SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 22:07 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

A teraz ja zrozumiałam ;) Tak, czeka na odbiór przez właścicielkę, ale trafiła do schronu wysteryllizowana :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto wrz 21, 2010 6:35 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej

Edytka1984 pisze:ossett wszystkie rady są dobre,ale czy ktos znajdzie się taki,kto podejmie opiekę nad wszystkimi kotkami?
jakoś trudno mi w to uwierzyć :( myślę poważnie czy nie przywozić po 1 kociaku i działać?
w niedzielę wrzucę kolejne fotki i wtedy może cos zdziałam
może uda sie je oswoić -mam nadzieję :roll:

Takie kociaki dadzą się oswoić, ale trzeba je trzymać w klatce i muszą być ciągle wśród ludzi i ewentualnie innych kotów wokół. Inaczej oswajanie może, ale nie musi oczywiście,trwać długo. Tak tylko ostrzegam. Schronisko to nie jest wyjście akurat dla nich, moim zdaniem.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto wrz 21, 2010 6:40 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

wiem,że schronisko to nie najlepsze wyjście, ale sama z tymi kociakami nie dam rady :!:
nie ma mnie w domu przeszło 8-10 godzin dziennie,więc pojawia się problem z oswajaniem :roll:
może uda mi się znaleźć kogoś kto przygarnie chociaż po jednym kociaku na DT
mamuśkę po sterylce będę mogła przetrzymać z tydzień,żeby rany się jej zagoiły a potem chyba też domu zacznę jej szukać
jakoś nie widzę by koty miały szanse na przeżycie zimy w lesie,zwłaszcza gdy będzie tak sroga jak ta w ubiegłym roku :(
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto wrz 21, 2010 8:23 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

Edytka1984 pisze:wiem,że schronisko to nie najlepsze wyjście, ale sama z tymi kociakami nie dam rady :!:
nie ma mnie w domu przeszło 8-10 godzin dziennie,więc pojawia się problem z oswajaniem :roll:
mamuśkę po sterylce będę mogła przetrzymać z tydzień,żeby rany się jej zagoiły a potem chyba też domu zacznę jej szukać
jakoś nie widzę by koty miały szanse na przeżycie zimy w lesie,zwłaszcza gdy będzie tak sroga jak ta w ubiegłym roku :(

:-( :-( :-( :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto wrz 21, 2010 9:00 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej

Wrocławscy seniorzy przypominają się z rana :)

Kruszyna pisze:Koci seniorzy:

712/10
12-latek z jednym ząbkiem, właściciel w szpitalu, kot na razie czeka (tak mi mówiono przed miesiącem jeszcze na Skarbowców); kot jest przemiły i strasznie chudziutki :( W klatce z 861/10 - roczną bardzo miłą i spokojną kotką

Obrazek

860/10
10-letnia kotka Malwina, bardzo miła, spokojna, oddana

Obrazek

853/10
10-letnia kotka Mufka, bardzo miła i spokojna, oddana, bo zaczęła brudzić na łóżko i do butów :roll:

Obrazek

874/10
7-letni wykastrowany, ogromny kocur, miziasty

Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Wto wrz 21, 2010 11:16 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

mawin pisze:
Edytka1984 pisze:wiem,że schronisko to nie najlepsze wyjście, ale sama z tymi kociakami nie dam rady :!:

mawin - nic nie poradzę :( ale będę próbowała- to mogę obiecać
relację będę zdawać na wątku kociaków
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto wrz 21, 2010 12:18 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

Edytka1984 pisze:
mawin pisze:

mawin - nic nie poradzę :( ale będę próbowała- to mogę obiecać
relację będę zdawać na wątku kociaków

Metodą "na ręczniczek" spróbuj. Kociaka zawijasz w ręcznik, włączasz serial i miziasz. Potem drugiego kociaka w ręcznik, włączasz kolejny serial i miziasz. Ciocia Kułko może coś więcej na ten temat powiedzieć bo już tak oswajała dzikunka jednego małego :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 21, 2010 12:22 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

dziękuję dziewczyny za wsparcie,rady i dodawanie otuchy :ok: :kotek:
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto wrz 21, 2010 13:29 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

Gibutkowa pisze:Metodą "na ręczniczek" spróbuj. Kociaka zawijasz w ręcznik, włączasz serial i miziasz. Potem drugiego kociaka w ręcznik, włączasz kolejny serial i miziasz. Ciocia Kułko może coś więcej na ten temat powiedzieć bo już tak oswajała dzikunka jednego małego :)

Moja znajoma 85 letnia pani opowiedziała mi jak jej babcia(nienawidząca kotów) oswoiła dzikiego kociaka w wieku trudno-oswajalnym. Zawinęła go w niemowlęcy becik i siedziała z nim przez dwa dni i dwie noce przy piecu. Jak go wypuściła to już był oswojony.
W każdym razie trzeba uważać przede wszystkim na tylnie łapki, bo one umieją nimi drapać.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Wto wrz 21, 2010 13:48 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

ossett pisze:
Gibutkowa pisze:Metodą "na ręczniczek" spróbuj. Kociaka zawijasz w ręcznik, włączasz serial i miziasz. Potem drugiego kociaka w ręcznik, włączasz kolejny serial i miziasz. Ciocia Kułko może coś więcej na ten temat powiedzieć bo już tak oswajała dzikunka jednego małego :)

Moja znajoma 85 letnia pani opowiedziała mi jak jej babcia(nienawidząca kotów) oswoiła dzikiego kociaka w wieku trudno-oswajalnym. Zawinęła go w niemowlęcy becik i siedziała z nim przez dwa dni i dwie noce przy piecu. Jak go wypuściła to już był oswojony.
W każdym razie trzeba uważać przede wszystkim na tylnie łapki, bo one umieją nimi drapać.

No to podobny widzę sposób ;) Chodzi o to żeby głaskać kotka ale nie bardzo na niego patrzeć, żeby to głaskanie stało się "naturalne" i kontakt z człowiekiem tez była naturalny. Kotek widzi że nic złego mu się nie dzieje i się oswaja. Inaczej to trochę wygląda z kotami z trauma i starszymi wtedy ta metoda niekoniecznie działa - wtedy lepiej dać kotu czas. Ale u maluchów działa bardzo dobrze.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto wrz 21, 2010 17:19 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

zawsze mozesz wsadziś w recznik więcej niż jednego kociaka ;)

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Wto wrz 21, 2010 17:25 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

Kułko pisze:

zawsze mozesz wsadziś w recznik więcej niż jednego kociaka ;)

:mrgreen:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto wrz 21, 2010 21:36 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

podnosimy nasze schronniskowce. seniorom bardzo by się domki przydały :-(

kicia ze złamaną miednicą jest strasznie biedniutka :-( jej by się DT przydało, tylko gdzie je znaleźć :-(

mawin

Post » Śro wrz 22, 2010 10:11 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

Kotusi z miednicą i temu drugiemu kociakowi z jej klatki też - oba są bardzo wystraszone, w DT szybciej udałoby się je "doswoić" niż w schronie :(
Obrazek

Kruszyna

Post » Śro wrz 22, 2010 12:49 Re: SchronWro - od września przy ul. Ślazowej zdj. str. 4

Kruszyna pisze:Kotusi z miednicą i temu drugiemu kociakowi z jej klatki też - oba są bardzo wystraszone, w DT szybciej udałoby się je "doswoić" niż w schronie :(

tylko DT niestety brak :-(

mawin

[poprzednia][następna]