Kotka Dorotka znalazła dom : )

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 0:10 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Ty masz 100, Wikuś 200, to już 300 jest.
To już 10 dni.
Jak Bozia da, to może ja też się dorzucę.

CatAngel, a może byś mogła fb zrobić, może dt się znajdzie?

Dziewczyny, a może uderzycie w jakąś desperacką akcję do kogoś z Poznania?
Dt po znajomych?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto lut 08, 2011 0:18 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Tyle, ze koty maja dlug w fundacji, jakies 500zl, i czy te pieniazki nie pojda na pokrycie dlugu?

Koty maja fb.

Westi

Od: Pon sty 16, 2006 23:30

Post » Wto lut 08, 2011 0:26 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Carmen201 pisze:Ty masz 100, Wikuś 200, to już 300 jest.
To już 10 dni.
Jak Bozia da, to może ja też się dorzucę.

CatAngel, a może byś mogła fb zrobić, może dt się znajdzie?

Dziewczyny, a może uderzycie w jakąś desperacką akcję do kogoś z Poznania?
Dt po znajomych?

Ola obudź się :D koty mają FB i są dwie osoby które chcą pomóc finansowo Pani Hanna(która przy okazji mi roześle info gdzie trzeba) i Kasia(nie wiem czy Kasia jest tutaj na wątku) :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lut 08, 2011 0:42 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

To, czy kasa pójdzie na pokrycie długu czy na dalszy pobyt nie wiem, to trzebaby spytać - ale rzeczywiście dobre pytanie.
Bo się tak zastanawiam, czy by po prostu nie zrobić tak, żeby zamiast na konto fundacji nie wpłacać tej kasy bezpośrednio do hoteliku, na pobyt?
Gosia a na fb jakiś cień szansy na dt byłby?
:?:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto lut 08, 2011 0:47 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Carmen201 pisze:To, czy kasa pójdzie na pokrycie długu czy na dalszy pobyt nie wiem, to trzebaby spytać - ale rzeczywiście dobre pytanie.
Bo się tak zastanawiam, czy by po prostu nie zrobić tak, żeby zamiast na konto fundacji nie wpłacać tej kasy bezpośrednio do hoteliku, na pobyt?
Gosia a na fb jakiś cień szansy na dt byłby?
:?:

Na razie nie mam nic :( ostatnio dużo tam kotów jest, dlatego z fb dla nowych Kotów- musze się wstrzymać(bo nie ma sensu zakładać kiedy inne jeszcze szukają)

Poznaniaki rozsyłam gdzie mogę :) może coś się trafi :)

CatAngel

Post » Wto lut 08, 2011 11:09 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Nie wiem co robic :( chcialabym wplacic te kilka zlotych, ale jesli ono pojdzie na splate dlugu, a koty i tak beda musialy opuscic hotel, to wolalabym kupic ta budke. kto tu podejmuje decyzje ?:)

ciekawa jestem relacji z dzisiejszej wizyty u kotow...

Westi

Post » Wto lut 08, 2011 13:28 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Wpłata od Hani 100zł poszła :ok:

Dziewczyny napiszcie mi jaki jest bieżący dług to Hania zbierze znajomych, aby pomogli :D

CatAngel

Post » Wto lut 08, 2011 14:03 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

ok, to ja tez wplacam na konto Animalii i zycze kotom kuuuupe szczescia :)

Westi

Post » Wto lut 08, 2011 15:56 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Westi pisze: kto tu podejmuje decyzje ?:)

Wydaje mi się ze decyzja zależy od wikuś ale także od sponsorów pobytu w hoteliku,ja jestem tylko założycielką wątku :wink: Oczywiście wszelkie rady mile widziane.Mam nadzieje że wspólnie dojdziemy do jakiegoś consensusu. Widziałam te koty raz jedyny w życiu gdy poproszono mnie aby obfocic je.Na pewno w hoteliku nie są szczęśliwe,jest to dla nich nowa sytuacja,brak przestrzeni do której są przyzwyczajone.Szczególnie krówki były wręcz przyklejone do podłogi,w bezruchu wpatrzone w jeden punkt.Zero reakcji na cokolwiek.
Najlepiej zna je wikuś dlatego nie wypowiadam się na temat czy są kontaktowe czy nie.Karmienie i sprzątanie kuwet na pewno nie przybliży ich do człowieka.Najważniejsze pytanie : czy którykolwiek z nich zna dotyk ludzkiej dłoni ?
Jeśli nie to marne ich szanse na adopcję i nie ma co się łudzić.Koty nakolankowe i miziaste są wyrzucane z domu a gdzie dopiero te.Kto wie czy nie zrobimy im większej krzywdy na siłę udomawiając w czterech ścianach.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Wto lut 08, 2011 17:05 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Małgocha Pe pisze:.Najważniejsze pytanie : czy którykolwiek z nich zna dotyk ludzkiej dłoni ?
Jeśli nie to marne ich szanse na adopcję i nie ma co się łudzić.Koty nakolankowe i miziaste są wyrzucane z domu a gdzie dopiero te.Kto wie czy nie zrobimy im większej krzywdy na siłę udomawiając w czterech ścianach.

Może jakieś kociolubne gospodarstwo lub stajnia.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lut 08, 2011 17:19 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

I to byłoby najlepsze wyjście.

Małgocha Pe

Post » Wto lut 08, 2011 17:59 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Może ktoś jeździ konno lub jest na jakimś końskim forum. W ten sposób można poszukać :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lut 08, 2011 19:22 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Kochani,jak dobrze obliczyłam to na konto Animalii wpłynęło 600 lub nawet 700 pln :D Oczywiście też się dołożyłam z narzeczonym. Wszystkim darczyńcom bardzo dziekuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kotki oczywiście znają dotyk ludzkiej ręki. Zgodzę się,że kotki dobrze czułyby się w gospodarstwie,ale tam,gdzie byłyby regularnie karmione. Przeciwna jestem jednak stajni,bo tam przeważnie nikt nie przejmuje się,czy kotki jadły,czy nie,uważając,że powinny żywić się myszami.
Dziś byłam w hoteliku. Koteczka i kotuś biało-czarny spały kammiennym snem. Do czarnego koteczka weszłam do boksu i bawiłam się z nim zabawką na sznurku,którą chętnie łapał. Oczywiście szkoda mi kotków,że są na tak małej zamkniętej powierzchni,ale zrozumcie Kochani,że przez kilka lat donosiłam karmę na Przemysłową,opiekowałam się nimi sterylizując z pomocą znajomych kotki,które już nie żyją. Kotki spały albo w piwnicy,albo w sieni u Pani Janiny. Chciałabym,aby miały podobne warunki. Napewno są niezadowolone teraz,ale czy lepsze byłoby wypuszczenie ich w gorsze warunki :?: :?: Na cmentarzu opiekowałabym się nimi,ale to już ostatnia opcja,kiedy nie byłoby innej możliwości. Ale wierzę,że wspólnymi siłami znajdziemy jakieś rozwiązanie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

wikuś66

Od: Śro sty 19, 2011 18:48

Post » Wto lut 08, 2011 19:44 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Czyli na kilka dni pobyt został przedłużony.Mam nadzieję że do tego czasu znajdzie się jakieś rozwiązanie.

Małgocha Pe

Post » Wto lut 08, 2011 20:55 Re: POZNAŃ Koty z Przemysłowej Zostały 2- 3 dni.Pilnie DT

Ja też mam nadzieję,że znajdzie się jakieś rozwiązanie. Koteczki z pewnością nie czują się dobrze w hoteliku,dlatego,że,mają zbyt mało przestrzeni,lecz niestety muszą jeszcze trochę wytrzymać dla ich dobra. Oby jak najkrócej. Na dzisiaj już kończę i do jutra.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc w imieniu kociów :1luvu: :kotek:
Obrazek

wikuś66

Od: Śro sty 19, 2011 18:48

[poprzednia][następna]