Forum hodowlane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 04, 2004 21:27

cathrine1 pisze:ja poprosilam na watku raz, na drugim dwa, poprosilam dwie osoby o wprowadzenie i.... dziekuje, porozmawiam z hodowcami MCO i Norwegow na najblizszej wystawie albo mailowo.

Nikt się ze mną nie skontaktował...
Tłumaczyłem już nie raz i nie dwa, dlaczego stosujemy podobną procedurę - po prostu zbyt duże zaufanie okazało się zgubne i wiele spraw z forum hodowlanego było wykorzystywanych przeciwko hodowcom w lekko podły sposób.

W momencie, w którym otrzymam PW od kogoś, kto za Ciebie poręczy, niezwłocznie dodam Cię do forum hodowlanego.

Naprawdę nie ma powodów do tak ostrych reakcji...
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Śro lut 04, 2004 21:27

Mysle eve, ze na forum hodowlanym sa osoby ktore znamy z forum koty (tak patrzac na grupe) i jakos nie chce mi sie wierzyc, ze Ci ktorzy chca na nie czasem zajrzec a pisza na Kotach nalezeli do takich zadymiaczy (w kazdym razie do czasu gdy sie ich brzydko nie potraktuje)
Obrazek

cathrine1

Od: Śro maja 28, 2003 23:53

Post » Śro lut 04, 2004 21:29

Tak, przykro mi, ale tak to wygląda. Już mieliśmy burzę na hodowlanym i to taką, że o mały włos a miałaby konsekwencje dalej. Nikt przy zdrowych zmysłach nie chce, by to sie powtózyło - stad wymóg poreczenia. Osoba poręczająca jest jak żyrant kredytu - swoją osobą gwarantuje, że nowo przybyły nie wrzuci nikomu granatu pod tyłek. Sorry, że tak obrazowo, ale tak to własnie wygląda. Ja sama poręczyłam za kilka osób - z pełną świadomoscią czynu.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro lut 04, 2004 21:29

sara pisze:A jeżeli osoba prosząca jest fizycznie nikomu nie znana to nie ma szans?
Dajmy na to, że mieszkam w bardzo małym mieście, lub nawet wsi, nie jeżdżę na spotkania bo mnie nie stać i nikogo nie znam osobiście. Nikt za mnie nie poświadczy, no bo z jakiej racji. Czyli jesteście forum znanych sobie osób. Tak, czy nie? I nikt z zewnątrz nie może się dostać, tak?

Nikt osobie wprowadzającej nie nakazuje 'fizycznej' znajomości osoby wprowadzanej. Tak więc wszystko zależy od osób, które już są na forum. Jeśli któraś z nich będzie Ci ufać na podstawie samej znajomości z forum - nie widzę problemu...
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Post » Śro lut 04, 2004 21:30

cathrine1 pisze:Mysle eve, ze na forum hodowlanym sa osoby ktore znamy z forum koty (tak patrzac na grupe) i jakos nie chce mi sie wierzyc, ze Ci ktorzy chca na nie czasem zajrzec a pisza na Kotach nalezeli do takich zadymiaczy (w kazdym razie do czasu gdy sie ich brzydko nie potraktuje)

Oooo, zdziwiłabyś sie i to mocno.

Oberhexe

Post » Śro lut 04, 2004 21:33

cathrine1 pisze:Mysle eve, ze na forum hodowlanym sa osoby ktore znamy z forum koty (tak patrzac na grupe) i jakos nie chce mi sie wierzyc, ze Ci ktorzy chca na nie czasem zajrzec a pisza na Kotach nalezeli do takich zadymiaczy (w kazdym razie do czasu gdy sie ich brzydko nie potraktuje)

Nic bardziej mylnego... Pewne osoby, które pisały sporo i całkiem z sensem po pewnym czasie istnienia forum hodowlanego nagle zmieniły kierunek i postanowiły 'rozpieprzyć' forum.

W chwili obecnej mam nadzieję, że zanim ja będę musiał zareagować, zareagują osoby, które za kogoś poręczały.

TŻ Oberhexe

Post » Śro lut 04, 2004 21:33

obawiam sie ze sie myslisz, niestety.
Nie raz i nie dwa okazywalo sie ze osoby bywajace dlugo na forum dawaly sie poznac z najgorszej strony
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Śro lut 04, 2004 21:34

TŻcie mój, przywołuję Cię do porządku - nie wyrażaj się :twisted: :twisted:

Oberhexe

Post » Śro lut 04, 2004 21:35

Gratuluje, a ja nie poreczylabym nikomu, bo mysle, ze kazdy z nas jest dorosly (tak to wygladalo na spotkaniu) i kazdy odpowiada sam za siebie. Ja w kazdym razie staram sie za siebie odpowiadac, nie oczekuje by ktos reczyl za mnie, nie chce reczyc za nikogo kto nie jest moim dzieckiem, o ile nie jest ono dorosle bo uwazam, ze ludzie maja swoj rozum i trzeba pozwolic im za siebie odpowiadac. Jak narozrabiaja to rozliczac sie z winnymi a nie nakladac nierealne zobowiazania poreczen za obce osoby na innych i zamykac sie we wlasnym kolku wzajemnych adoracji. Ja z pelna odpowiedzialnoscia dziekuje za potraktowanie mnie jak polakow na lotnisku w USA - z "uzasadniona" doza podejrzliwosci, czy aby kazdy polak nie jest przebranym Ben Ladenem :roll:
Obrazek

cathrine1

Post » Śro lut 04, 2004 21:37

Cathrine - nie znam Cię, nawet z netu, więc nie poręczyłabym za Ciebie. Co innego w przypadku osób, które znam juz trochę. Szkoda, ze pewnych rzeczy nie rozumiesz. Dla mnie EOT.

Oberhexe

Post » Śro lut 04, 2004 21:38

TŻ Oberhexe pisze:

Nic bardziej mylnego... Pewne osoby, które pisały sporo i całkiem z sensem po pewnym czasie istnienia forum hodowlanego nagle zmieniły kierunek i postanowiły 'rozpieprzyć' forum.

Jaki więc jest sens poświadczania za nieznane osoby?
Obrazek

sara

Od: Pt lip 18, 2003 20:33

Post » Śro lut 04, 2004 21:39

Ja nie poreczylabym za Ciebie rowniez, ale tylko dlatego, ze uwazam ze napewno jestes w pelni wladz umyslowych i sama wiesz jak sie zachowac i sama poniesiesz swego zachowania konsekwencje, ale nie zamknelabym przed Toba forum.
Dla mnie temat skonczony.
Obrazek

cathrine1

Post » Śro lut 04, 2004 21:40

sara pisze:Jaki więc jest sens poświadczania za nieznane osoby?

Za nieznane - nie ma sensu.

TŻ Oberhexe

Post » Śro lut 04, 2004 21:44

TŻ Oberhexe pisze:
sara pisze:A jeżeli osoba prosząca jest fizycznie nikomu nie znana to nie ma szans?
Dajmy na to, że mieszkam w bardzo małym mieście, lub nawet wsi, nie jeżdżę na spotkania bo mnie nie stać i nikogo nie znam osobiście. Nikt za mnie nie poświadczy, no bo z jakiej racji. Czyli jesteście forum znanych sobie osób. Tak, czy nie? I nikt z zewnątrz nie może się dostać, tak?

Nikt osobie wprowadzającej nie nakazuje 'fizycznej' znajomości osoby wprowadzanej. Tak więc wszystko zależy od osób, które już są na forum. Jeśli któraś z nich będzie Ci ufać na podstawie samej znajomości z forum - nie widzę problemu...

Czyli jednak fizyczna znajomość jest bardzo ważna i większość z nas nie ma szans na dostanie się na Wasze forum.
Nawiązując oczywiście do posta powyżej (którego treść nijak się ma do cytatu - bo kto poświadczy za osobę, której nie zna)
Obrazek

sara

Od: Pt lip 18, 2003 20:33

Post » Śro lut 04, 2004 21:46

Az mnie korci by zapytac: czy kazdy wprowadzajacy zna DOBRZE osobe ktora wprowadzil? Patrzac na dwie ostatnie osoby nie zauwazylam:-) To sie nazywa dorabianie teorii do praktyki :wink: I zeby nie bylo ze mam cos przeciw, ze na hodowlanym jest np. Raddemenes, uwazam, ze jest ciekawa i barwnie piszaca osoba, wiec niech mu sie wiedzie. Teraz juz chyba naprawde mowie "dziekuje za dyskusje" . Tak to wychodzi z zarzekaniem sie wobec siebie i innych i za innych rowniez :wink:
Obrazek

cathrine1

[poprzednia][następna]