KALISZ, WRO - Morfinka już w Domu ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 30, 2011 15:16 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

dagmara-olga pisze:
Bazyliszkowa pisze:Ten mocznik to wcale nie musi być kwestia chorych nerek (tym bardziej, że kreatynina w normie). Może kicia jest tak mocno odwodniona?
Za mało mamy danych...

tak właśnie - odwodnienie - jak pisałam, szczególnie, że hemoglobina wyżej.
Niejedzenie a raczej brak płynów = odwodnienie i może być efekt w postaci podwyższenia wartości tych parametrów.
Wątroba wygląda ok a to bez jedzenia może się sypnąć.... nerki też...
czy się ślini? Jeśli tak - to najpewniej stan zapalny w pyszczku - to tak bez zaglądania można stwierdzić z dużą dozą pewności.
Może zęby, może dziąsła itp.

100% racji myślę - ślini się sam widziałem i to mocno!
Nie wiem, może powinienem pójść tam dzisiaj, spróbować się do niej dostać i napoić/nakarmić jakoś na siłę nawet?
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro mar 30, 2011 15:22 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Jeśli kota i tak stamtąd wyjdzie - powiedz to obsłudze - to może wpuszczą? Z drugiej strony to izolatka i mogą nie wpuścić. Tylko - czy miała np dziś kroplówkę?
Co do jedzenia - jeśli to dziąsła / zęby - to coś płynnego. Sos z saszetki itp. Ważne, by cokolwiek zjadła, by "zaskoczyła".
Gdyby dostała coś p/zapalnego i p/bólowego dyskomfort mógłby się obniżyć.
U mnie przy anoreksji z różnych powodów przydawało się: kocie mleko - np z rossmanna
słoiczki gerber dla dzieci - ale czysty mus mięsny - indyk / kurczak
małe konserwki gourmet perle kaczka w sosie szpinakowo jakimś - właśnie TA kaczka, bo są inne, inne sosy i musy i one się nie sprawdzały. Ta jest do dostania w rossmannie także.
Convalescent nie ma tych walorów smakowych, za to daje super skoncentrowane odżywienie. Ale podać można praktycznie tylko na siłe - z mojego doświadczenia.Aha - serek Bieluch naturalny - też był ok.

edit - gerberki też zwykle bywają w rossmannie
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro mar 30, 2011 15:37 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Trzeba przypilnować żeby jej dali kroplówkę chociaż. I na siłę trochę karmy - gourmet muss to taka ciapka i można ją do strzykawki wciągnąć spokojnie i po małych dawkach do pysia.

Mam trochę tych gourmetów, animondę dla bebisiów (Baby Pate) i mleko bez laktozy - mogę dać dla kici ale nie wiem o której dotrę do domu - myślę że koło 21-22 dopiero będę. To najwyżej na jutro by było. O której ją jutro zabierasz?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro mar 30, 2011 15:54 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Spróbuję wieczorem tam pójść, jak dam radę czasowo. Wieczorem też podejmiemy decyzję co do jutra, ale prawie jestem już pewny, że pojedzie do Ciebie Dagmara :)

Co do godziny okaże się, ja chciałbym po 17, ale być może trzeba będzie ją odebrać do 15. Natomiast nie dam już rady czasowo nigdzie jeździć po mieście, szczególnie, że będą korki - chyba, że mieszkasz po drodze z Osobowic do Korony... albo przywieziesz te rzeczy do schroniska jak będziemy zabierać kotkę.
Obrazek

sunicram

Post » Śro mar 30, 2011 15:56 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

sunicram pisze:Spróbuję wieczorem tam pójść, jak dam radę czasowo. Wieczorem też podejmiemy decyzję co do jutra, ale prawie jestem już pewny, że pojedzie do Ciebie Dagmara :)

Co do godziny okaże się, ja chciałbym po 17, ale być może trzeba będzie ją odebrać do 15. Natomiast nie dam już rady czasowo nigdzie jeździć po mieście, szczególnie, że będą korki - chyba, że mieszkasz po drodze z Osobowic do Korony... albo przywieziesz te rzeczy do schroniska jak będziemy zabierać kotkę.

W razie czego zabiorę Gibutkowa i wpadniemy obie do Ciebie wieczorkiem :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro mar 30, 2011 15:59 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

sunicram pisze:Spróbuję wieczorem tam pójść, jak dam radę czasowo. Wieczorem też podejmiemy decyzję co do jutra, ale prawie jestem już pewny, że pojedzie do Ciebie Dagmara :)

No niestety ja niezmotoryzowana jestem, a mieszkam koło PKS, pracuję koło zoo od 10 do 17 lub 18, także logistycznie masakra :roll: najwyżej wyślę do Dagi paczkę ;)

Edit O Ewelinka :mrgreen: a kiedy wieczorem chcesz wpaść - dziś będe w domu koło 21 pewnie a jutro rabotajem do 17-tej a o 17-tej Sunicram chce jechać już o tej godzinie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro mar 30, 2011 16:12 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

czyli jest DT?
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro mar 30, 2011 16:13 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

JaEwka pisze:

W razie czego zabiorę Gibutkowa i wpadniemy obie do Ciebie wieczorkiem :wink:

Nie ma problemu, do 22 na pewno nie chodzę spać. Może byśmy razem poszli do schroniska zobaczyć kotkę i dać jej coś jeść/pić. Mnie tam nikt nie zna jeszcze.
Obrazek

sunicram

Post » Śro mar 30, 2011 16:15 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Mruczeńka1981 pisze:czyli jest DT?

Jest poza Wrocławiem. Czekamy do końca dnia na ewentualny lokalny, ale raczej już się nastawiamy na ten z dojazdem :)
Obrazek

sunicram

Post » Śro mar 30, 2011 16:20 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

jak super,że juz jest DT :ok: ..
bardzo się cieszę :ok: ..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Śro mar 30, 2011 16:23 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

no to i ja bardzo się cieszę i trzymam za kicię :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro mar 30, 2011 17:56 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

to wspaniale że jest DT :piwa: :piwa:

trzymaj się kotusiu dzielnie :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro mar 30, 2011 17:57 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Dopiero zauważyłam wątek, a tu się już tyle udało zdziałać :) Jestem pod ogromnym wrażeniem :)

I oczywiście dołączam się do :ok: :ok: :ok: za zdrówko kici. Dagmara :1luvu:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro mar 30, 2011 19:02 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Zagladam wieczorową porą - czy wiadomo, jak kotka ma się na tę chwilę? Czy są nowe wieści ze schronu?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro mar 30, 2011 19:58 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

OK, nie czekamy dłużej.

Kotka pojedzie do DT u Dagmary w Kaliszu :D Dagmara - DZIĘKUJĘ

Jutro z pomocą Eweliny i Kasi będziemy załatwiać zabranie kotki ze schroniska. Dzisiaj niestety nie udało się jej odwiedzić, ale mam nadzieję, że wytrzyma do jutra i wszystko pójdzie dobrze - trzymajcie kciuki.

Dziękuję wszystkim za serce, obecność i pomoc. Za założenie wątków na facebooku - dzięki! Z usunięciem go i banerka może poczekajmy do momentu aż kotka trafi do Dagmary.
Obrazek

sunicram

[poprzednia][następna]