Piękna trikolorka już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 16, 2010 12:37 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Wiolaww pisze:Pasaa,
a czy domek jest jakoś sprawdzony, nie bardzo mam o tym pojęcie, nigdy nie oddawałam kota ludziom, których nie znam :oops:

na telefony trzeba będzie na pewno wydać :D
Może coś Ci doradzę aczkolwiek są tu bardziej doświadczone dziewczyny ode mnie. Ja zwykle dość intensywnie "przetrawiam" potencjalny domek. Buduje sobie za i przeciw i dopasowuje ewentualny domek do potrzeb i możliwości kota . Często domek wydaje się być super a potem coś wynika co go oddala. Jeśli mam wątpliwości to nie oddaje kota. Dla mnie zawsze najważniejszy jest w ocenie człowiek i jego zaangażowanie. Chcę spać spokojnie :D

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw gru 16, 2010 13:51 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Uprzejmie donoszę,że w razie czego wizytę w domku zgadza się przeprowadzić jasdor.Wszelki kontakt w tej sprawie bepośrednio z nią.

Właśnie się dowiedziałam, że to wcale nie jest daleko od Krosna, bo ja strasznie tempa jestem jeśli chodzi o to, żeby gdzieś trafić :mrgreen: Mam nadzieję, że drogi odśnieżone.
Kiedy, gdzie, do kogo, namiary proszę mi dać i umówić. Pojadę :piwa:

Ale może poczekajmy,aż domek się skontaktuje i porozmawia bepośrednio. Oni też mają swoje oczekiwania,chcialam im "sprzedać" kotkę z fundacji w Opolu,ale ona nie jest w zasadzie "nakolankowa",więc rozumiem,że mają swoje priorytety. Już jednego kota aspołecznego mają ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Czw gru 16, 2010 15:39 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Trafiłam :1luvu:
Kciuki trzymam za KLEO (tri to moje ulubione :1luvu: ) Jak tylko wszystko sie powiedzie z domkiem, pogoda i mój bolid pozwolą to pojadę chętnie do domku. Tylko nie mam w prowadzeniu takich wizyt żadnego doświadczenia i w razie czego oczekuję od Was pomocy, o co pytać ? na co zwracać uwagę ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw gru 16, 2010 15:48 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

jasdor pisze:Trafiłam :1luvu:
Kciuki trzymam za KLEO (tri to moje ulubione :1luvu: ) Jak tylko wszystko sie powiedzie z domkiem, pogoda i mój bolid pozwolą to pojadę chętnie do domku. Tylko nie mam w prowadzeniu takich wizyt żadnego doświadczenia i w razie czego oczekuję od Was pomocy, o co pytać ? na co zwracać uwagę ?

Najłatwiej: pomyśl, że wlaśnie rozmawiasz z ludźmi do których ma trafić kot, ktorego uratowałaś, wypieściłaś i prawie nie masz serca oddać.
I zadawaj pytania o wszystko co przyjdzie Tobie do głowy.
Tak, żebyś wychodząc potrafiła sobie odpowiedzieć - czy oddałabyś własnego kota do tego domu :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw gru 16, 2010 15:54 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Cammi pisze:
jasdor pisze:Trafiłam :1luvu:

Najłatwiej: pomyśl, że wlaśnie rozmawiasz z ludźmi do których ma trafić kot, ktorego uratowałaś, wypieściłaś i prawie nie masz serca oddać.
I zadawaj pytania o wszystko co przyjdzie Tobie do głowy.
Tak, żebyś wychodząc potrafiła sobie odpowiedzieć - czy oddałabyś własnego kota do tego domu :-)

Najłatwiej,gdy się oddaje własnego tymczasa. W czyimś imieniu jednak trzeba się koncetrować na warunkach,których oczekuje obecny opiekun. Są ludzie,którzy nigdy nie oddaliby kota do domu z możliwością wyjścia,a niektórzy wręcz odwrotnie,nigdy do domu bez ogródka ;)
Ale na pewno własne wyczucie ma tu duże znaczenie...jasdor,po prostu w tej sprawie musisz pogadać bezpośrednio z Wiolą.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Czw gru 16, 2010 16:06 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Ja to bym nawet zapytała jakiej ludzie muzyki słuchają :-)
Ale to chyba odwrotnie - najtrudniej jak się oddaje własnego tymczasa.
I w efekcie tymczasy nie oddane :-)

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Czw gru 16, 2010 16:13 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Najtrudniej emocjonalnie,zagadzam się...ja nieco odwlokłam oddanie malutkiego Tygryska,bo chciałam jeszcze raz się z nim przespać :lol:
Ale miałam trochę fartu,bo domek,choć z ogłoszenia,był na moim podwórku ;) W kapciach można robić nalociki :twisted:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Czw gru 16, 2010 17:02 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Jeżeli będzie ustalone pojadę na bank. Domek .Ogólnie podkarpacka wieś jest kotom przyjazna, pod warunkiem, że ulicy nie ma w pobliżu i ludzie odpowiedzialni. Szczegóły się dogada.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw gru 16, 2010 18:47 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

domek już dzwonił, musimy poczekać do jutra. Wiek kici chyba będzie bardzo istotny. Pani chciałaby kotka ok 1 roku. Kicia raczej jest młoda, ale czy ma rok to nie wiem.

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Czw gru 16, 2010 18:58 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Wiek kota jest trudny do ustalenia tak precyzyjnie.
Domek odkrył kicię właśnie na tym wątku,na który pewnie czasem zagląda i mimo braku informacji o wieku był raczej "na tak".
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Post » Czw gru 16, 2010 20:15 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

kocinka jest najpiękniejsza na świecie, już mnie w niej cammi zakochała :1luvu:

jak jej idzie?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw gru 16, 2010 20:27 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
właśnie dostałam SMS. Pani napisała, ze po naradzie z mężem, zdecydowany wziąć kicię do siebie. Nawet jeśli by miała mieć 2 lata. Ważne jest dla nich, aby nie była agresywna. A nie jest.
:ryk: :1luvu: :ryk: :1luvu: :ryk: :1luvu: :ryk: :1luvu:

Wiolaww

Post » Czw gru 16, 2010 20:27 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

Fajnych mamy, tych facetów, co? :ryk:

Wiolaww

Post » Czw gru 16, 2010 23:46 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

czasem się chłopy do czegoś przydają :D :D :D
Ale myślę , że ta narada wyglądała na kobiecy głos bez sprzeciwu :D

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt gru 17, 2010 2:52 Re: Piękna trikolorka szuka kochającego domu!! PILNE!

:!: :ryk:

gratulacje dla kocinki :1luvu:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]