KOT Z YT - WAŻNE INFO

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 16:04 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

inka1984 pisze:nie wysylajcie nic, zwierzat nie ma juz w schronie

A gdzie są?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sty 03, 2011 16:24 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Jak nie ma ich w schronie to gdzie są? I od kogo można się dowiedzieć co z nimi się dzieje, jak się czują i w ogóle co z nimi będzie?
Poproszę jakieś dokładne zwarte wiarygodne pełne informację :) bo tu mnie teraz zaskoczyłaś :D
No i jak można poproszę nowe zdjęcia Mariki i przede wszystkim pozostałych trzech kociaków bo ich nigdzie nie widziałam. Psiaków fotki były, Mariki pełno fot ale pozostałych trzech kociaków nie widziałam.
Dziękuję

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon sty 03, 2011 16:43 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

saggi pisze:Jak nie ma ich w schronie to gdzie są? I od kogo można się dowiedzieć co z nimi się dzieje, jak się czują i w ogóle co z nimi będzie?
Poproszę jakieś dokładne zwarte wiarygodne pełne informację :) bo tu mnie teraz zaskoczyłaś :D
No i jak można poproszę nowe zdjęcia Mariki i przede wszystkim pozostałych trzech kociaków bo ich nigdzie nie widziałam. Psiaków fotki były, Mariki pełno fot ale pozostałych trzech kociaków nie widziałam.
Dziękuję

cale info jest w tamtej czesci watku,wszystko czego sie dzis dowiedzialam od weta ze schronu, TOZu i biura poselskiego :)
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pon sty 03, 2011 18:24 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Już idę szukać na tamten temat, ale jako że tu miał być zbiór wszystkich najważniejszych informacji to myślę że możesz też tu wkleić dla tych co musieliby się przebijać przez prawie 50 stron tamtego tematu :). Niech tu będzie wszystko co się dzieje ze zwierzakami na bieżąco podawane, nikt niczego nie przegapi wtedy :) bo na tym głównym za szybko przybywa stron i ja nie nadążam z czytaniem i przeskakuje posty więc mogę coś ważnego przegapić.

Dopiszcie też info czy zrzekli się praw do zwierzaków, bo pisało w tamtym temacie że nie chcą mieć nic wspólnego ze zwierzakami, ale czy się zrzekli praw oficjalnie? I jaka pani prezes ma Marikę :).
Pozdrawiam!

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon sty 03, 2011 19:07 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Podzieliłam petycje. Wstęp i zakończenie mają niemalże takie same.
Poniżej treść petycji, którą można skierować do Ministerstwa Sprawiedliwości lub sądu, który sprawą się zajmuje - tu musieli by pomóc Ci, którzy wiedzą, który to sąd. Mieszkańcy Nowego Targu wystosowali petycje do sądu w/s bandytów, którzy oderwali głowę psu....Sądy są niezawisłe, przynajmniej z założenia, ale my mamy prawo wyrażać swoje opinie i żądania.

Tekst petycji:

Do: Ministerstwo Sprawiedliwości, Minister Krzysztof Kwiatkowski

Szanowny Panie Ministrze,

My, niżej podpisani obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, zwracamy się do Państwa jako do osób reprezentujących nasze interesy i odpowiedzialnych za przestrzeganie i egzekwowanie praw, jakie gwarantuje każdemu obywatelowi Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej.

Zbulwersowani ostatnimi wydarzeniami, dotyczącymi umieszczenia na znanym portalu społecznościowym filmu z udziałem 3-letniego chłopca, który znęca się ze szczególnym okrucieństwem nad kilkumiesięczna kotką, w trosce o poziom wartości moralnych i zasad współżycia społecznego, a także zaniepokojeni o bezpieczeństwo nas samych i naszych najbliższych, zwracamy się do Państwa z prośbą o podjęcie wszelkich przewidzianych prawem działań w celu obrony podstawowego prawa każdego obywatela do poczucia bezpieczeństwa, gwarantowanego przez Konstytucję, oraz o egzekucję praw zapisanych w Ustawie o Ochronie Zwierząt z dnia 21. sierpnia 1997 r.

Beneficjentami tej prośby jesteśmy zarówno my, obywatele podpisani pod niniejszą petycją, jak również osoby bezpośrednio zaangażowane w tę sprawę (rodzina, w której doszło do opisywanego drastycznego czynu), a także zwierzęta towarzyszące, którym winni jesteśmy zapewnić, zgodnie z treścią w/w Ustawy, należytą opiekę i ochronę.

W związku z zaistniałą sytuacją, z której szczegółami zapewne się Państwo zapoznali, domagamy się następujących działań, zarówno ze strony Państwa jak i organów Państwu podległych:

1. Objęcia całej rodziny nadzorem kuratorskim,
2. Skierowania całej rodziny jak również każdego z jej członków na terapię w formie i zakresie zaleconym przez biegłego psychologa, właściwego dla rodzaju i rangi popełnionego czynu,
3. Nałożenie na opiekunów sprawców tego czynu kary finansowej, przeznaczonej na cele ratowania i opieki nad zwierzętami,
4. Skierowanie rodziny do prac społecznych związanych z opieką nad zwierzętami (np. prace w schronisku),
5. Wydanie dożywotniego zakazu posiadania zwierząt przez w/w rodzinę.

Jako obywatele państwa prawa domagamy się respektowania praw, jakie państwo polskie gwarantuje każdemu obywatelowi. Jednocześnie mamy nadzieję, że Państwo, wybrani przez nas w demokratycznych wyborach jako nasi przedstawiciele do sprawowania w naszym imieniu władzy w państwie polskim, są świadomi swej roli, jaką Państwu powierzyliśmy i z pełną odpowiedzialnością podejmą wszelkie działania, aby zadość uczynić woli obywateli państwa polskiego.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Pon sty 03, 2011 19:09 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

ja_ana, jeśli do ministra, to zmieńcie "Państwo" na "Pan". :)

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon sty 03, 2011 19:12 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

mrr pisze:ja_ana, jeśli do ministra, to zmieńcie "Państwo" na "Pan". :)

A widzisz:P
Ale z drugiej strony mamy wspomniane całe ministerstwo...Mimo to zmienić?

ja_ana

Post » Pon sty 03, 2011 19:29 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

ja_ana pisze:

To może:
Ministerstwo Sprawiedliwości
na ręce Pana Ministra.....
I w takim przypadku zostawiłabym l. mnogą.

Tyle że to trochę dziwnie wygląda...
Chyba zostawiłabym jednego adresata: Ministerstwo Sprawiedliwości (i wtedy "Państwo") albo Minister ("Pan").
Według mnie lepiej kierować pismo do konkretnej osoby, a nie do całej instytucji. Zwłaszcza że chodzi o biurokratyczny moloch "na wierchuszce".

Skonsultujcie z b. kompetentną osobą o nicku Dorota. :)

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon sty 03, 2011 19:32 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Dzięki:)
Już zmieniłam na samego ministra, ale jeszcze dopytam.

ja_ana

Post » Pon sty 03, 2011 20:52 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pon sty 03, 2011 21:06 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

słabo mi się zrobiło :|

no i to co pisze o tym jak się zabija koty w Chinach :crying:

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon sty 03, 2011 22:49 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

mrr pisze:
ja_ana pisze:

To może:
na ręce Pana Ministra.....
I w takim przypadku zostawiłabym l. mnogą.

Tyle że to trochę dziwnie wygląda...
Chyba zostawiłabym jednego adresata: Ministerstwo Sprawiedliwości (i wtedy "Państwo") albo Minister ("Pan").
Według mnie lepiej kierować pismo do konkretnej osoby, a nie do całej instytucji. Zwłaszcza że chodzi o biurokratyczny moloch "na wierchuszce".

Skonsultujcie z b. kompetentną osobą o nicku Dorota. :)

na ręce? chyba lepiej do rąk

Kumiko

Post » Pon sty 03, 2011 22:54 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Nie żadne ręce.

Po prostu skierujcie bezpośrednio do ministra. Wtedy odpowiedź będzie musiał podpisać osobiście minister i jest nadzieja, że przeczyta. Ministerstwo też poważniej, bardziej prestiżowo, potraktuje pismo skierowane bezpośrednio do ministra. Pismo na podpis ministra przygotowuje się staranniej, a większość ministrów wymaga pisma, na które odpowiedź podpisuje.

Powinno być:

Szanowny Pan Minister
imię i nazwisko
ul.
kod Warszawa

Jeżeli napiszecie na ministerstwo, najprawdopodobniej odpisze dyrektor departamentu, a raczej podpisze pismo sporządzone według jakiegoś schematu. Czyli spychotechnika - przyszło pismo, odpowiedź wysłana w terminie ustawowym i można odfajkować. Minister oczywiście nawet tego nie zobaczy.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sty 03, 2011 23:30 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Kumiko

Post » Pon sty 03, 2011 23:48 Re: KOT Z YT - WAŻNE INFO

Na czele resortu stoi minister i to do niego jako przedstawiciela resortu zwracamy się z petycją, a nie do osób pracujących w ministerstwie.

Dla firm podległych pod jakieś ministerstwo organem założycielskim jest nie samo ministerstwo tylko zawsze minister.

Moja sugestia - poprawiłabym pierwszą część zdania, bo w/g mnie to jest to masło maślane - 2. Skierowania całej rodziny jak również każdego z jej członków na terapię
na 2. Skierowanie każdego z członków tej rodziny na terapię

Punkty od 1 do 4 - zakończyć zdanie kropką a nie przecinkiem.
Ostatnio edytowano Wto sty 04, 2011 0:00 przez mamut, łącznie edytowano 1 raz
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

[poprzednia][następna]