[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 24, 2011 21:03 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

to ja sobie tu wkleje aby mieć czyste sumienie, bo poki co karma płynie głównie z hurtowni współpracujących ze sklepem osiedlowym oraz od osób prywatnych wspomagających nas datkami lub zakupioną karmą.
DZIEKUJEMY;-)))

Podziękowania dla wszystkich hurtowni, które nie pozostały obojętne na nasz apel i za pośrednictwem sklepu "Małe zoo" przekazały karmę na rzecz ok. 50 kotów z terenu byłej fermy lisów przy ul .Bruskiego - Orunia Górna.
Szczególne podziękowania dla pani Marzeny ze sklepu "Małe zoo" ul. Okulickiego 1a/1b Orunia Górna za spontaniczne włączenie się do pomocy podczas akcji dokarmiania kotów.
Podziękowania dla Schroniska Promyk oraz dla mieszkańców osiedla i innych osób prywatnych za wsparcie kotów datkami i karmą. (pani Danuty z Oruni Górnej, pani Ireny z Chełmu)

:1luvu:
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie kwi 24, 2011 22:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

tak wygląda najfajniejszy kot na Oruni :crying:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Nie kwi 24, 2011 22:18 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

O kruca, co sie stało z moim kochaniem? To grzyb? Mam słabego laptopa, niewiele widzę.. Wygląda okropnie :( A przecież aż takiej sierści nie mial...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie kwi 24, 2011 22:20 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Nasz ukochany Senior;-))) :1luvu: Dzielny kocur!
Największy przyjaciel człowieka i wątróbek drobiowych specjalnie dla niego kupowanych przez Piotra- naszego równie dzielnego karmiciela stada;-)))
Obrazek

aya13

Post » Nie kwi 24, 2011 22:23 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

To niesamowite, jak wspominam pierwsze dni w lisiarni..Senior patrzył z daleka, zaganiał stado, nieufny. A teraz pcha sie na kolana, pod ręce...Taka zmiana...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pon kwi 25, 2011 12:07 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

wklejam ogłoszenie od Asi:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Prosba o dom tymczasowy dla Calineczki. Kotunia ma ok 5 miesięcy, przebywała 2 tygodnie w domu tymczasowym w mieszkaniu naszej pomocnicy- gimnazjalistki. Została oswojona, przebywała w towarzystwie innego kota i psa i szybko odnalazła się w nowym otoczeniu. Calineczka miała koci katar oraz wyłysienie na uszku, została zabrana na 3 tygodnie do lecznicy w Gdyni. Jest wyleczona, odrobaczona, zaszczepiona przeciw grzybicy i ma ksiązeczkę zdrowia. Teraz (sobota 30.04.2011) wraca do Gdańska. Rodzice dziewczynki nie zgadzają się aby kotek nadal u nich przebywał.
Czy znajdzie sie dla niej domek poki nie znajdziemy dla niej jakiegoś lokum?? Jedyna opcja to królikarnia u Sabiny i tak zawalonej w tym okresie kotami.
Zdjecie pochodzi z okresu, gdy była jeszcze na terenie lisiarni.

pzdr Asia
Ostatnio edytowano Śro kwi 27, 2011 13:53 przez ssb, łącznie edytowano 1 raz

ssb

Post » Pon kwi 25, 2011 14:09 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Zrobiłem Seniorowi wirtualną adopcję: http://www.pkdt.pl/adopcje-wirtualne/senior

ssb

Post » Pon kwi 25, 2011 21:11 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Pani poszukuje dwóch kotek do owczrni. Może macie takie, które by się nadawały?
Takie miejsce byłoby chyba lepsze niż to, gdzie teraz żyją?

Dane Pani na pw/maila

------
KWESTIONARIUSZ ADOPCYJNY

1. Miejsce zamieszkania ……………KIELNO okolice Gdyni………….
2. Adres e-mail psiejstwo@gmail.com……………………….
3. Mieszkam w domku
4. Czy adoptowałeś/aś już kiedyś kota z PKDT? NIE
5. Czy masz u kogo zostawić kota na czas wyjazdu? TAK
6. Czy miałeś/miałaś już kiedyś kota? TAK
7. Czy masz jakieś inne zwierzęta w domu?
Koty Ile? 4
Psy Ile? .10
Inne Ile? Owce, kury, kozy
8. Czy są w domu dzieci?
TAK Ile? 1 W jakim wieku? 1
9. Czy są w domu inni dorośli?
TAK Ile? 2
10. Czy ktokolwiek w domu ma jakąś alergię?
NIE
Szukam kota dla:
Do łapania myszy w owczarni
11. W jakim wieku chciałby/abyś mieć kota?
Dojrzewający 7 miesięcy – 2 lata
12. Chciałbym/abym, aby mój kot był: (proszę podkreślić wszystkie pasujące odpowiedzi)
Nie ma znaczenia
13. Preferowana płeć kociaka:
Kotka – dokładniej dwie, ponieważ nie chciałabym aby był jeden samotny kot w owczarni.
14. Chciałbym/abym, aby mój kot/kotka był/a:
Nie ma znaczenia – i tak planuję sterylizację
15. Preferowane umaszczenie kociaka: bez znaczenia
16. Gdzie Twój kot będzie mieszkał:
Wyłącznie poza domem, w owczarni, przystosujemy w jakis sposób. Na zimę w owczarni jest dość ciepło, ale zorganizujemy budki obiete styropianem.
Inne ………
17. Jak dowiedziałeś/aś się o istnieniu PKDT?
Z linka na stronie www (jakiej? Facebook
18. Uwagi własne
Witam serdecznie. Szukam właśnie dwóch koteczek. Jeśli oczywiście macie koty tego typu. Mam swoje 4 koty, ale one a kotkami typowo domowymi. Wychodzą na dwór ale niestety nie lubią łowić myszy. Jako że 4 koty, które mam to moje maximum jeśli chodzi o koty w domu, to szukam trochę dzikszych kotów, które nie cierpiałyby psychicznie w sytuacji, kiedy nie mieszkają z nami. Do psow się przyzwyczaja, wiec nie ma problemu jak będą dziksze, bo moje psy nie zwracaja uwagi na koty ( sa przyzwyczajone).
Owczarnię mam przy domu, ale jakies 50metrow niżej. Tam mieszkałyby koty. Konsultowałam się z ludzmi od koni i twierdzą, że jeśli zrobimy w gorze półki, to koty będą się tam swietnie czuc ( oczywiście nie takie z domu, tylko wlasnie z dzialek, czy uratowane z podobnego miejsca, gdzie mieszkaly na dworzu ). Także polki zrobimy, budki zrobimy. Karmione i pojone będą oczywiście także.
Jeśli macie koty, które moglibyśmy zaadoptować proszę o kontakt.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Wto kwi 26, 2011 6:48 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Kotek w stadzie jest połowe mniej niz kocurów. Mamy kotki b. młode, z tych wiekszosc jest złapana i leczona i dt. Ze starszych mysle ze tez sie znajdą, zdjęcia moge podesłac.
Teraz koty maja ok, sa karmione, moga sie wylegiwac w słoncu ale zima będzie katastrofa bo nie chca pozwolic nam na postawienie budek. Mysle ze 2 kotki, sterylizowane (bo trudno pani by było je złapac potem) moge podesłać. Trzeba je odrobaczyc przed oddaniem i dac takie co nie maja zmian skórnych.Chyba ze mi doradzicie inaczej, bo są kotunie dośc młode i nowoprzybyłe bez sterylizacji. Coraz wiecej przychodzi kotów wygłodniałych z osiedla i zostaja na stałe 8O
Licze, że mna pokierujesz, bo nie mam umow adopcyjnych a wole aby kotki były wydane z taką umową;-)
Prosze o e-mail i namiar. Bede rozmawiać co i jak jak wróce z pracy.
pzdr
Obrazek

aya13

Post » Wto kwi 26, 2011 13:05 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

wysłałam dane na pw

Obrazek

magradz

Post » Wto kwi 26, 2011 15:20 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Dzieki.
Rozmawiałam juz z Sabiną, ustaliłyśmy, ze do Kielna pojadą Szymcia i Agnes. Mam nadzieje, że nowa pani się w nich zakocha i kto wie czy z owczarni nie trafią na kanapę ;-)))))
Obrazek

aya13

Post » Wto kwi 26, 2011 16:02 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Też myślałam o Szymci i Agnes, bo one nierozłączne. To dla nich szansa. Powodzenia, kociambry :)

KaleidoStar

Post » Wto kwi 26, 2011 20:45 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/pilnie-szukamy-domku-dla-malej-calineczki-ogl3687498.html

To mała Calineczka -mały lisek, która wraca w sobote do Gdańska z lecznicy i nie ma już domu tymczasowego;-((( Kto chętny na malucha?
Obrazek

aya13

Post » Wto kwi 26, 2011 20:54 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

KaleidoStar pisze:Też myślałam o Szymci i Agnes, bo one nierozłączne. To dla nich szansa. Powodzenia, kociambry :)

Trzymam kciuki, aby się pani zdecydowała i aby kotki miejsce zaakceptowały;-))) Ania a jak Twoje futerka? Kiedy do nas wpadniesz z aparatem - moze Ci jakiś kostium kosmonauty wymyślimy? Tak serio to ja tez juz drugi (jak nie trzeci) tydzień chodzę zasmarkana, prawie jak niektóre liski ;-)))
Oby tym 6-ciu kotom domy sie znalazły :ok:
Potrzebne wsparcie w ogłoszeniach, bo zrobiłam na Trojmieście, cos tam na Fb i przesłałam Szymonowi na strone PKDT. To chyba za mało;-((
Wysłałam tez prośbe do dziewczyny, która prowadzi fb dla PKDT- moze sie uda ajkieś wydarzenie tam wstawić, bo to zawsze wiecej osób zobaczy- czekam na odzew poki co.
pzdr :lol:
Obrazek

aya13

Post » Wto kwi 26, 2011 22:45 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

aya13 pisze:http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/pilnie-szukamy-domku-dla-malej-calineczki-ogl3687498.html

To mała Calineczka -mały lisek, która wraca w sobote do Gdańska z lecznicy i nie ma już domu tymczasowego;-((( Kto chętny na malucha?

Masz pw w sprawie Calineczki

Obrazek

magradz

[poprzednia][następna]