Wrocław/u Ewado 3 małe kociaki, u Martki 2+2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 10, 2011 10:42 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

ewado pisze:
mawin pisze:propnuję dać jej 1/4 a nie 1/5 tabletki tym bardziej, że ona jest bardzo zakatarzona.

Chyba własnie tak zrobię, bo nie wiem czy by mi się udało podzielić tabletkę na 5 części równych części :oops:

Jeszcze musi Ci się udać podać jej osłonę.
Prościej i zdrowiej na brzuszek byłoby zastrzyki, ale jak jeszcze trochę dzika to byłoby uciążliwe.
Dobrze, że je.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pon sty 10, 2011 11:11 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

ossett pisze:I może poczekajmy z tym do środy, jak będziesz pewna, ze nie musisz ją łapać klatką łapką, żeby zanieść ją na zastrzyk!

A więc do środy. Zadzwonię we wtorek, to się umówimy. :kotek:

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Pon sty 10, 2011 11:26 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

Super, że się udało! :ok:
Ewado, a może spróbujesz oswajać ją "na siłę"? Jak ją złapiesz w rękawicach, zawiniesz w ręcznik i będziesz głaskać godzinę lub dłużej przed telewizorem 8) , to dziewczyna szybko będzie Twoja - a wtedy łatwiej leczyć.
Ja niedawno miałam taką właśnie sytuację z 4-miesięczną kotką. W Legwanie kazali dawać 1/3 tabl. Unidoxu, ale mój wet zmienił antybiotyk, bo podobno Unidox niszczy szkliwo, a to jest newralgiczny wiek (wymiana zębów).

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon sty 10, 2011 12:01 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

Na pewno będę ją oswajać, tylko nie chcę jej na razie dodatkowo stresować. Teraz jest przerażona. Rano znalazłam ją w pralce 8O
Chciałabym ją tez trochę wyczyścić, bo jest strasznie brudna, ale nie wiem jak to zrobić :(
Jest bardzo ładna i ma jakieś 3 miesiące- tak mówi wetka, co wydaje się dziwne, bo czarny kocurek który tez jest u mnie ma podobno jakieś 4,5 miesiąca ( to opinia innego weta) i już w ogóle nic z tego nie rozumiem. Myślałam, że to rodzeństwo. Oba chodziły za jedną kocicą. Kocurek jest faktycznie większy, ale może jako chłopak bardziej wyrośnięty. Sama nie wiem. Może coś się wyjaśni przy następnej wizycie.
Kociczka ma chyba jakiegoś długowłosego przodka.
I jeszcze pytanie, jaka osłonę podawać kocicy?

ewado

Post » Pon sty 10, 2011 16:23 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

Może jest taka malutka jak na swój wiek, bo jak chora to nie jadła, jak nie jadła to nie urosła :(
Podawaj może lakcid.
I dobre jedzonko :)
Nie martw się, że jest brudna, to w tej chwili nie jest takie waźne. Sama jak dojdzie do siebie do się umyje.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon sty 10, 2011 17:39 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

czy można dodawac lakcid do mleka, czy raczej do jedzenia. W jedzeniu daję antybiotyk- mam nadzieję, ze zje. I ile dawać tego lakcidu. dla ludzia to 1 ampułka, a dla takiego malucha? Nigdy nie dawałam osłony. Moj wet nigdy mi nie mówił, że trzeba dawać :cry:

ewado

Post » Pon sty 10, 2011 17:44 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

martka pisze:Może jest taka malutka jak na swój wiek, bo jak chora to nie jadła, jak nie jadła to nie urosła :(

Może też być tak, że oba kociaki mają różne matki mimo tego,że trzymały się jednej kocicy...
Dziwne byłoby, gdyby ta czarna nie miała w ogóle dzieci w ubiegłym sezonie, jeżeli jest dorosła.
Ostatnio edytowano Pon sty 10, 2011 17:50 przez ossett, łącznie edytowano 1 raz

ossett

Post » Pon sty 10, 2011 17:47 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

ewado pisze:czy można dodawac lakcid do mleka, czy raczej do jedzenia. W jedzeniu daję antybiotyk- mam nadzieję, ze zje. I ile dawać tego lakcidu. dla ludzia to 1 ampułka, a dla takiego malucha? Nigdy nie dawałam osłony. Moj wet nigdy mi nie mówił, że trzeba dawać :cry:

Podobno co najmniej godzinę po jedzeniu. Może być 1/2 ampułki. Wszystko jedno jak. Niektóre zlizują.
Ale niektóre i bez osłony dają radę. Mnie zawsze każą dawać, ale czasem mi nie to wychodzi.
Może troszkę kefiru albo jogurtu popije.
Ostatnio edytowano Pon sty 10, 2011 17:59 przez ossett, łącznie edytowano 1 raz

ossett

Post » Pon sty 10, 2011 17:56 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

martka pisze:Nie martw się, że jest brudna, to w tej chwili nie jest takie waźne. Sama jak dojdzie do siebie do się umyje.

Święte słowa!

Parę dni temu byłam świadkiem jak pani(młoda i sprawiająca wrażenie inteligentnej) pytała się w sklepie w czym wykąpać kociaka, którego bierze z "ochronki"...
Chyba tylko hodowcy kąpią koty z powodów kosmetycznych.
Albo czasem trzeba wykąpać jak ma grzybicę.

ossett

Post » Pon sty 10, 2011 18:47 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

Ja także bardzo dziękuję, szczególnie Martce, Ossett i Jessi za pomoc. Ewado dzielna "wystała" kocicę i teraz oba koty z budowy biblioteki uniwersyteckiej są u niej. Czarny szuka już domu. Poniżej ogłoszenie z allegro. Koteczka po podleczeniu będzie także szukała domu, bo Ewado jest już nieźle zakocona.

http://allegro.pl/4-miesieczny-czarny-l ... 54861.html
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pon sty 10, 2011 21:13 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

właśnie doczytałam, ewado :1luvu: jestem pełna podziwu
:ok: za Małą Boiduszkę, niech rośnie i wraca do zdrówka
i niech się jej znajdzie fajny domek :ok: :ok: :ok: :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pon sty 10, 2011 23:25 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

:ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto sty 11, 2011 8:59 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

Bardzo dziękuję :oops:
Kocica cały czas schowana w łazience nie chciała pozować, ale może dziś wieczorem uda się zrobić jakieś sensowne zdjęcia.
W każdym razie ma wilczy apetyt i nawet dała się dotknąć. Warczała przy tym jak tygrys, ale nie próbowała gryźć ani drapać - myślę, ze to dobry znak :D

ewado

Post » Wto sty 11, 2011 10:17 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

ewado pisze:Bardzo dziękuję :oops:
Kocica cały czas schowana w łazience nie chciała pozować, ale może dziś wieczorem uda się zrobić jakieś sensowne zdjęcia.
W każdym razie ma wilczy apetyt i nawet dała się dotknąć. Warczała przy tym jak tygrys, ale nie próbowała gryźć ani drapać - myślę, ze to dobry znak :D

To zdecydowanie dobry znak :ok: :D
Wracaj do zdrowia kociczko!

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Nie sty 16, 2011 21:32 Re: Wrocław-potrzebny DT dla 4-mies. z katarem

Ewado, kolejna święta kobieta? :ok: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

[poprzednia][następna]