PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 8:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Jestem, przepraszam za nieobecność ale gorący okres się trafił :roll:
Widze, że duużo mnie ominęło, już kolejny wątek!

pozdrawiam Siostry!
"Wielkość narodu i jego postęp moralny można poznać po tym w jaki sposób obchodzi się on ze swymi zwierzętami."
ObrazekObrazek

cherry_menthol

Od: Wto lut 03, 2009 15:49

Post » Pon sty 17, 2011 8:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Ściąga na styczeń:

Kandydat numer 1, kot Gerard u Neight: :arrow: :arrow: :arrow: viewtopic.php?f=13&t=117806
Krótkie streszczenie informacji o Gerardzie, jakie napisała Neight :

"Dawno dawno temu.....
Gerard trafił do schroniska oddany przez właścicieli jako kot z chorymi nerkami. W schronie zrobiono mu podstawowe badanie krwi i ponieważ nic w nim nie wyszło poszedł do adopcji. Natychmiast znaleźli się super ludzie gotowi kota kochać i leczyć w razie potrzeby......Po 3 dniach oddali go z powrotem jako kota nie kuwetkowego. W schronie zrobiono mu zatem operację....Wersja ogółu brzmiała, ze operowano mu stulejkę - wersja podana mojej pani wet, że usuwano mu narośl....
Ze schronu zatkanego ropą zabrała go Edzina - do mnie trafił w lepszej kondycji. Już bez ropy ale za to z nierozpuszczalnymi nićmi. W miejscu pooperacyjnym porobiły się zrosty, które uniemożliwiają pełną ruchomość penisa Gerarda.

No i co dalej........Najpierw badanie krwi i moczu.Dalej było prześwietlenie kontrastowe pęcherza + usunięcie tych nici ( w znieczuleniu) a przy okazji sanacja paru zębów. Prześwietlenie wykazało, ze pęcherz jest jak najbardziej ok. Zwieracz też w porządku.
Następnie zrobione zostało usg nerek ( wykazało przewlekłe stany zapalne nerek, cewki i pęcherza ). ALe - jeśli kot się zalewa i pozostaje mokry nic dziwnego w tym, ze przeziębia pęcherz. Poza tym nerki i reszta jak najbardziej ok.
Potem było prześwietlenie kręgosłupa - celem wykluczenia neurologicznego popuszczania. Wszystko ok. Gerard jest na moje oko lekko wygrzbiecony.
Zrobiono kolejne badanie moczu - noo i kot ma mocz zasadowy. Jeśli się go nie zakwasi, moze dojść do wytworzenia kryształów.

Tak czy siak - jedynym pomysłem jest zrobienie kotu operacji wyszycia cewki moczowej. Moze to przynieść efekt, ale nie musi.

Dodatkowo okazało sie, ze Gerard ma poważne problemy ze wzrokiem. Jest kotem słabo widzącym, na lewym oku ma zacmę ( nieusuwalna). A wynika to wszystko z przesączania sie ciałka szklistego, co w konsekwencji moze prowadzić do konieczności usunięcia soczewki - tak aby uniemożliwić podnoszącemu sie ciśnieniu uszkodzenie oka.
Niestety nie ma na to skutecznego lekarstwa - jedyne 3 rodzaje kropli wpuszczane 2 razy dziennie. Koszt operacji okulistycznej tego rodzaju nie jest mi znany, bo nie pytałam."

Kandydat numer 2, Werneu: :arrow: :arrow: :arrow: viewtopic.php?f=1&t=122646&start=0

Meksyk to jedna z dzielnic Gdyni- zapomniana przez Boga. Domy wyglądają jak baraki działkowe, uliczki są tak wąskie że mały samochód może po nich jedynie przejechać, większość ludzi to patologia i meliniarstwo, alkoholicy z długim stażem i stare babcie które wymagają opieki. Od zawsze był tam problem z bezdomnymi kotami i psami.
Od jakiegoś czasu działamy w tym miejscu leczymy koty, te w najgorszym stanie zabieramy i leczymy w domach np Laura i Meksyk.
Laura (na wątku zdjęcia)
Koty w 80% są chore na koci katar, niedożywione, zarobaczone, często bez oczu, kończyn. Jak na zdjęciach zamieszczonych powyżej. Zwracam się z ogromną prośbą o wsparcie finansowe głownie na LECZENIE, STERYLIZACJĘ. Te koty bez pomocy będą się rozmnażać po to by GINĄĆ w męczarniach. NIE POZWÓLMY BY TAK BYŁO I W TYM ROKU. Razem możemy oczyścić to z miejsce z zarazy i powrócić to kontrolowanej liczby kotów wolno żyjących.
:(

Zdjęcia na wątku robią ogromne wrażenie. Jest nawet jeden (chyba nieżywy :( ) Jeżeli udało by sie choć trochę z tego stada wysterylizować i zmniejszyc ich liczebność co roku to pewnie i cierpienia byłoby mniej :(

Kandydat numer 3, Pani Lena: :arrow: :arrow: :arrow: viewtopic.php?f=1&t=122705

W ubiegłym miesiącu był jeden kandydat a w tym mam ochotę zgłosić trzeciego. Pani Lena, którą wskazała kirke powinna moim zdaniem dostać pomoc od nas nie tylko dlatego, że przyda się na karmę i zwrot za głupi wyrok sądu ale żeby poczuła, że są też ludzie myślący i czujący jak ona, że nie jest kosmitką wśród sąsiadów. Wsparcie psychiczne bywa niezmiernie ważne!!! Tak więc skoro Siostra Prezes poparła pomysł oficjalnie zgłaszam kandydaturę pani Leny do głosowania na styczeń.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon sty 17, 2011 11:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

babajaga :1luvu: dzięki za przypomnienie kandydatur. Siedzę, czytam i dumam :(

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pon sty 17, 2011 12:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

cherry_menthol pisze:Jestem, przepraszam za nieobecność ale gorący okres się trafił :roll:
Widze, że duużo mnie ominęło, już kolejny wątek!

pozdrawiam Siostry!

Powitać Siostę Uć :piwa: która z racji zamieszkania szczególnie bliską mi jest :1luvu:
A przyznaj no ty się kochana i datę swych urodzin podaj, bo my tu spis takowy robimy, żeby wiadomo było, kiedy i gdzie sabaty urządzać :piwa:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon sty 17, 2011 12:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

A ja jestem lew, 10 sierpnia dokładnie 8)
"Wielkość narodu i jego postęp moralny można poznać po tym w jaki sposób obchodzi się on ze swymi zwierzętami."
ObrazekObrazek

cherry_menthol

Post » Pon sty 17, 2011 13:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

O 8O Toż bardzo ode mnie nie daleko :lol:
Sierpniowe mietły fajne som :piwa:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon sty 17, 2011 13:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

URODZINY CZAROWNIC

Styczeń
6 - Sol
10 - sylwia1982
19 - Asia-Siunia
27 - Joarkadia (też Asia)

Luty
20 - dysia761
23 - majencja
28 - pomponmama, Hikiko

Marzec
2 - mamaja4
4 - Nemi
18 - kirke18
25 - AYO
27 - alix76

Kwiecień
14 - shira3

Czerwiec
1 - Trinity36
29 - psiama

Lipiec
9 - AniHili
13 - babajaga
18 - MissTake2
21 - villemo5

Sierpień
7 - jozefina1970
10 - cherry_menthol
25 - jasdor

Wrzesień
7- becia_73
19 - skwareek
24 - kotka doroty
25 - agnieszka1565

Październik
6 - Dzyśka

Listopad
23 - BUSIO

Grudzień
3 - Etiopia
11 - mmk

Majowe Siostry poszukiwane :).

A siostra cherry_menthol w jakiej dzielnicy Lodzi zamieszkuje?
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon sty 17, 2011 13:33 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Na Dąbrowie, choć z Chojen pochodzę :twisted:
ObrazekObrazek

cherry_menthol

Post » Pon sty 17, 2011 13:36 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Zaczekajcie :!:
Jeszcze ja :!:

nic szacunku dla starszych pań z zadyszką :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon sty 17, 2011 13:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Do liceum na Dabrowie chodzilam :). Ja z kolei pochodze ze Srodmiescia ale potem mieszkalam na Balutach tzn rodzice dalej tam mieszkaja.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon sty 17, 2011 13:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

cherry_menthol pisze:A ja jestem lew, 10 sierpnia dokładnie 8)

Ja też. :D
23 lipca.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon sty 17, 2011 14:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Kot kota zrozumie :mrgreen:
ObrazekObrazek

cherry_menthol

Post » Pon sty 17, 2011 14:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

skwareek pisze:Do liceum na Dabrowie chodzilam :). Ja z kolei pochodze ze Srodmiescia ale potem mieszkalam na Balutach tzn rodzice dalej tam mieszkaja.

Kiedyś też mi się zdarzyło mieszkać w Łodzi :mrgreen: ,ale nie ukrywam ,że wolę jednak Toruń.
Łódż mi się troszkę " betonowa" wydawała, przynajmniej te znane mi tereny :)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon sty 17, 2011 14:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Jak się człowiek urodzi wśród betonu i wszystkie niemal dobre wspomnienia mają taki beton w tle to przestaje być takie szare :wink:
ObrazekObrazek

cherry_menthol

Post » Pon sty 17, 2011 14:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

cherry_menthol pisze:Jak się człowiek urodzi wśród betonu i wszystkie niemal dobre wspomnienia mają taki beton w tle to przestaje być takie szare :wink:

pewnie tak :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

[poprzednia][następna]