W-wa Szylkretowa Koko szuka DS- foty s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 21:20 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

Doczytuję. Cieszy mnie dom Pana Rudego :ok:

Szylci szkoda. Dom stały pewnie by znalazła (za umaszczenie pewnie, choć ja nie przepadam, ale tak poszukiwane jak rude). No tylko nie ma DT, a teraz z DT krucho.
A szylcia jest już ciachnięta? Może w czasie szpitalika udałoby się coś z DT czy DS. (tak naiwnie marzę :roll: )
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon kwi 04, 2011 21:40 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

ciachnięte są wszystkie dawno temu
dlatego nawet nie mam po co ją do lecznicy wsadzać

Łaci szczęście i nieszczęście, ze chora...

Co do Łaci... zadam takie ciut naiwne pytanie.... Czy ktoś ma na zbyciu jakąś kase i byłby w stanie wspomóc ewentualny DT finansowo? Bo to wiem, ze nie raz jest problemem...
Ja mogę wesprzeć jakimis pieniędzmi ale nie zobowiąże się do pełnego finansowania :(, stąd to pytanie....
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon kwi 04, 2011 23:02 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

Mysza pisze:Co do Łaci... zadam takie ciut naiwne pytanie.... Czy ktoś ma na zbyciu jakąś kase i byłby w stanie wspomóc ewentualny DT finansowo? Bo to wiem, ze nie raz jest problemem...

:!:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto kwi 05, 2011 10:05 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

No dobra.
Wygląda na to, ze będzie DT dla Łaci 8) Tylko potrzeba są pieniąąążżżkiiiii.
Na razie jeszcze posiedzi w lecznicy na antybiotyku kilka dni, a potem się zobaczy czy to koniec antybiotyku, czy trzeba jeszcze. Jak jeszcze to jaki. A w międzyczasie trzeba zaplanować czyszczenie zębów, ewentualne wyrwanie któregoś (kasa kasa kasa...). No ale jest światełko w tunelu :)

To mamy teraz dwie wazne sprawy:
1)brak DT dla Szylki
2)brak kasy...
Obrazek

Mysza

Post » Wto kwi 05, 2011 10:07 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

Mysza, a jak tam Rudy się zaaklimatyzował w nowym domu :?:

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Śro kwi 06, 2011 11:43 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

Rudy się stresuje dość mocno, co nie przeszkadzało by obu panom domu (starszemu i młodszemu) mruczeć przy drapaniu pod bródka 8O :)

Moja Vanilka ustąpiła miejsca Łaci na wizycie u naszej pani wet ;) Tzn Vanilkę miałam już wcześniej umówiona na czwartek (czwartki to dzień wizyt umawianych), ale że z kolei w piątki rano są zabiegi... i jakby Łacia się kwalifikowała na zabieg, to mogła by mieć zeby czyszczone już w ten piątek... to jedzie zamiast Vanilki :) Pani wet powiadomiona, miejsce na piatek na zabieg zaklepała. Jak uzna, że stan zdrowia kotki pozwala na narkozę to już w czwartek wieczorem ją zostawię tam i w piatek rano czeka ją wizyta u dentysty 8)
Obrazek

Mysza

Post » Śro kwi 06, 2011 11:47 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

Dentysta :strach:
Trzymam za Łacię kciuki, oby nie trzeba było niczego wyrywać.

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Czw kwi 07, 2011 20:41 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

Łacia została w lecznicy. Na widok zębów pani doc tylko jęknęła. Pokazała mi tył... zębów spod kamienia nie widać. Na pewno będzie coś do usunięcia. Chyba tylko cudem by nie było.
Poza tym kicia ma dziwną klatkę piersiową. Albo ma wrodzoną deformację na końcu żeber, wgłębienie takie albo ma przepuklinę i jelita wchodzą jej do klatki piersiowej. Albo coś jeszcze. Być może dlatego tak głośno oddycha jak się podekscytuje. Jutro przy okazji zabiegu i narkozy będzie miała rtg klatki i pobiorą krew do zbadania. Żeby wiedzieć co i jak. No i zmienimy antybiotyk. Ale ogólnie decyzje będa podejmowane w trakcie zabiegu, po badaniach, na razie tylko sobie pogdybaliśmy. Jutro będzie pani wet dzwonić do mnie- z informacjami co i jak lub z prośbą o decyzję jakby jakąś trzeba było podjąć.
Poza tym Łacia mruczała, ocierała się a czasami syczała :lol: Jest taka słodka i kochana :)

Wracając podjechałam na działki. Zastałam tam rudo-białego jakiegoś, ale dziki i zwiał, zerkał potem z daleko. Pewnie (słusznie) uważał, ze posiłek przyszedł. Po chwili wykiciałam Szylcię. Przybiegła pędem :) Miski puste, rzuciła się na saszetkę :( Co chwila zerkała na nowego rudego, tak jakby się go bała :( Odeszły dwa koty, zmienił się układ sił, być może ktoś ją goni. Była taka zadowolona, wg mnie ucieszona z towarzystwa i jedzenia, PRĘŻYŁA SIĘ PRZY GŁASKANIU :D
Uważam, że i jej trzeba dać szansę .... Pewnie jak i rudy przypłaci zamknięcie duzym stresem, nie może iśc od razu do DS, zwłaszcza niedoświadczonego. Z drugiej strony jakby okazało się, ze jednak nie nadaje się do życia w mieszkaniu, to ją wypuszczę. W inny rejon działek, gdzie mam znajomą.

Takze pytanie czy ktoś wziąłby Szylcię np na tydzień? Na test czy da radę żyć w mieszkaniu?

A może ktoś kto się boi, ze się zaadoptuje do życia w zamknięciu wziąłby ją jakby ten test wyszedł pozytywnie? Wtedy będzie już kuwetkowa i dużo mniej zestresowana.
Obrazek

Mysza

Post » Czw kwi 07, 2011 20:50 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

zostałam sama....

Obrazek
Obrazek

Mysza

Post » Czw kwi 07, 2011 21:56 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

Mysza pisze:zostałam sama....

Obrazek

Rany, ale smutne to zdjęcie... :(
Została sama :(
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt kwi 08, 2011 9:01 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

kto da Szylkreci dom tymczas...?
Obrazek

Mysza

Post » Pt kwi 08, 2011 9:11 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

Mysza pisze:[b]Takze pytanie czy ktoś wziąłby Szylcię np na tydzień? Na test czy da radę żyć w mieszkaniu?

Ela, na tydzien moge ja wziac :wink: nawet od dzisiaj chetnie
masz jakas kuwete do pozyczenia? reszte mam :lol:
tylko kurna nie mam krateczek do drzwi w lazience, musialabym karton jakis skombinowac ale da sie zrobic

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt kwi 08, 2011 9:20 Re: W-wa- Szylka, Łaciata- muszą znaleźć DT/DS. Rudy ma DS.

Beata pisze:
Mysza pisze:[b]Takze pytanie czy ktoś wziąłby Szylcię np na tydzień? Na test czy da radę żyć w mieszkaniu?

Ela, na tydzien moge ja wziac :wink: nawet od dzisiaj chetnie
masz jakas kuwete do pozyczenia? reszte mam :lol:
tylko kurna nie mam krateczek do drzwi w lazience, musialabym karton jakis skombinowac ale da sie zrobic

Beata :ok:

w razie czego ja mam kuwete, tylko odkryta, ale spora
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt kwi 08, 2011 9:21 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

A mnie podaj numer konta na PV. Przeleję parę groszy na leczenie biało-burej :ok:

Jak tam Rudy? Przyzwyczaił się już do nowych warunków?
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt kwi 08, 2011 9:30 Re: W-wa- SZYLKRECIA- SZUKAM DT (Rudy ma DS, Łacia się leczy)

Beata super.
To tak zrobimy. Dziś jeśli tylko szylkrecia będzie to ją zgarniam i zawożę do Beaty. Ma czas do przyszłego weekendu by się odstresować i pokazać swoją prawdziwą naturę ;) Mało, ale Beata dłużej nie może.
Potem będziemy błagać o inne DT... lub wróci na działki.
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]