LUBIN- mruczusy gotowe do adopcji. Bonifacy w swoim domu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 20, 2011 10:35 Re: Do adopcji: Koka wraca:(szukamy trans. Legionowo-Dolny Śląsk

agatale każdemu kotu, zwłaszcza po kilkunastu dniach pobytu w nowym domu, może się to przydarzyć.
Ja to rozumie.
Tylko, że ja w takich sytuacjach nie odpuszczam, po prostu szukam przyczyny takiego zachowania.
Ty mi piszesz, że wysadzasz Kokę, bo ona do kuwety nie wchodzi.
Zastanawiałaś się w czym tkwi przyczyna omijania kuwety?
A może kuweta - kształt jej nie pasuje, a może żwirek jest nie taki?
Pisałam Ci, ze ja używam żwirku kołkowego PINIO.
U mnie Koka tolerowała każdą kuwetę - kryta i odkryta, wiec może problem tkwi w kuwecie i żwirku?

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pt maja 20, 2011 10:50 Re: Do adopcji: Koka wraca:(szukamy trans. Legionowo-Dolny Śląsk

- Może nie pasuje jej ustawienie kuwety? (kot w kuwecie ma to do siebie, że musi widzieć, co się wokół niego dzieje)
- Może woli załatwianie się do czystej kuwety? (ot, taka fanaberia, dość częsta zresztą, objawiająca się nieoczekiwanie)
- Może coś jej się stało w drodze do kuwety?
- Może któreś z Twoich zwierząt ją w tej kuwecie zaatakowało/zaczepiło? (choćby liliowe maleństwo?)
- Może czuje się zdominowana? Koty nie muszą się od razu wdawać w bójki. Wszsytko zaczyna się od spojrzenia... i na dobrą sprawę na samych oczach może się skończyć.
- Może czuje, że Twój mąż jej nie akceptuje? (koty są pod tym względem doskonałymi barometrami)
- Byłaś u weta i badałaś siku oraz kupę? W ogóle byłaś u weta i pytałaś, co można poradzić?

To, że Koka załatwia się po wsadzeniu jej do kuwety, naprawdę nie jest dowodem na to, że nie ma problemu ze żwirem i/lub kuwetą.

To są wszystkie rozwiązania, które przychodzą mi na szybko do głowy. Bez poobserwowania zwierzęcia i całego jego otoczenia, zachowania tego otoczenia.

Do znudzenia, jak mantrę będę powtarzać przykład mojej Wiewióry, która w DT, wśród stada kotów, zachowywała się bez zarzutu. U nas dostało jej się od Klakiera. Wystarczyło, że się w nią wpatrywał. Wiele razy mieliśmy wrażenie, że zamiast poprawić jej los, to zgotowaliśmy jej piekło na ziemi. Ale nie patrzyliśmy na to bezczynnie. Grany był Feliway, krople Bacha, behawiorysta. Pomógł czas. I cierpliwość wszystkich.

Nie piszę tego, żeby kogokolwiek dyskredytować. Myślę, że po prostu nie byłaś gotowa na problemy. Nie tylko Ty - cała Twoja rodzina. Bywa i tak.

Dlatego trzymam kciuki za Kokę.
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Czw cze 02, 2011 15:23 Re: Do adopcji: Koka wraca:(szukamy trans. Legionowo-Dolny Śląsk

co się dzieje dalej z Koką?
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pt cze 03, 2011 13:14 Re: Do adopcji: Koka wraca:(szukamy trans. Legionowo-Dolny Śląsk

Koka u nas zostaje..
Nie oddamy już jej jak nawet zdarzy się to samo choć już się na to nie zapowiada ponieważ Kokusia robi pięknie do kuwetki..
Z każdym dniem kochamy ją coraz bardziej i nie wyobrażamy sobie już domu bez niej.
Rzeczywiście może przed adopcją nie przemyśleliśmy wszystkiego i nie byliśmy sto procent przygotowani na ewentualne niespodzianki ale to już jest za nami.Pierwszy raz adoptowaliśmy kociaka więc uwierzcie nie mieliśmy doświadczenia i nie wiedzieliśmy co nas może spotkać.

A teraz kilka zdjęć Kokusi..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

agatale

Od: Pt kwi 15, 2011 19:49

Post » Pt cze 03, 2011 13:21 Re: Do adopcji: Koka wraca:(szukamy trans. Legionowo-Dolny Śląsk

To naprawdę cudowna wiadomość :ok:
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Pt cze 03, 2011 13:26 Re: Do adopcji: Koka wraca:(szukamy trans. Legionowo-Dolny Śląsk

Agata bardzo się cieszę :P
Wiedziałam! wiedziałam, że Koka owinie Was sobie wokół ogonka :mrgreen:
Wygłaskaj Kokusię od nas.

Pięknie zdjęcia :1luvu:

Fredziolina

Post » Pt cze 03, 2011 13:26 Re: Do adopcji: Koka wraca:(szukamy trans. Legionowo-Dolny Śląsk

Też się strasznie cieszę..Mąż powiedział że ona jest najpiękniejsza z naszych wszystkich kociaków..
Jest wniebowzięty jak wraca z pracy i wchodzi do pokoju i Koka gdy tylko go zobaczy podchodzi do niego.
Zaczęła nam ufać i o to chodzi :D

Obrazek

agatale

Post » Pt cze 03, 2011 13:28 Re: Do adopcji: Koka wraca:(szukamy trans. Legionowo-Dolny Śląsk

Jadziu Kokusia teraz śpi ale jak tylko wstanie to ją wymiziam od Ciebie :ok:

agatale

Post » Pt cze 03, 2011 13:31 Re: Do adopcji: Stefan, Marysia i Malinka.Koka znlazła swój dom.

To świetnie!
Najważniejsze, że Was pokochała, a z kotami się dogaduje. I o to chodziło :ok: :ok: :ok:

Fredziolina

Post » Pt cze 03, 2011 13:40 Re: Do adopcji: Stefan, Marysia i Malinka.Koka znlazła swój dom.

No tak do końca to nie jest że się dogadują.Są dni że nie dochodzi do żadnych spięć a są że Igor ją zaczepia no ale jak kobita na niego syczy to chłopak musi pokazać kto tu rządzi hehe..
Ona syczy i ucieka a on ją goni,tak to teraz nie groźnie wygląda..
Walk żadnych nie ma to najważniejsze..Ale na wszelki wypadek częściej obcinam Igorowi pazury!

agatale

Post » Pt cze 03, 2011 13:51 Re: Do adopcji: Stefan, Marysia i Malinka. Koka znalazła DS :)

Ale powiedz Jadziu że zdjęcie pt" Ziew" mi się udało?
Dzisiaj jak Kokusi strzelałam fotki to akurat sobie ziewnęła :D
Nie mogłam tego nie sfotografować :D

agatale

Post » Pt cze 03, 2011 14:30 Re: Do adopcji: Stefan, Marysia i Malinka. Koka znalazła DS :)

agatale pisze:Ale powiedz Jadziu że zdjęcie pt" Ziew" mi się udało?
Dzisiaj jak Kokusi strzelałam fotki to akurat sobie ziewnęła :D
Nie mogłam tego nie sfotografować :D

Bardzo 8)
To nie ziew :wink: to ryk :1luvu:

Fredziolina

Post » Pt cze 03, 2011 18:47 Re: Do adopcji: Stefan, Marysia i Malinka. Koka znalazła DS :)

zdjęcie ryczącego lwa powalające 8O :1luvu:
trzeba mieć refleks żeby taką fotke strzelić kotu, albo szbiegować go z aparatem niczym paparazzi :wink:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Czw cze 16, 2011 12:48 Re: Do adopcji: Stefan, Marysia i Malinka. Koka znalazła DS :)

Witam wszystkich..

Fredziolina mam dla Ciebie niespodziankę :ok:
Zobacz link..

http://www.youtube.com/watch?v=dEpGpqYGvqY

agatale

Post » Czw cze 16, 2011 13:04 Re: Do adopcji: Stefan, Marysia i Malinka. Koka znalazła DS :)

Hejka agatale :P

O jeny!!!! Kokusia :1luvu: :1luvu:
Mój Dywanik :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pisz tu prędko jak tam u Was?

Fredziolina

[poprzednia][następna]