Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 03, 2010 15:39 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Ja się nie znam, proszę na mnie nie krzyczeć :oops: - nie wiedziałam i myślałam, że to się powtarza. Jakby co to w poniedziałek puszczę, bo już wychodzę z pracy :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 03, 2010 17:07 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

pani wetka z kaliskiej po 18 również prowadzi wizyty domowe to tak jakby ktoś był zainteresowany :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt gru 03, 2010 18:00 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Dziewczyny spokojnie wiemy co się dzieje i jakie leczenie ktory kot ma. Jak bedzie potrzeba jutro Piotrek pojedzie do weta. Wetka nie przyniesie że soba urzadzenia do morfologii czy biochemii. Damy rade,

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt gru 03, 2010 18:16 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Wróciłam do chaty i niestety okazało się, że Czandra zrobiła rzadką kupę na krzesełko, na którym zwykle leży 8O

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 03, 2010 19:04 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Filomen pisze:Dziewczyny spokojnie wiemy co się dzieje i jakie leczenie ktory kot ma. Jak bedzie potrzeba jutro Piotrek pojedzie do weta. Wetka nie przyniesie że soba urzadzenia do morfologii czy biochemii. Damy rade,

no też prawda
Obrazek

Madziula

Post » Pt gru 03, 2010 20:49 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

terenia1 pisze:Oto niektórzy mieszkańcy kociarni na zdjęciach Marty
KOSTUŚ
Obrazek
RUDA
Obrazek
PADRE
Obrazek
MALENA
Obrazek
PSOTKA
Obrazek
GUIDO
Obrazek
KRAWATEK
Obrazek
MALUCHY
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Właśnie dla takich :kotek: :kotek: :kotek: warto robić to co robimy
Pozdrawiam Wszystkich
:1luvu:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt gru 03, 2010 21:51 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Alienor pisze:To może ja zapłacę za zastrzyki Soni :? - bo przecież była wcześniej u mnie i to ja alarmowałam, w związku z czym trafiła do weta w trybie pilnym - boję się, że Unidox u niej nie da rady infekcji :( Tylko proszę o info ile ich orientacyjnie będzie - to od razu przeleję na nasze konto.

Za wizytę Soni i convenię i resztę zapłaciłam ja , nie przyjmuję zwrotów :mrgreen: Niestety koteczek dalej jest chory jak diabli , biedactwo malutkie. Jak będzie jurto tak charczeć jak stary pijak - znowu ją zabiorę do doktora . Co za wstrętne choróbsko...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt gru 03, 2010 21:57 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Mara S pisze:A co z Guido - nadal bez kupki :?:

Uprzejmie informuję że kupka się pojawiła , ale kot słaby jak cholera - pojechaliśmy od doktora , dostał oczywiście kroplówkę , leki. No , nie będzie łatwo tego kotka wyciągnąć na prostą.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt gru 03, 2010 22:14 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Ladies - mała przemowa

Niestety Kocia Chatka to miejsce gdzie będą koty zdrowe, chore i umierające. Zbieramy koty z ulicy do sterylek, ze schronu, z piwnic. każdy ma inne wirusy, bakterie.Mimo naszych starań w niektórych przypadkach nie damy rady uratować wszystkich.
Jest tyle mutacji KK i innych chorob bo jest nadpopulacja kotów co sprzyja mutacjom i zwiększeniu śmiertelności,
Walczymy o każdego kota, macie zlote serca ale musimy czasem godzić się z tym, że natura robi swoje. Musimy tak jak lekarze, pielęgniarki umieć z tym zyć i podchodzić do tego spokojnie, wiem, że serce boli czasem ale inaczej nie damy rady pomagać.
Nie damy też rady co chwilę jeżdzić do weta - jest ustalone leczenie i musimy dać kotom szanse sie pozbierać kilka dni. Co innego jeśli sie nie załatwia, czy ma wysoką gorączke to sa sprawy pilne. Ale podchodźmy z większym spokojem do tego bo sie boję, że się emocjonalnie wypalimy.
Nie wiem czy udało mi sie przekazać to co chciałam - w kazdym razie jest powiedzenie co nas nie zabije to nas wzmoci

Filomen

Post » Pt gru 03, 2010 22:58 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Potwierdzam Ewa ma rację :) nasza kociarnia nie jest prowadzona od roku czy kilku miesięcy, koty chorowały, chorują i będą chorowały chociaż nei wiem co byśmy robiły :( no choć jest jedno wyjscie z kilkadziesiąt DT i może problem by był rozwiązany, ale i tak nie do końca w DT kociaki też chorują, musimy sie z tym liczyć i mieć twarde d...y niestety :(
mały czarny maluszek dziś zjadł samodzielnie , cały czas dostaje antybiotyk , kropelki do nosa, syrop musimy mu dac troszkę czasu, bo przecież antybiotyki nie działają w ciągu kilku godzin, nei ma cudownej recepty na wyleczenie wszystkich kotów :(
Jutro nieodwołalnie przenosimy część kociaków do drugiego pomieszczenia , robota zacznie się przypuszczam najwcześniej o szesnastej więc jak ktoś ma chęć pomóc zapraszamy im więcej osób tym lepiej tym badziej że jutrzejszy dyżur nie jest obstawiony. Ręce do pracy bardzo wskazane :!: :!: :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 03, 2010 23:02 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

ja musze z przykroscia stwierdzic ze mi jeszcze daleko do takiej postawy jak wasza :(
niestety wszystko bardzo przezywam i duzo czasu potrzebuje aby sie pogodzic :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt gru 03, 2010 23:46 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

MartynaP pisze:ja musze z przykroscia stwierdzic ze mi jeszcze daleko do takiej postawy jak wasza :(
niestety wszystko bardzo przezywam i duzo czasu potrzebuje aby sie pogodzic :(

Martyna tez to bardzo przezywamy wierz mi, ale kto jak nie my ma sie tym zająć?. Rozmawialam z wieloma osobami na temat pomocy w schronie i wiekszość odmawia i mowi - to nie dla mnie, nie dam rady psychiczni i co mamy tak samo powiedzieć? ja z Piotrkiem wiele razy zanosilismy martwe koty do lodowy w schronie , a Marta czy Teresa jak miały wybierać z tylu cierpiących czy chorych czy przerazonych kotów w schronie tylko kilka bo nie mogły wszytskich zabrać? To nas czasem przerasta ale jak widzimy ze da sie tez wyleczyć uratowac i znaleźć dom dla innych to wraca siła,
jak sie załamiemy to te które mozna uratować stracą szanse.

Ja wiem, ze to cięzko sobie wytłumaczyć i sama nie raz płaczę nad tymi biedakami, ale wiem ze bez nas bedzie jeszcze gorzej.....
w Chatce sa momenty radosne ale tez smutne tak było i będzie...
jesteś bardzo dzielna i dasz radę, wszyscy damy

Filomen

Post » Sob gru 04, 2010 10:42 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

Info dla fanów i anty fanów Padre.
Kocurek jedzie dziś do nowego domu.Narazie adopcja próbna jak w przypadku Nimfy.Kot będzie mieszkała w Katowicach z dwoma jamniczkami.Z12 letnią flegamtyczną psią dziewczyną i 11 letnią dośc terytorialną choć niepełnosprawaną (niedowład tylnich łapek) jamnisią.
Jak Padre nie zeżre dziewczyn ,ani dziewczyny jego to zostanie na stałę .Jak będą jakieś walki terytorialne to niestety będziemy dalej szukac mu domku.
Trzymać kciuki :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob gru 04, 2010 13:46 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

trzymam kciukasy mocno zaciśnięte
dziś jedna z moich karmicielek wskazała mi tani sklepi z karmą i żwirem
mieści się na środuli http://sklep.apet.pl/contact
żwir benek błękitny (bo o niego pytałam) 10 kg nie całe 25 zł
dwie puszki gourmeta te małe za 3,60 zł
Obrazek

Madziula

Post » Sob gru 04, 2010 13:57 Re: Kocia Chatka część XII zapraszamy...

trzymam kciuki za Padre :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]