Antoś i Zuzia. Nerwowo.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 27, 2010 20:06 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Szura pisze:Bo te maleństwa wychowane przez ludzi, a nie przez kocią mamusię sa zupelnie inne Bardziej związują się z ludzmi, uważają, że człowiek jest ich naturalnym stadem. A mamusią ta osoba która karmi i przytula I przeważnie tak już zostaje

Właśnie tak. Im wcześniej przygarnięty, tym bardziej przywiązany - coś w tym jest.

Liwia_ pisze:Heh, ja w zasadzie nie mam pojęcia, czy jego wychowywali ludzie, czy był z mamą... Jeżeli był wychowywany w domu, to nie dbano o niego zupełnie (ta kopalnia świerzbu w uszkach...). Wydaje mi się, że ktoś mógł sobie wziąć kotka "dla zabawy", nie dbał o niego, a w końcu wyrzucił, gdy kotek przestał być maleństwem

Mogło być tak, ale ja się niedawno spotkałam z takim przypadkiem - kotka okociła się w piwnicy bloku i zginęła pod kołami samochodu. Dobry pan wszystkie maleństwa zabrał do domu, karmił, jak należy, a kiedy już samodzielnie jadły - wypuścił. I biega całe towarzystwo po wszystkich klatkach bloku, i kocha naiwnie ludzi, myśląc, że żadna krzywda z ich strony im nie grozi.

Liwia_ pisze:Dziś kotecek wskoczył mi nagle na plecy (piękny skok, swoją drogą, skakał z siedziska kanapy.... ). Przytulić się chciał...

To pokaż mu jeszcze, że można się wspinać po nogawkach spodni. Fajna zabawa (dla Antosia oczywiście!).

kotetek

Od: Pt kwi 30, 2010 12:26

Post » Śro paź 27, 2010 20:48 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Marcelibu pisze:No to przyszły DS będzie miał fajnego miziaka :D .
:ok:
Nieziemskiego! Przylepa jest z Antosia straszna, już temu ds zazdroszczę ;)

Zakocona pisze:Miałam kiedyś czarną koteczkę, znalezioną na śmietniku. Była niedożywiona, miała wielki brzuch i chude łapki. Przez wiele tygodni była zagazowana-przelewało się jej w brzuszku i wydalała śmierdzące bąki.Potem jak jadła dobre jedzenie wszystko przeszło.
Dla pewności będziemy jednak robić posiew kału, jutro mam zawieźć próbkę. Wet chce wykluczyć kokcydia - mam wielką nadzieję, że badanie wyjdzie ok...

kotetek pisze:
Liwia_ pisze:Dziś kotecek wskoczył mi nagle na plecy (piękny skok, swoją drogą, skakał z siedziska kanapy.... ). Przytulić się chciał...

To pokaż mu jeszcze, że można się wspinać po nogawkach spodni. Fajna zabawa (dla Antosia oczywiście!).
O, Antoś bardzo dobrze to wie :twisted: Ciągle próbuje mi się wspinać po nogach, po czym patrzy na mnie bardzo zdziwiony, czemu na niego krzyczę, jak on po prostu chce czułości...

Antoś podkocykowy: Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro paź 27, 2010 21:29 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Liwia_ pisze:

Antoś podkocykowy: Obrazek

Jak mu ładnie w niebieskim 8) :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw paź 28, 2010 0:07 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

mrr pisze:
Beliowen pisze:Na Plantex trzeba uważać, bo zawiera laktozę - jeśli trafi się kot, który nie toleruje, można pogorszyć sprawę.

W składzie jest glukoza:

"Plantex duo", prod. Master Pharm Polska s.a.
Skład: glukoza, suchy ekstrakt z owocu kopru włoskiego, guma arabska, naturalny olejek eteryczny z kopru włoskiego, naturalny olejek eteryczny klimkowy.

O, to zmienił się skład, bo parę lat temu jeszcze było na opakowaniach ostrzeżenie o zawartości laktozy.
Dobrze wiedzieć :)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw paź 28, 2010 0:09 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Liwia_ pisze:Dla pewności będziemy jednak robić posiew kału, jutro mam zawieźć próbkę. Wet chce wykluczyć kokcydia - mam wielką nadzieję, że badanie wyjdzie ok...

Kokcydia nie wyjdą w posiewie, w posiewie mogą wyjść bakterie albo grzyby - a kokcydiów to się szuka jak pierwotniaków ;) czyli pod mikroskopem, ale to inne badanie jest.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw paź 28, 2010 0:18 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Marcelibu pisze:Jak mu ładnie w niebieskim 8) :D .
Ładnemu we wszystkim ładnie 8)

Beliowen - to poplątałam :oops: ale dopytam na pewno, czy będą robione oba badania, czy tylko te kokcydia wykluczamy.

Takiego świerzbu jak u Antosia dawno nie widziałam, musiał go męczyć strasznie, zakraplamy uszka. Mały ciągle jadłby do oporu.
Humorek mu dopisuje, demoluje kapy, już kilka razy wisiał na zasłonach, czort z niego wyłazi. I czyścioszek z niego wyjątkowy - pucuje się co kwadrans.

Liwia_

Post » Czw paź 28, 2010 9:29 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Liwia_ pisze:
Marcelibu pisze:Jak mu ładnie w niebieskim 8) :D .
Ładnemu we wszystkim ładnie 8)

Beliowen - to poplątałam :oops: ale dopytam na pewno, czy będą robione oba badania, czy tylko te kokcydia wykluczamy.

Takiego świerzbu jak u Antosia dawno nie widziałam, musiał go męczyć strasznie, zakraplamy uszka. Mały ciągle jadłby do oporu.
Humorek mu dopisuje, demoluje kapy, już kilka razy wisiał na zasłonach, czort z niego wyłazi. I czyścioszek z niego wyjątkowy - pucuje się co kwadrans.

Gdy jest się w domku, a nie w piwnicy lub na ulicy to czystość trzeba utrzymywać, c'nie? 8)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Czw paź 28, 2010 17:05 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Cudny jest :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob paź 30, 2010 1:40 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

No i wyszły glisty :evil: Mam nadzieję, że się tego świństwa pozbędziemy...

Marcelibu pisze:Gdy jest się w domku, a nie w piwnicy lub na ulicy to czystość trzeba utrzymywać, c'nie? 8)
Gorliwość neofity? :wink:

Oprócz stwierdzonych glist u Antosia wszystko w najlepszym porządku - wpycha się do szaf, robi postępy w demolowaniu domu i pcha się do łóżka. Gdy jest rozmruczany i rozanielony często wystawia języczek i zapomina go schować. Nie dodaje to inteligencji jego obliczu ;)

Liwia_

Post » Sob paź 30, 2010 8:43 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Doszły lekarstwa?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Sob paź 30, 2010 12:45 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Doszły, bardzo dziękuję :1luvu:

Liwia_

Post » Sob paź 30, 2010 19:33 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Niech glisty wyłażą, a Antoś rośnie w siłę!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob paź 30, 2010 20:49 Re: Znalazłam kocurka... Kciuki mocno potrzebne...

Beliowen pisze:
mrr pisze:
Beliowen pisze:Na Plantex trzeba uważać, bo zawiera laktozę - jeśli trafi się kot, który nie toleruje, można pogorszyć sprawę.

W składzie jest glukoza:

"Plantex duo", prod. Master Pharm Polska s.a.
Skład: glukoza, suchy ekstrakt z owocu kopru włoskiego, guma arabska, naturalny olejek eteryczny z kopru włoskiego, naturalny olejek eteryczny klimkowy.

O, to zmienił się skład, bo parę lat temu jeszcze było na opakowaniach ostrzeżenie o zawartości laktozy.
Dobrze wiedzieć :)

Pewnie dlatego zmodyfikowali nazwę. A z laktozy zrezygnowali może dlatego, że sporo niemowląt jej nie toleruje?

Liwia_, ok, cieszę się, że doszły.
A przede wszystkim - że mały jest w lepszej formie. :)

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Nie paź 31, 2010 8:22 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Liwia_ pisze:No i wyszły glisty :evil: Mam nadzieję, że się tego świństwa pozbędziemy...

Marcelibu pisze:Gdy jest się w domku, a nie w piwnicy lub na ulicy to czystość trzeba utrzymywać, c'nie? 8)
Gorliwość neofity? :wink:

Oprócz stwierdzonych glist u Antosia wszystko w najlepszym porządku - wpycha się do szaf, robi postępy w demolowaniu domu i pcha się do łóżka. Gdy jest rozmruczany i rozanielony często wystawia języczek i zapomina go schować. Nie dodaje to inteligencji jego obliczu ;)

:1luvu:

Marcelibu

Post » Pon lis 01, 2010 23:15 Re: Znalazłam kocurka - Antoś, kotek idealny czuje się lepiej :)

Nie widziałam, by po odrobaczaniu Antoś jakkolwiek "pozbył się" glist, nie wiem, czy to znaczy, że odrobaczanie nie zadziałało?

Oprócz tego - chłopczyk mi się rozkichał :evil: Psika co jakiś czas, na bardzo mokro, jutro znów do weta :(
Ostatnio edytowano Wto lis 02, 2010 0:12 przez Liwia_, łącznie edytowano 1 raz

Liwia_

[poprzednia][następna]