Czarne Diabły Tasmańskie II, Trawis w DS, dobre wieści!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 27, 2010 8:10 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special ma DS!

Podróż miał pełną stresów, na pewno nie wpłynęło to pozytywnie na jego nastawienie. Postaw się w jego sytuacji. Parę godzin w zamknięty transporterze, w hałasie, szarpanie, bujanie, bez możliwości schowania się, sensacje żołądkowe, potem wypuszczony w obcym miejscu, obce zapachy, obcy ludzie, obcy kot który się na niego boczy. I Ty byś chciała żeby był grzeczny i potulny jak baranek :?: 8O Trochę wyobraźni, plizzz. Daj mu czas na ochłonięcie, ale czas liczony nie w godzinach ale w dniach. On musi na nowo odkryć miejsce i zrozumieć że nie stanie mu się tu krzywda. Na początku zostawcie go w zamkniętym pomieszczeniu, ale w miarę możliwości chodźcie do niego i mówcie. Niech oswoi się z waszymi głosami, z waszym zapachem. Koty różnie reagują, niektóre po takich przejściach chowają się w nowym miejscu w najczarniejszą dziurę i siedzą tam tydzień, dwa. Niektóre zaś jak Specjal są wkur....one i okazują to oficjalnie. Przewiozłem w swojej karierze na miau już kilkadziesiąt kotów i na palcach jednej ręki można było policzyć te które się na nowym miejscu zachowywały od razu jak gdyby nigdy nic.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Sob lis 27, 2010 8:18 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special ma DS!

Mówisz o wyobraźni , ja właśnie tę wyobraźnie mam i boję się o swoje niespełna roczne dziecko najzwyczajniej w świecie.I nie jestem mamą rozhisteryzowaną , bo Myszkin nie raz podrapał młodego , gdy ten pociągnął go , czy za mocno przytulił i uznaję to za obronę. Specjal niestety nie bronił się a atakował. I bardzo proszę nie bic gromów nad moją głową , bo naprawdę chce dobrze. umówiłąm sie z alix , że bedzie szukać transportu a ja daję mu jeszcze trochę czasu

martolinka

Od: Śro lis 03, 2010 17:31

Post » Sob lis 27, 2010 8:24 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special ma DS!

evalla pisze:no to ja kciuki trzymam za zdrówko żeby się ten pociągowy kłębek nerwów nie rozchorował.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

i czekam wieści! :)

:1luvu: - evalla, nie wiem jak Ci dziękować :1luvu:

Niestety, wieści z nocy są kiepskie - podejrzewam, że ta agresja jest wynikiem odreagowywania stresu :cry: - uciążliwa podróż, nowe otoczenie, zapachy, kot ... ale to nie zmienia faktu, że Martolinka jest zmartwiona i się boi :cry:
Cioteczki, pomocy, która umie coś mądrego doradzić??
edit: Piotr mądrze pisze, koty różnie reagują na stres - tu się akurat trafiła reakcja problematyczna :( . Najdziwniejsze jest, że u mnie to był najmniej wojowniczy kot - właśnie dlatego chciałam w miarę szybko go wyadoptować, że od wszystkich zbierał bęcki :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lis 27, 2010 11:04 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special w DS - problem POMOCY!!

O kurcze, niefajnie :(
Martolinka, a nie da się Specjała na razie odizolować w tej łazience albo innym miejscu - na dłużej, na kilka dni? W tym czasie robić tak, jak pisze Piotr - chodzić do niego, gadać, głaskać. Przynieść mu coś pachnącego Myszkinem, a Myszkinowi coś od Specjała, żeby się zapachy przemieszały.
Warto spróbować z Feliwayem, z tym, że na efekt jego działania trzeba trochę poczekać, w 2 dni się nie uspokoi.
Kciukam mocno!!!
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob lis 27, 2010 12:44 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special w DS - problem POMOCY!!

takze uważam,ze to wynik stresu.nalezało zamknąć go w pomieszczeniu po przyjeździe by się osłuchał z domowymi odgłosami i uspokoił się .Dac mu tyle czasu ile nalezy. Chodzic,głaskac,mieszac zapachy.
Kot zestresował sie. Jest przestraszony i niepewny.Więc atakuje.
Powinien mieć spokojny kąt,kuwetę i miskę. A tu dzieciatego stwora zaraz zafundowali.
Czasu i cierpliowsci mu potrzeba!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 27, 2010 12:51 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special w DS - problem POMOCY!!

Stało się. Teraz najważniejsze żeby znalazł się DT.
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Sob lis 27, 2010 13:23 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special w DS - problem POMOCY!!

evalla pisze:Stało się. Teraz najważniejsze żeby znalazł się DT.

A ja uważam,ze jeszcze jest szansa. I to duża na dobry dom dla kota i dobrego kota dla ludzi. On przeszedł tyle ostatnio>koty maja nerwy,uczucia...Dlaczego tego nie bierze się pod uwage?Chce miziaka i ma taki byc od razu. Czy dzieciak idąc do przedszkola od razu jest cacy? Czarna dziura jednemu i drugiemu została zafundowana.
Walcze teraz o zycie kotów oddanych lekką ręka. Jakoś nie mam zrozumienia do szybkich decyzji.Bez uwzględnienia troski o kota. Wiem,ze strach i obawy są silne.Ale decydując sie na adopcję ew DS bierze już wtedy odpowiedzialnosć za kocie życie. I musi je uwzględnic w swoich planach.
Jeśli kot od razu wylazł na pokoje to koniec.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 27, 2010 13:28 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special w DS - problem POMOCY!!

Dziewczyny, o ile zrozumiałam, sytuacja jest na tyle trudna, że DS już nie podejmuje się dalszych prób nawiązania kontaktu - wyszło źle, ale tego już się nie cofnie. Nie zawsze wszystko idzie dobrze. Dom się przestraszył, zdarza się, ludzie mają prawo dobrze się czuć we własnym domu.
Bardzo proszę o pomoc związaną z DT w Trójmieście transportu samochodowego z Trójmiasta albo (marzenia) dalszego DT tu w Warszawie, bo ten kot jest tłuczony przez moich rezydentów.

alix76

Post » Sob lis 27, 2010 15:15 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special w DS - problem POMOCY!!

No cóż, nic mądrego tutaj się nie wymyśli. Jego zachowanie to na pewno wynik stresu. W dodatku - koty przecież różnie się w różnych domach zachowują. Jak domek spasował i nie chce już próbować, to nie ma co namawiać. Miejmy nadzieję, że szybciutko znajdzie się jakiś DT i uwolni ich od siebie. Kotu niechęć domku też nie jest potrzebna, a domkowi kot, którego boją się i nie lubią.

Kto w Trójmieście pomoże?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob lis 27, 2010 15:21 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special w DS - problem POMOCY!!

Alix, jeśli jest aż tak źle, to my możemy sobie zrobić wycieczkę do Sopotu po kota i potrzymać go u siebie. Tylko musiałabyś nam pomóc szukać DS... No i nie wiem, jak Shrek z Fabisiem dawali sobie radę?

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Sob lis 27, 2010 16:03 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Special w DS - problem POMOCY!!

Shrek z Fabisiem dostawali wciry od Trawisa i reszty :wink:
Mrkevka :1luvu: niniejszym, oficjalnie oznajmiam, że Ty i Twój TŻ jesteście : bogami, aniołami, wcieleniem Buddy (* niepotrzebne skreślić) :1luvu:
Mrkevka i TŻ jada po Fabrycego do Sopotu - specjalnie po niego :oops: - dzisiaj ... i biorą go na tymczas! - Także odpada kwestia odbioru kota i pp za jednym zamachem.
Prosimy tylko wszystkich kibiców o pomoc w znalezieniu DS - jak już kiciowi emocje opadną ...

alix76

Post » Sob lis 27, 2010 16:32 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Specjal - akcja "Wybrzeże"!

[w tym miejscu znajduje się ikonka symbolizująca upadek wielkiego kamienia z serca]

mrkevka, niech Was Bastet obdarzy licznym kocim potomstwem za Waszą dobroć :wink: :1luvu: :1luvu:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024

piotr568

Post » Sob lis 27, 2010 17:08 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Specjal - akcja "Wybrzeże"!

piotr568 pisze:mrkevka, niech Was Bastet obdarzy licznym kocim potomstwem za Waszą dobroć :wink: :1luvu: :1luvu:

Piotrze, Ty im na pewno dobrze życzysz? ;)

Mrkevka, ogromnie Wam dziękuję!!!
Pomogę przy ogłoszeniach.
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob lis 27, 2010 17:19 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Specjal - akcja "Wybrzeże"!

A propos potomstwa nie wiem skąd przyszła mi w tej chwili do głowy totalnie odjechana kwestia: dobrze że na kociaki nie płacą "becikowego" - to dopiero by rozmnażacze mieli raj :twisted: :roll:

Ale to tak na marginesie, nie słuchajcie mnie :mrgreen:

piotr568

Post » Sob lis 27, 2010 17:21 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, Specjal - akcja "Wybrzeże"!

:lol:
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]