Operacja ortopedyczna / miłość Zuzanki - str11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 18, 2011 13:01 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – z Pusią żle!!!!!

kciuki cały czas :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 19, 2011 1:47 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – z Pusią żle!!!!!

zdjecia nie sa najlepsze bo aparat sie popsul (czas robi swoje).
udalo mi sie wybrac najlepsze
http://img340.imageshack.us/i/1000580x.jpg/
http://img695.imageshack.us/i/1000573t.jpg/
http://img40.imageshack.us/i/1000574d.jpg/

jutro opisze szczegoły.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro sty 19, 2011 7:48 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – z Pusią żle!!!!!

Jak Pusia?
Agnieszka nie oddawaj jej bo cholerka zmarnują dzieciaka.
Ja wiem,łatwo mi pisać.
Odmowę ew DS trudno wyklecić a tutaj niby ich kot.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 19, 2011 9:32 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – z Pusią żle!!!!!

Prakseda pisze:zdjecia nie sa najlepsze bo aparat sie popsul (czas robi swoje).
udalo mi sie wybrac najlepsze
http://img340.imageshack.us/i/1000580x.jpg/
http://img695.imageshack.us/i/1000573t.jpg/
http://img40.imageshack.us/i/1000574d.jpg/

jutro opisze szczegoły.

Ale bieduś malutki :( Kciuki trzymam za Pusie
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro sty 19, 2011 9:49 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – z Pusią żle!!!!!

Ona już jest w połowie zmarniała, co widać (słabo) na zdjęciach. Od wypadku do zabiegu b. wychudła. Myślałam, że z bólu staciła formę.

Wczoraj wieczorem Pusia trochę lepiej, nie jadła samodzielnie, ale interosował ją zapach karmy, lizała trochę. Głowkę juz trzyma w górze. Lgnie do ciepła (przedtem szukała chłodu, wiecie co to znaczy?). Ma taką cienką skórkę, a igła od kroplówki gruba. Płyny z niej wyciekają po zabiegu. Muszę tamponować.

Wiadomość z ostatniej chwili, z domu zastępczego Pusi. - Jest poprawa, dziś zjadła samodzielnie, spaceruje po pokoju, głaskana mruczy.
Tak się cieszę!!!!! Może będzie przełom.
Chcę jej zrobić ponowne badania, pewnie w weekend.

ASK@, spoko. Z pewnością jej nie oddam w złym stanie. Jeżeli nie uda się załatwić odebrania jej na stałe, to oddam jak będzie w dobrej kondycji.
Sytuacja nie jest łatwa. Dotychczasowym opiekunom, nie mogę nic konkretnego zarzucić. To był wypadek. Kot wzięty z ich domu, nie z ulicy. Z pewnością nie można tego załatwiac "siłowo". Oni wciąż pytają o Puskę. Ja i tak sprawę jeszcze ubarwiłam, tzn. przedstawiłam jej stan jako gorszy niż jest. Powiedziałam, że będą dalsze koszty.
Mówiłam też, że dziecko, nie jest obecnie dobrym towarzystwem dla Pusi. Że musi miec spokój. Ale weź tu babci i matce tłumacz, że ich "najlepsze i najmądrzejsze" dziecko jest w jakimś tam sensie niebezpieczne dla kotki.
Będe pracować nad tym dalej.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Śro sty 19, 2011 9:53 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – ciut lepiej!!!!!

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro sty 19, 2011 10:06 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – ciut lepiej!!!!!

Aga nawet mi do głowy nie przyszło,ze oddasz ją bez dokładnego wyleczenia.
Miałam koty po podobnej operacji i długotrwała była rechabilitacja.U mnie Jasiowi kazali 6 tygodni w klatce siedzieć. Tutaj czas odegra duża rolę.Moze odwykną,przestaną pytać.
Rodziców tez rozumiem.Kazde dziecię jest najmądrzejsze. Spojrzenie rodzica zmienia się wraz ze wzrostem tegoż dziecięcia. Mam dorosła córkę i więcej obiektywizmu.Małe jest piekne i traktuje sie je bezkrytycznie często.

Pusia biedniusia strasznie.Musiałą sie wycierpieć.
U mnie jak koty kładą sie na zimnej podłodze to często mają wysoka gorączke. Ale w jej wypadku moze chłód przynosił ukojenie. Jas leżał na podłodze w klatce gardząc poduszeczkami. Moze i materiał uraża skórę? Dobrze,ze dziś lepiej.
Kciuki za Pusiaczkę.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 19, 2011 15:49 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – ciut lepiej!!!!!

Kciuki za Pusiaczka :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Czw sty 20, 2011 15:01 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – poprawa!!!!!

Pusia zdecydowanie lepiej, je sama. Chodzi po pokoju, weszła do łóżka do Kajtusia, przytuliła się do niego. :) :) :)
W weekend zdejmujemy szwy.

Prakseda

Post » Czw sty 20, 2011 15:13 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – poprawa!!!!!

:ok: cały czas
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie sty 23, 2011 17:59 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – poprawa!!!!!

jak sie kotka czuje?

orchid

Od: Pt lut 27, 2009 20:21

Post » Nie sty 23, 2011 21:18 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – poprawa!!!!!

Agnieszka ma dostęp do netu tylko w pracy, pewnikiem jutro coś napisze.
AnielkaG

Post » Nie sty 23, 2011 21:25 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – poprawa!!!!!

To czekamy!
Pusiu wielkie kciuki dla ciebie :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 24, 2011 9:21 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

JESTEM W SZOKU! MOCZNIK - 500!!!!
Takie maleństwo i mocznica.

Od soboty wieczora Pusia znowu nie je.
Wczoraj robiliśmy testy na wirusówki - ujemne. Dziś zadzwoniłam w sprawie pozostałych wyników krwi. Zdębiałam! :cry: :cry: :cry:
Nie wiem, czy są dla niej jakieś szanse.
Będziemy walczyć.

Prakseda

Post » Pon sty 24, 2011 9:23 Re: Potrzebna kosztowna operacja ortopedyczna – MOCZNICA!!!!!

O Boże Maleńka :x
Agnieszko moze to pomyłka? Daj Boze by tak było. Moze USG nerek zrobić małej.Coś sie uszkodziło,jakaś wada wrodzona..?
Wiem,ze będziesz walczyć. Trzymam za Pusię i za Was kciuki :ok:
Pusiu trzymaj się :ok:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]