pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 9:49 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

pluskwa6 pisze:Szanowny Panie/Szanowna Pani,
W imieniu radomszczańskiego oddziału Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami zwracam się z uprzejmą prośbą o informację i wsparcie działań organizacji związanych z poszukiwaniem lokalu, który docelowo ma być przystosowany do pozostających pod opieką Organizacji bezdomnych kotów.
Poszukiwanie lokalu spowodowane jest trudną sytuacją Towarzystwa. Do tej pory Organizacja podnajmowała lokal od osoby prywatnej, niestety właściciel budynku nie może go już dłużej udostępniać. Towarzystwo zmuszone jest opuścić dotychczasową siedzibę do końca lutego, co stanowi ponowne zagrożenie bezdomnością dla 27 kotów, będących pod opieką Towarzystwa, z czego niektóre są w trakcie leczenia. Pragnę nadmienić, że Organizacja działa na terenie Radomska od 2008 roku i posiada status Organizacji Pożytku Publicznego. W tym czasie dała schronienie około…… kotów i psów , sfinansowała leczenie około…… oraz zabiegi sterylizacyjne około…… wydała do adopcji ….. zwierząt.
Warto podkreślić Radomszczańskiekie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami pełni ważną rolę w środowisku lokalnym. Nie tylko promuje i wdraża wartości dotyczące ochrony oraz humanitarnego odnoszenia się do zwierząt, działa na rzecz zapobiegania zwiększaniu się populacji bezdomnych zwierząt, ale także realizuje niezwykle ważną dla społeczeństwa obywatelskiego ideę wolontariatu. Organizacja funkcjonuje non – profit, wszystkie podejmowane przez nią działania są realizowane dzięki bezinteresownemu zaangażowaniu wielu osób. Dodatkowo jest organizacją rozpoznawalną i cieszącą się dużą popularnością oraz uznaniem wśród miłośników zwierząt z całej Polski, czego najlepszym dowodem jest poparcie regularnie udzielane Organizacji w ogólnopolskich konkursach – w styczniu bieżącego roku dzięki głosowaniu internautów, producent karmy dla zwierząt Krakvet przekazał na rzecz RTOZ karmę wartości 12 152 PLN.
Przedstawiam swoją prośbę odwołując się do zapisów Rocznego Programu Współpracy z Organizacjami Pozarządowymi Miasta Radomsko na rok 2011, w tym o zasadzie partnerstwa § 4. 3 oraz o użyczaniu lub wynajmie na preferencyjnych warunkach lokali, budynków komunalnych, pomieszczeń w budynkach użyteczności publicznej jako jednej z form pozafinansowych współpracy Gminy z organizacjami pozarządowymi § 8. p. 8, a także do stosownych zapisów Ustawy o Działalności Użytku Publicznego.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy.
Z poważaniem,

……imię nazwisko, miasto……………………….

tam jeszcze będą różne zmiany, chodzi m.in. o zapisy tego programu współpracy,
można wprowadzać poprawki i w ogóle...

pluskw6 :1luvu: poproszę andzelikę, żeby przeczytała... :ok: wrzucisz mi dokończoną wersję na mail? podam na pw.. :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt sty 14, 2011 9:51 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

dzwoniłam do pana od organizacji pozarządowych - jest bardzo miły, uprzejmy i zainteresowany i mam też wysłać mu to pismo :ok:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt sty 14, 2011 9:53 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

yes yes yes :lol:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt sty 14, 2011 10:29 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

dagmara-olga pisze:
Kasia D. pisze:Zawracanie głowy...
Ja normalnie znalazłam w Anonsach.

możesz podać szczegóły co znalazłaś?
I co jest zawracaniem głowy?

Znalazłam lokum dla kotów. Z dala od ludzi. Za niewielki czynsz.

Chodzenie, pisanie, proszenie urzędasów jest własnie zawracaniem sobie głowy. Bo sprawę można załatwić dużo prościej.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt sty 14, 2011 10:32 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

:ok: :ok: :ok:
wyszliśmy tutaj z założenia że trzeba każdą opcję wykorzystać
Obrazek

pluskwa6

Post » Pt sty 14, 2011 10:36 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

pluskwa6 pisze:Dodatkowo jest organizacją rozpoznawalną i cieszącą się dużą popularnością oraz uznaniem wśród miłośników zwierząt z całej Polski, czego najlepszym dowodem jest poparcie regularnie udzielane Organizacji w ogólnopolskich konkursach – w styczniu bieżącego roku dzięki głosowaniu internautów, producent karmy dla zwierząt Krakvet przekazał na rzecz RTOZ karmę wartości 12 152 PLN.

Tak tylko zauważam, że KrakVet nie jest producentem karm, tylko sklepem zoologicznym ... chyba, że o czymś nie wiem ;)

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt sty 14, 2011 10:38 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

ok, zmieniłam na "firma"
Obrazek

pluskwa6

Post » Pt sty 14, 2011 11:48 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

RTOZ działa już 10 lat... kociarnia od 2008...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt sty 14, 2011 12:05 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

no to trzeba zmienic :|
Obrazek

pluskwa6

Post » Nie sty 16, 2011 15:15 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

Pluskwo, to pismo bedziesz wysylac poczta czy kazdy kto chce ma wysylac jej mailem, czy tak i tak? Jesli poczta to za potwierdzeniem odbioru :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Nie sty 16, 2011 15:18 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

Kasia D. pisze:
dagmara-olga pisze:
Kasia D. pisze:Zawracanie głowy...
Ja normalnie znalazłam w Anonsach.

Chodzenie, pisanie, proszenie urzędasów jest własnie zawracaniem sobie głowy. Bo sprawę można załatwić dużo prościej.

Kasiu, ale Ty szukalas w Lublinie, prawda? To jednak troche inna skala niz Radomsko.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Nie sty 16, 2011 15:26 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

:)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sty 16, 2011 15:34 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

póki co do pisma wprowadzimy drobne poprawki i od jutra będzie można wysyłać MAILEM
instrukcja będzie dołączona
tu są radni oraz ich maile, plan jest taki żeby do każdego radnego wysłać osobnego maila z wklejonym tekstem (bez żadnych załączników)
http://www.radomsko.pl/cms/cms_council.php?kateg=2

jeszcze jakoś trzeba będzie umieścić tam imię i nazwisko każdego radnego, tak żeby każdy mail zaadresowany był osobno do każdego radnego - ważne żeby tego nie pomylić :-)

ja konsultowałam to wszystko z koordynatorem ds współpracy z organizacjami pozarządowymi i odpisał mi że pismo jest JAK NAJBARDZIEJ OK :-)

dobrze będzie żeby znaczna ilośc maili wyszła od RADOMSZCZAN a do tego z różnych stron Polski

JEŚLI SIĘ KOMUŚ NIE CHCE WYSYŁAC WIELU MAILI TO NAJLEPIEJ JAK WYŚLE DO PRZEWODNICZĄCEGO RADY MIEJSKIEJ
Obrazek

pluskwa6

Post » Nie sty 16, 2011 16:18 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

wysłałam tekst pisma do andzeliki.. do konsultacji :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie sty 16, 2011 17:15 Re: pytanie do fundacji ... JAK ZNALEŹĆ LOKAL DLA KOTÓW?

kociamysza pisze:
Kasia D. pisze:
dagmara-olga pisze:

Kasiu, ale Ty szukalas w Lublinie, prawda? To jednak troche inna skala niz Radomsko.

ale może najpierw trzeba spróbować. Jak się nie spróbuje to na pewno się nie da a tak to są szansę pół na pół. Nie róbcież ciągle z tego Radomska takiej pipidówki gdzie są trzy domy na krzyż i na pewno się nie da.
Albo można usiąść na tyłku i czekać jak ktoś odpowie cokolwiek (bo nie jest powiedziane, że pozytywnie i konkretnie) na pismo jedno, drugie, trzecie a koty przez ten czas trafią na ulicę.
Pisma owszem ale jako uzupełnienie a nie jako czekanie na miłosierdzie gminy....

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]