KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 11, 2011 22:57 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Lidka pisze:Ależ tu wesoło:))
Trochę się czlowiek zagapi a tu juz tyle stron naklepali,chyba nie macie co robić :ryk:
Imprezę zapisuje, moze tym razem się uda.

Trzeba naklepać parę stronic, żeby było co czytać:)
Ale musisz przyznać, że po Twoich wskazówkach dobrze sobie radzę z pisaniem na wątku a przede wszystkim z odpowiedziami:)
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pon kwi 11, 2011 23:00 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

wolontariusz pisze:
Trochę się czlowiek zagapi a tu juz tyle stron naklepali,chyba nie macie co robić :ryk:

Ale musisz przyznać, że po Twoich wskazówkach dobrze sobie radzę z pisaniem na wątku a przede wszystkim z odpowiedziami:)

Piotrek Ty zrywaj się do spania bo jutro masz spotkanie z Elfikami :1luvu: nie wiem jak to przeżyjesz :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon kwi 11, 2011 23:42 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

wolontariusz pisze:

Popatrz jak nam już fajnie pietrowo wychodzi:))
Świetnie sobie radzisz, we wszystkim:))
Spać o tak wczesnej porze? Jeszcze do piwnicy idę:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto kwi 12, 2011 4:59 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Na imprezę, na imprezę :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 12, 2011 8:03 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Zapłaciłam fakturę za usługi weterynaryjne 202zł50gr.

terenia1

Post » Wto kwi 12, 2011 8:57 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Jak jest tam coś Koi lub Julka to prosze powiedzieć. Koi miała badanie FIV/FeLV, Julka kontrolę posterylkową (+ leki) - za sterylkę poszło wcześniej.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 12, 2011 9:08 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

A ja wczoraj byłam łapać na sterylki kotki z ulicy Warszawskiej ale niestety kotki gdzieś wsiąkły i nawet ich nie widziałam :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto kwi 12, 2011 9:58 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

wiesiak pisze:Guido wita ponownie wszystkich i pragnie przypomniec że też ma nadzieję kiedyś doczekać się stałego domku i kochającego wlaściciela tylko dla siebie .Tymczasem w niedzielę poszedł do koscioła.Pewnie poprosić o zdrowie i domki dla wszystkich kotków oraz by Kocia Chatka wygrała konkurs Krakvetu.
Pozdrawiamy gorąco
Guido i Wiesia

No tak - Guido do kościoła ma bardzo blisko - tylko przez ulicę , ale dla swojego bezpieczeństwa lepiej niech tam nie chodzi, chyba że z Tobą Wiesiu. Mam nadzieję że Guido sobie " wymruczy" domek, choć należy on do kategorii adopcyjnej najtrudniejszej - dorosły kocurek wymagający monitorowania stanu zdrowia . A jeszcze pewnie chciałby Dużego tylko dla siebie - no i wychodzić sobie bezpiecznie z domu... Nawet najpiękniejszy i najmilszy jakiego pamiętam kocur w tej kategorii -Padre dość długo czekał na dom w kociej chatce,czekał aż się doczekał :kotek:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto kwi 12, 2011 10:12 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Bylismy, zrobilismy, Leki Gracji podane, faktura odebrana jest w szufladzie.
Dzieci obsluzyl Piotr.
Tereniu wynik Gracji dalej wisi na tablicy z dopieta karteczka "wynik Gracji" poniewaz nie jest w jezyku polskim.
A co tam tak w skrocie jest: to zapalenie jamy ustnej na tle alergicznym, i tak ja pisalam jeszcze przez tydzien podawac leki wg rozpiski w pon.kontrola i najprawdopodobniej musi przejsc na sterydy, no i dieta alergiczna. Niejeden kot tego rodzaju schorzenie miewia ale jak sie o to odpowiednio dba to moze sobie z tym zyc.
Jest to schorzenie tak praktycznie nieuleczalne do konca zycia bedzie miala tego rodzaju problemy i musi byc na diecie i lekach.
Oczywiscie w pysiu jest znacznie lepiej jak bylo tak po kontroli stwierdzila wetka.

Rozmawialam z panem ktory robi kraty, Wiesiu zrobil pomiar wiec powiedzialam tel. ma sie zorientowac i wstepnie wycenic, zaproponowalam mu dwie wersje albo geste, albo rzadkie i od wew.siateczka w zaleznosci od ceny.
Trzeba to szybko sie z tym uporac poniewaz idzie wiosna i lato a zaduch tam okropny.
Ani to dla kotow mile ani dla nas.
Napomnialam panu ze my jestesmy stowarzyszeniem bezdomnych kotkow i wogole co to za dzialalnosc zeby to uwzglednil w cenie.
Pan powiedzial ze bardzo lubi kotki i chcialby miec kotka nawet moze bedzie od nas adoptowal, be wzgledu na to czy z kratami wyjdzie czy nie.
Bardzo byl zachwycony taka dzialalnoscia nie mial wogole pojecia ze na terenie Sosnowca cos takiego istnieje i tacy ludzie jak my.
W sobote moze podjechac w godz, przedpoludniowych i zobaczyc jak to wyglada. Jest to tylko oferta wstepna.
Piotr temat zna bo omawialismy go wspolnie tylko cena jakiego rzedu bedzie, ja na chwile obecna na mam zupelnie pojecia nigdy nie montowalam krat, wiem ile koszuje moskitiera bo mam we wszystkich oknach.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto kwi 12, 2011 10:34 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Dzieki Jadziu za informacje :D

terenia1

Post » Wto kwi 12, 2011 10:58 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

jadziaII pisze:Rozmawialam z panem ktory robi kraty, Wiesiu zrobil pomiar wiec powiedzialam tel. ma sie zorientowac i wstepnie wycenic, zaproponowalam mu dwie wersje albo geste, albo rzadkie i od wew.siateczka w zaleznosci od ceny.
Trzeba to szybko sie z tym uporac poniewaz idzie wiosna i lato a zaduch tam okropny.
Ani to dla kotow mile ani dla nas.
Napomnialam panu ze my jestesmy stowarzyszeniem bezdomnych kotkow i wogole co to za dzialalnosc zeby to uwzglednil w cenie.
Pan powiedzial ze bardzo lubi kotki i chcialby miec kotka nawet moze bedzie od nas adoptowal, be wzgledu na to czy z kratami wyjdzie czy nie.
Bardzo byl zachwycony taka dzialalnoscia nie mial wogole pojecia ze na terenie Sosnowca cos takiego istnieje i tacy ludzie jak my.
W sobote moze podjechac w godz, przedpoludniowych i zobaczyc jak to wyglada. Jest to tylko oferta wstepna.
Piotr temat zna bo omawialismy go wspolnie tylko cena jakiego rzedu bedzie, ja na chwile obecna na mam zupelnie pojecia nigdy nie montowalam krat, wiem ile koszuje moskitiera bo mam we wszystkich oknach.

Ja się od razu dokładam do krat oraz nieśmiało proponuję aby na ten cel ogłosić zbiórke specjalną ( jak na klatki :" łapkę" i "injekcyjną") . Ostatnio w kociej chatce jest tak : jak zimno na dworze ( poniedziałek) - to musiałam podręcić ogrzewanie kociakom, bo było naprawdę bardzo chłodno w pomieszczeniu . A znowu jak na dworze ciepło, to w kociej chatce można formalnie paść ,tak jest straszliwie duszno. Tak że kraty to pewnie będzie poważny wydatek, ale niestety jest on niezbędny dla nas - ale dla kotów też bo się nam latem upieką. Trzeba napisać pismo do prezesa szkłobudowy, że prosimy o zezwolenie na założenie krat. Tereniu jak chcesz przygotuję pismo i prześlę Ci od razu mailem - będzie baaardzo krótkie, ten prezes uprzedzał że nie znosi pism :) ale jednak będzie musiał nam dać zgodę na papierze.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto kwi 12, 2011 11:03 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

Gosiu masz calkowicie racje, jest to inwestycja niezbedna, ale z pismem sie wstrzymajmy dopiero wtedy wystosowac jak bedzie wiadomy koszt i czy podolamy finansowy, odrebna zbiorka jak najbardziej popieram.
Jak tylko bedzie co wiadomo na ten temat to zaraz napisze.
Wymiary okna jest 140 cm na 170cm x 2 szt. jest to 4,76 m2 + montaz wiec trzeba sie liczyc z pewnym kosztem, ale byloby to wtedy zrobione profesjonalnie i tez to jest atut dla p.prezesa ze nie bedzie to jakas prowizorka.
Ostatnio edytowano Wto kwi 12, 2011 11:06 przez jadziaII, łącznie edytowano 1 raz
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto kwi 12, 2011 11:03 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

jestem i ja na watku :)
dopiero na 5 stronie ale jestem
imprezki w tym roku nie opuszczę :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto kwi 12, 2011 11:53 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

A ja teraz mam banerek !!!!:mrgreen:
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Wto kwi 12, 2011 12:47 Re: KOCIA CHATKA ZAPRASZA nowy wątek czas otworzyć

No i po odwiedzinach....
dzieci bardzo zadowolone - dostaliśmy od nich domek z drabinką (bardzo fajny) - Wiesiu chyba bez twojej pomocy nie dam rady tego zamontować:) Będę coś kombinował. Niech dziewczyny ustalą w którym miejscu ma wisieć domek.
Dostaliśmy również próbki dla maluchów - przy tym dzisiejszym zamieszaniu nawet nie wiem gdzie zostawiłem siatkę - chyba na zdrowej części.
a co do kotów podczas odwiedzin.... Kity na samy wejściu dzieci walnęła kupsko i jeszce jej się resztka przykleiła do tyłka, więc musiałem ją gonić z papierem po kociarni:)
Mecenas był w siódmym niebie - wszystkie dzieci go wymiziały wyszarpały za ogon - ale on nic sobie z tego nie robił - był przeszcześliwy:)
Gremliny na początku nieufne ale po chwili też dały się pomiziać.
Ogólnie wizyta bardzo udana.
Wielki dzięki za pomoc dla Jadzi i Wiesia - samemu bym tego nie ogarnął - łącznie z zamiataniem przed wejściem i malowaniem trawnika:)
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

[poprzednia][następna]