JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 17:11 Re: [WRO] SCHR - 6 letnia srebrna JULKA w DEPRESJI, PILNIE DT!

Miałam przed chwilą pierwszy telefon w sprawie Julki. Niestety nie padła konkretna propozycja adopcji, były tylko "ochy" i "achy" nad urodą Julki, złorzeczenia jej poprzednim właścicielom i trzymanie kciuków za dom dla niej :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Czw sie 19, 2010 17:28 Re: [WRO] SCHR - 6 letnia srebrna JULKA w DEPRESJI, PILNIE DT!

a czy któraś z Was może wziąć Julkę na badanie tej wątróbki? Na mój koszt.
Nie ma to wpływu na moją decyzję(cały czas intensywnie myślę..) ale do mnie jest daleko a,jak mówicie jej diagnoza i ewent.rozpoczęcie leczenia może uratować życie :?: :?: :!:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sie 19, 2010 18:22 Re: [WRO] SCHR - 6 letnia srebrna JULKA w DEPRESJI, PILNIE DT!

smarti, trzymam ogromne kciuki za podjęcie przez Ciebie pozytywnej decyzji, która pewnie uratuje Julce życie :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw sie 19, 2010 18:25 Re: [WRO] SCHR - 6 letnia srebrna JULKA w DEPRESJI, PILNIE DT!

Zaciskam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: z nadzieją!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw sie 19, 2010 18:37 Re: [WRO] SCHR - 6 letnia srebrna JULKA w DEPRESJI, PILNIE DT!

Kochane,zdecydowaliśmy-bierzemy ją-trzeba spróbowac ją uratowac.
Jedyne czego nie mogę zapewnić to transport-
dlatego błagam o znalezienie transportu chociaż w okolice Wawy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sie 19, 2010 18:45 Re: [WRO] SCHR - 6 letnia srebrna JULKA w DEPRESJI, PILNIE DT!

O mateńko!!!!!!
Smarti :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw sie 19, 2010 18:59 Re: [WRO] SCHR - 6 letnia srebrna JULKA w DEPRESJI, PILNIE DT!

8O o jejku.... nie wierzę Julcia dostała szansę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
smarti pisałam o DT doświadczonym z jednego względu. Nie każdy zdaje sobie sprawę,
że jak bierze się kota ze schroniska w takim stanie psychicznym to wszystko może się zdarzyć.
Mieliśmy już kotki które nie przeżyły mimo kroplówkowania i karmienia na siłę.
Były też takie które w dzień po zabraniu ze schronu zaczynały w DT normalnie funkcjonować :)
Niestety nie wiemy jak kot się czuje i jak zareaguje.

Nie mam żadnych informacji o kotce oprócz tych które umieściłam na wątku.
Nie wiem czy je a jeśli nie to jak długo nie je.... Obawiam się że nic więcej nie uda się w schronisku ustalić :(

Piszę o tym bo jeśli ktoś miał kiedyś do czynienia z kotami w depresji wie, że to może być nie łatwe do przejścia
ale nie musi tak być - i tej wersji ja osobiście będę się trzymać 8)

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw sie 19, 2010 19:04 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

smarti i gdzie ją dasz :roll: mam nadzieje, że masz przemyślaną decyzję bo ostatnio aż 4ry koty wziełaś :roll: :twisted:
Czy mam jej już ogłoszenia robić bo od dzisiaj mam już czas więc dajcie znać jak coś :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 19, 2010 19:05 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

PILNIE SZUKAMY TRANSPORTU Wrocław-Warszawa !!!

Czy ktoś zna kogoś kto jeździ na tej trasie? :oops:
Kurcze dobrze by było szybko coś znaleźć, czas tutaj naprawdę może oznaczać wszystko.... :(

Agness78

Post » Czw sie 19, 2010 19:06 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

CatAngel pisze:smarti i gdzie ją dasz :roll: mam nadzieje, że masz przemyślaną decyzję bo ostatnio aż 4ry koty wziełaś :roll: :twisted:
Czy mam jej już ogłoszenia robić bo od dzisiaj mam już czas więc dajcie znać jak coś :ok:

Kota będzie miała pokój swój a maluchy idą o ile dobrze pamiętam 28-go do nowego domku
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sie 19, 2010 19:07 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Agness78 pisze:PILNIE SZUKAMY TRANSPORTU Wrocław-Warszawa !!!

Czy ktoś zna kogoś kto jeździ na tej trasie? :oops:
Kurcze dobrze by było szybko coś znaleźć, czas tutaj naprawdę może oznaczać wszystko.... :(

Poszukam na transportowych - jak ktoś może to na dogo, bo po tej zmianie nic tam nie mogę znaleźć. :evil: Ja mam jeszcze konto na szurach to tam looknę.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sie 19, 2010 19:08 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Gibutkowa pisze:
CatAngel pisze:smarti i gdzie ją dasz :roll: mam nadzieje, że masz przemyślaną decyzję bo ostatnio aż 4ry koty wziełaś :roll: :twisted:

Kota będzie miała pokój swój a maluchy idą o ile dobrze pamiętam 28-go do nowego domku

:1luvu: :1luvu: :1luvu: maluchy uciekają uff to dobrze bo o smarti też się obawiałam :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 19, 2010 19:10 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Cudownie!!!

W takim razie nie wiem, co z banerkiem - może się wstrzymać ? bo nie wiadomo jaka treść ma być :wink:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw sie 19, 2010 19:11 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

Kurczę nie ma już Pirata,jest za granicą,bo jeździł na trasie Łódź -Wrocek,a z Łodzi to już nie tak daleko do Wa-wy,ale nici :( :( :( :( :(
Nie znam nikogo wiecej,kto by jeździł!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw sie 19, 2010 19:13 Re: [WRO]6 letnia JULKA w DEPRESJI, szukamy transportu W-w/W-wa!

sisay pisze:Cudownie!!!

W takim razie nie wiem, co z banerkiem - może się wstrzymać ? bo nie wiadomo jaka treść ma być :wink:

Prosimy o banerek, Julcia będzie bardziej widoczna :ok:
Zawsze później możemy podmienić tylko napis w banerku :ok:
Z resztą ja tam nie lubię zapeszać, kotka jeszcze w schronisku a jak będzie w DT to dopiero będziemy świętować :) :1luvu:

Agness78

[poprzednia][następna]