.

Niebieskie?
O te fotki pytasz?
Obrazek
Obrazek[/quote]

To Zuzia w nowym Domu,z nową koleżanką Miłką.
Legnica

Post » Pt kwi 29, 2011 7:15 Re: Legnica.

Widać, że się dziewczyny dobrze zaaklimatyzowały w nowych domkach.
Bardzo się cieszę :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt kwi 29, 2011 8:13 Re: Legnica.

Tak :1luvu:
A tak właśnie myślałam, że to w nowym domku już :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob kwi 30, 2011 19:25 Re: Legnica.

Ale Zuzia ma wypasiony drapak do dyspozycji:lol:

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Nie maja 01, 2011 9:32 Re: Legnica.

Z bazarku na dogo będzie około 50zł - do kilku dni przeleję.

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

[poprzednia][następna]