Siva (Silver) i Czarna (Safiro) - pogórzanki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 23, 2011 15:12 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Mi też serce się raduje :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro mar 23, 2011 19:44 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

mpacz78 pisze:Mi też serce się raduje :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Pon mar 28, 2011 14:29 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Koty zdrowe, oba i oby na długo :D Safiro ma już zdrowe oczka, robale już nie wyłażą, ani jedną ani drugą stroną :roll: , za tydzień powtórka odrobaczania, ale już chyba postaram się sama zapodać tabletke, w końcu wizyta u weta to zawsze stres. Silver też ok, nie ma żadnych nowych ranek, na tej na łapce ładnie odrasta sierść, mam nadzieje że co było to zostało wykurzone raz na zawsze, poza tym staram się jak najwięcej bawić z kociastymi i dużo mizianek żeby czuły jak są kochane :1luvu:

AleksH

Post » Pon kwi 04, 2011 14:57 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Koty śpią, zmęczone po nocnej inwazji, ganiały od 3 rano, a Safcia robi się coraz bardziej zaczepna, już nie zostaje dłużna Silver i sama ją zaczepia i goni :ryk: kociaste tęsknie patrzą na balkon, im jest cieplej tym więcej niuchają przy oknach, muszę w końcu się zaopatrzyć w szelki no bo wkońcu wiosna przyjdzie na dobre :D jutro kolejna tura odrobaczania, nadal siłuje się z głupim żwirkiem, beznadziejny jest, ale tylko jeszcze 30L i przejde na odpowiedni, polecony :D zakupiłam kilka rodzajów puriny one i daje na zmiane to kociaste lepiej jedzą, do tego puszeczki, narazie dawane żadko, ostrożnie ze względu na Silver i domniemaną alergie, do tej pory nie dzieje się nic złego :D
Jak siedze przy kompie Silver zawsze mnie molestuje, przychodzi i bodzie mnie główką w moją głowe żeby ją głaskać, coraz częściej przychodzi do mnie na kolana gdy ją wołam, nadal nie przepada za braniem na ręce i pozwala tylko mi, ale jak już ją mam i głaskam to nie protestuje :D któraś panna obżarła mi kwiatka, ale nie ustaliłam winnej :ryk: poza tym Silver rozpracowała 3 rolki papieru toaletowego, teraz już chowam :mrgreen: poza tym super jest mieć 2 koty, polecam wszystkim :D
jak mnie siły najdą powklejam fotki :D

AleksH

Post » Śro kwi 13, 2011 14:43 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Doszło wreszcie zamówienie z KrakVet-u i mam już nowy żwirek i jest naprawdę rewelacyjny :D dzięki mpacz78 :1luvu: stary żwirek tak nie odpowiadał Silver, że zaczeła robić siusiu do umywalki, a w końcu zasikała mi kołdre :( mam nadzieje że teraz będzie siusiać do kuwety, do tej pory musiałam ją pilnować. Pani kurier widziała Safcie i powiedziała, że ma piękną strzałke na nosku :ryk: Dodatkowo kotki dostały nową zabawke, uciekającą myszkę, ale był szał :D

AleksH

Post » Czw kwi 14, 2011 12:08 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Silver znowu zasikała kołdre :( , bo rano nie zdążyłam odpowiednio szybko sprzątnąć kuwety. Wstawiłam do łazienki jeszcze jedną kuwete, otwartą, może to coś da. Poza tym znowu się wylizała, nie ma rany tylko brak włosów w miejscu lizania pod szyją między przednimi łapkami, smaruje maścią. Znów myśle że to stres, dawałam jej krople do oczu, bo znowu i Silver i Safci wyszło zapalenie spojówek :( zakraplam obie, krople ze sterydem, jeśli znów wróci będzie wymaz. Martwie się :cry:

AleksH

Post » Czw kwi 14, 2011 13:49 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Kurcze :? , współczuję kłopotów.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 15, 2011 8:04 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Silver załatwia się do swojej kuwety :D jeden problem z głowy, dałam jej spokój z kroplami, oczka wyglądają ok, jak nie krople to ona się nie wylizuje, smaruje jej to jeszcze maścią, ale myśle, że samo sobie pójdzie :) Safcia co rano przychodzi na mizianki, ona jest niesamowita, tak delikatnie chodzi i skacze, że kapuje się że jest dopiero jak mi ogon w nos włoży :ryk: bo Silver to skacze jak taran :mrgreen:

AleksH

Post » Pt kwi 15, 2011 8:59 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Safiro :1luvu:

Obrazek Obrazek
Obrazek

Silver poluje na muchy za oknem :ryk:

Obrazek
Obrazek Obrazek

parapetowe kotki :D

Obrazek
Obrazek Obrazek

drapak :D

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

AleksH

Post » Pt kwi 15, 2011 9:07 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Jak pięknie śpią razem przytulone :1luvu: Mój Maniuś jest taki przytulak, ale Stefan go odgania :(
Na jaki żwirek przestawiłaś koty? U nas jak z braku silikonu czasami dam drewniany to od razu jest siuuuu do legowiska :roll:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pt kwi 15, 2011 9:13 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Miss pisze:Jak pięknie śpią razem przytulone :1luvu: Mój Maniuś jest taki przytulak, ale Stefan go odgania :(
Na jaki żwirek przestawiłaś koty? U nas jak z braku silikonu czasami dam drewniany to od razu jest siuuuu do legowiska :roll:

Uwielbiam jak one tak śpią, bałam się, że się nie polubią a tu takie szczęście :1luvu:
Mam teraz żwirek Cat's Best Eko Plus (polecony z DT gdzie jest 16 kociastych) i jestem zadowolona, świetnie zbryla i pochłania zapachy. Kotkom też odpowiada :D

AleksH

Post » Pt kwi 15, 2011 10:15 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

:1luvu: Cudne są.
Jakby trochę spoważniały im pyszczki, wydaje mi się.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 15, 2011 10:50 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

mpacz78 pisze::1luvu: Cudne są.
Jakby trochę spoważniały im pyszczki, wydaje mi się.

A co, piękne panny rosną :1luvu:

AleksH

Post » Pon kwi 18, 2011 16:25 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

W sobote gnałam z Safcią do weta bo w piątek znalazłam jej guza za lewym uchem, byłam przerażona bo guz to kojarzy mi się tylko z jednym, ale na szczęście okazało się, że to powiększony węzeł i już dziś prawie go nie ma :D Silver smaruje maścią jej wylizanie, zrobił się strupek, ona już przy tym nie pracuje, tylko wtedy gdy ją posmaruje. Postawiłam Silver drugą kuwete po tym jak mi 2 razy zasikała kołdre i teraz obie kotuchy robią do tej kuwety, a krytej nie używają :evil: kurde chyba jestem skazana na odkrytą kuwete :(
Panny dostały szelki i już pierwszy raz byłyśmy na balkonie, przez cały czas stały pod balkonowym oknem, miauczały i chciały wejść z powrotem :ryk: w końcu się poddałam więc balkon pozostał niezdobyty :mrgreen:

AleksH

Post » Nie kwi 24, 2011 12:19 Re: Silver i Safiro - moje dwie kocie dziewczynki

Wesołych Świąt, bogatego zajca, smacznych jajek, mokrego lanego :1luvu:

AleksH

[poprzednia][następna]