Anika z kotami:) Nowe tymczasy: Golem i Wąsik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 8:22 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Już wiem jak opisać zachowanie Maniusi 8)
Próbowaliście kiedyś wsadzić kota do wanny z wodą (tzn. wykąpać, a nie utopić)? :twisted:
I on się chciał wydostać i chwytał co popadnie łapkami z minką "ratunku! topią!"?
To tak się czepia mnie Maniunia :twisted:
U weterynarza to już szczególnie się mnie mocno trzyma :wink:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon lip 04, 2011 9:27 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Mimo wszystko, chyba lepsze to już niż pijawka, która na każdym kroku czeka tylko na to, żebyś choćby na moment przysiadła, żeby mogła się do ciebie przyssać :twisted:

Komu śliczną, młodą, zadbaną, milusią czarną koteczkę z lekkim wytrzeszczem 8) ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lip 04, 2011 9:54 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Wielbłądzio pisze:Mimo wszystko, chyba lepsze to już niż pijawka, która na każdym kroku czeka tylko na to, żebyś choćby na moment przysiadła, żeby mogła się do ciebie przyssać :twisted:

Komu śliczną, młodą, zadbaną, milusią czarną koteczkę z lekkim wytrzeszczem 8) ?

Pięknie nazwana namolność połączona z pijawczeniem? :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon lip 04, 2011 10:45 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

ależ ona jest milusia, naprawdę. Mruczy, całuje, trąca noskiem... No i ciumka :twisted:

Fajny podpis i piękne dzieci (szczególnie zaś Maniusia Klapnięte-Uszko-Mam :D).
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon lip 04, 2011 11:02 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Wielbłądzio pisze:Fajny podpis i piękne dzieci (szczególnie zaś Maniusia Klapnięte-Uszko-Mam :D).

Dziękuję :)

zastanawiałam się czy nie dać tego zdjęcia z Maniusią-Bez-Uszu :twisted:

Wielbłądzio pisze:No i ciumka :twisted:

Pocieszę Cię, że to może kiedyś przejdzie :twisted:
Sarze przeszło po kilku latach 8) teraz z całego rytuału ciumkania zostało jej tylko ugniatanie łapkami, wbijanie pazurków tuż obok mojej tętnicy szyjnej i mruczenie :wink:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon lip 04, 2011 17:51 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

to mój krwiożerczy kocur pożerający bezbronnego szczura:
Obrazek

Obrazek
:roll:

Twoje koty jeszcze tak nie zdziadzały? :mrgreen:
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pon lip 04, 2011 17:56 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Wolałam nie sprawdzać :twisted:
U mnie wszystkie koty młode i niepierdołowate, chyba się boję puścić przy nich szczury luzem.
I dwa jak widzą szczury, to im się źrenice rozszerzają i stają się podejrzanie uważne :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon lip 04, 2011 18:33 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

aaa...to nie, to jeszcze nie można...musisz poczekać, aż koty patrząc na szczury będą zasypiały 8)
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pon lip 04, 2011 23:10 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Na dobranoc lub dzień dobry parę fotek z ostatniej sesji zdjęciowej:

Na początek Sara - moja pierworodna:
Obrazek Obrazek

Potem Frociszek, w trawie:
Obrazek i łapki, dla tych co lubią ;) -> Obrazek Obrazek

Antymonek, psychicznie ciągle dziecko, i niestety nie zapowiada się, aby miało coś się zmienić:
Obrazek
Z Maniusią:
Obrazek

I Najmaniunieńsze :twisted: ze specjalną dedykacją dla Wielbłądzia :D :
Obrazek Obrazek Obrazek

A tu trochę widać jak się Maniusia "wbija" w twarz moją:
Obrazek
zdjęcie kiepskie, ale... cóż :twisted: ktoś mi twarz zasłaniał, nie wiedziałam w co celuję 8)

Właśnie łapałam metodą klatki-łapki Miśkę (szczura) :roll: bo mi zwiała na podłogę, schowała się pod łóżko i wyjść nie chciała. Jedyne co mogłam zrobić aby ewentualnie doprowadzić do złapania jej w ręce, to odsunięcie łóżka, i pogmeranie za nim w poszukiwaniu zaginionego zwierzęcia. Przypominam, że Miśka jest strasznie-strasznie strachliwa, więc złapana znienacka na 100% by mnie do krwi jak nie do kości udziabała. Otworzyłam więc transporter, położyłam "na boku" (bo jest otwierany od góry), do środka miseczkę z ich żarciem, tylko takim świeżym, aromatycznym, nie tym z klatki co stało pół dnia i... czekam. Szczura głupia wlazła po kilkunastu sekundach, a ja delikatnie zamknęłam drzwiczki i już :D Tylko następnym razem już się na to nie nabierze, na pewno :roll: Dałam jej w nagrodę suszonego banana, niech wie, że opłaca się być grzeczną (tzn. przyjść jak pani woła, a nie zwiewać :twisted: ).

Przypomniało mi się wtedy jak łapałam mój pierwszy miot dzikich kociąt w piwnicy 8) - identycznie, tyle że transporter koci i żarcie też, reszta bez zmian :lol: Działa :mrgreen:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto lip 05, 2011 11:25 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Ta fotka Maniusi-Klapnięte-Uszko wyląduje dzisiaj wieczorem na moim domowym pulpicie :D
Zacałowałabym ten jej wystawiony brzuchol :1luvu:

Wielbłądzio

Post » Wto lip 05, 2011 21:57 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Szenila pisze:aaa...to nie, to jeszcze nie można...musisz poczekać, aż koty patrząc na szczury będą zasypiały 8)

W tej chwili mam Myszaczka na ramieniu, a koty - trzy najmłodsze - śpią w tym samym pokoju. Jednak nie "na widok szczura" a z nudów czy zmęczenia :wink:

Frotce kilka razy podstawiałam (na rękach mając) Myszaczka pod nos, to się tylko odsuwała zdegustowana :ryk:
Maniuni się rozszerzają źrenice jak na Myszę patrzy, a Antymon to w ogóle taki głupi że szczura nie zauważył nigdy na wolności :twisted: Może myśli, że szczury żyją tylko w klatkach? Albo to, że widzi tylko na jedno oko powoduje, że nie jest w stanie szczura wypatrzeć i odpowiednio zareagować? Sara... to jest dziwny kot i wolę na razie nie sprawdzać ;) bo może zarówno zacząć "matkować" jak i potraktować jako obiad :roll:

a jutro będę oglądać półroczną beżową dziewczynkę :1luvu: mam tylko nadzieję, że nie jest w 100% identyczna jak Mysza. Podobno ma być "albinoską wpadającą w beż", odkarmiona butelką* przez właścicielkę.
*tzn. jak oseski, nie wiem czym się karmi małe szczury, bo koty to przez smoczek 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto lip 05, 2011 23:28 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Zgodnie z obietnicą, ukradłam sobie Maniusię na pulpit 8)

Nie zgadniesz, co robi Wiśka :twisted:

Wielbłądzio

Post » Śro lip 06, 2011 16:42 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

*anika* pisze:jutro będę oglądać półroczną beżową dziewczynkę :1luvu: mam tylko nadzieję, że nie jest w 100% identyczna jak Mysza. Podobno ma być "albinoską wpadającą w beż", odkarmiona butelką* przez właścicielkę.
*tzn. jak oseski, nie wiem czym się karmi małe szczury, bo koty to przez smoczek 8)

no to sobie wzięłam 8)
nie jest identyczna jak Myszaczek, rzeczywiście taka wybielała beżowa szczurcia.
Teraz zwiedza łóżko, za chwilę jej puszczę Miśkę i Myszę, pewnie się postraszą nawzajem :twisted:
A Miśka dzisiaj kończy 5 miesięcy :)

Nowa będzie się nazywać Marcelinka :wink:
i tak fajnie "wiotczeje" jak się ją weźmie na ręce :lol:
woli gdzieś sobie iść niż siedzieć na człowieku, ale nie gryzie, grzeczna jest.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob lip 09, 2011 1:07 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Trochę dzisiejszego Antymona ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i Frotki...
Obrazek Obrazek
i Maniuni...
Obrazek
Maniunia z Antymonem:
Obrazek
i na deser (tzn. co kto lubi :twisted: ) szczurze paluszki :1luvu: :mrgreen: - to Marcelinka ;)
Obrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon lip 11, 2011 16:24 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) NOWE ZDJĘCIA

Antymon musiał wczoraj zjeść jakieś zwierzę (ćmę lub pająka) bo dziś od rana kaszle, tak porządnie :?
Byliśmy u lekarza, dostał steryd i antybiotyk i mamy się pokazać jutro. Wetka stwierdziła tyle co ja, czyli że płuca czyste, a w okolicach krtani jest jakaś reakcja alergiczna bądź coś utknęło, ale nie na tyle poważnie, żeby kot się zaczął dusić "na amen". Teraz biedactwo śpi, a ja się boję wyjść z domu, coby się pod moją nieobecność nie udusił.

Tak delikatnego kota to ja jeszcze nie widziałam :roll:
Przy okazji kazałam zajrzeć mu do uszu, bo od kilku tygodni potrzepuje głową, a mi do uszu nie dał zajrzeć i płacze jak chciałam zobaczyć czy głębiej jest jakiś brudek.
Oczywiście... czyściutko :twisted: dosłownie NIC niepokojącego tam nie ma, żadnego zapalenia itp.. Już mu się kiedyś tak zdarzyło mnie nabrać, stąd brak paniki ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]