PODPISZ PETYCJE W SPRAWIE ZWIERZĄT - STR. 1

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 12, 2010 19:19 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Dołączę się do petycji. U weta karma dobre 20% droższa. O ile RC Urinary mi - brzydko mówiąc - wisi, bo moge kupić Trovet (w internecie!), to np. Calm produkuje tylko RC :(

I zastanawiam się, co z karmami profilaktycznymi, typu Young Male/Female dla kastrowanych młodych czy też Growth dla kociąt. Czy one też pod to podpadają?
Mam nadzieję, że RC jeszcze się opamięta.

Ironią losu jest jednak, że najwięcej straci na tym nasz ukochany Krakvet, który nie będzie sprzedawał karm ani w necie, ani w swojej lecznicy.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw sie 12, 2010 19:25 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Na takiej polityce niestety tylko zwierzęta stracą... Ilu jest ludzi, których już nie stać na kupno wymaganej karmy, a potem??

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw sie 12, 2010 19:42 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Dziwi mnie, że wszystkie karmy z linii weterynaryjnej zostały zakazane do sprzedaży przez sklepy internetowe.
O ile rozumiem nakaz kupowania u wetów karm na nerki/problemy moczowe/wątrobę itp, to karmy typu Growht( tak się chyba pisze? ) czy dla sterylizowanych można by z powodzeniem dalej sprzedawać na "zwykłym" rynku....
mi to rybka, bo ja u weta płacę za karmę tyle co w hurtowni się powinno zapłacić, ale rozumiem, że dla kogoś skok z np. 60 zł na 80 wcale nie jest fajny
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Czw sie 12, 2010 20:49 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Mnie to też rybka, bo w karmy weterynaryjne nie wierzę (a konkretnie w "leczenie" kotów produktami, które im szkodzą i obciążają chore organy - białko roślinne, "przeciwutleniacze dopuszczone w UE" itd. ), ale najbardziej mi się w tym wszystkim nie podoba to, że teraz opiekunowie kotów będą musieli narażać swoje koty (zasadniczo zdrowe, tzn. chorujące przewlekle) na dodatkowe ostre infekcje przynoszone z lecznicy np. na butach.
Super sprawa - taki stały kontakt z wirusami - jako ekstra zarobek dla wetów i pośrednio dla koncernów farmaceutycznych.

Ilekroć zdarzała mi się konieczność kupienia np. conva w lecznicy (jak miałam małe tymczasy), tego właśnie bałam się najbardziej - że kupując stacjonarnie narażam i maluchy i rezydentów. Strach uzasadniony, bo z lecznicy często coś przywlokłam.
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Czw sie 12, 2010 21:12 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

sebriel pisze:Dziwi mnie, że wszystkie karmy z linii weterynaryjnej zostały zakazane do sprzedaży przez sklepy internetowe.

ano wlasnie - WSZYSTKIE weterynaryjne, ale TYLKO RC. czy to nie daje do myslenia, ze jednak nie o troske o dobro zwierzat temu potentatowi chodzi?
[url]=https://www.facebook.com/share/p/nG6iiNMb2xu4Ttjy/2 koty szukają domu[url]

siliana

Od: Śro lis 09, 2005 23:14

Post » Czw sie 12, 2010 22:37 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

siliana pisze:sluchajcie, dowiedzialam sie, ze jest osobno Royal Canin Polska oraz dystrybutor karm Royal Canin VET.

z www strony petycyjnej:

Aby napisać petycję należy:
1. Zdefiniować adresata petycji, to znaczy napisać w nagłówku jego dane: imię i nazwisko i/bądź nazwę instytucji czy organizacji, do których kierujemy petycję.
2. Rozpocząć petycję od wyjaśnienia kwestii, które stwarzają określony problem będący przyczyną powstania petycji.
3. Opisać problem, który powoduje niekorzystną sytuację poprzez jakąś działalność lub jej zaniechanie.
4. Przedstawić postulaty, prośby lub wnioski mające służyć zlikwidowaniu określonego problemu i poprawieniu sytuacji.
5. Opisać korzyści, jakie powstaną w wyniku wprowadzenia w życie wyżej wymienionych postulatów, próśb lub wniosków.
6. Podpisać petycję we własnym imieniu.
7. Zbierać podpisy osób, których problem dotyczy oraz osób, które popierają słuszność petycji.

i tu pytanie - czy jest ktos w stanie ustalic dokladne namiary na RC produkujacy karmy wet.? to by bardzo ulatwilo prace, bo osoby piszace projekt petycji skupilyby sie tylko na tym.
[url]=https://www.facebook.com/share/p/nG6iiNMb2xu4Ttjy/2 koty szukają domu[url]

siliana

Od: Śro lis 09, 2005 23:14

Post » Pt sie 13, 2010 12:38 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Jak najbardziej podpiszę.
W fundacji mamy kilkanaście kotów na karmach wet.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 13, 2010 15:15 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

http://www.zoologic.pl
mam zapewnienie sprzed chwili, że diety RC są i będą :D wydłuża się tylko czas oczekiwania do 2 dni
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt sie 13, 2010 17:06 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Miód na moje serce, to mój dostawca. :1luvu:
Właśnie do mnie zadzwonił, że znowu można i złożyłam zamówienie na calm i fibre, nawet jak za tydzień przyjdzie, to będzie ok.
Ciekawe, czy to znaczy, że RC zmienia jednak taktykę?
Obrazek

miszelina

Post » Sob sie 14, 2010 8:46 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Mozliwe, że się zorientowali, ze w Polsce mają za mało wetów ogarniętych swoją siecią, U mnie na przykład nie slyszalam, żeby wetowi chcialo się rozprowadzać karmy. Próbki tak, ale odsyłał do sklepu po masówkę
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob sie 14, 2010 10:08 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

A ja dzisiaj byłam w Krakvecie - lecznicy i dowiedziałam się, że KV internetowy oraz KV-lecznica całkowicie rezygnują z Royala, przechodzą na Eukanubę i Purinę.

Na stronie KV jeszcze nie ma informacji o tym.
Obrazek

miszelina

Post » Sob sie 14, 2010 10:11 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Ale tylko z leczniczych czy w ogóle z RC?????

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Sob sie 14, 2010 10:24 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Bungo pisze:Ale tylko z leczniczych czy w ogóle z RC?????

Pani w recepcji mówiła, że całkowicie przechodzą na inne karmy, więc wnioskuję, że mają dość marki RC.
Bungo, w zoologic mają RC normalne i wet i będą mieć - tylko dłuższy termin dostaw. Rozmawiałam z nimi wczoraj.
Obrazek

miszelina

Post » Sob sie 14, 2010 10:57 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Znam zoologic i bardzo go lubię - tyle, że jest droższy niż KV.

A moja Luśka żre tylko RC. :roll:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Sob sie 14, 2010 12:31 Re: Karmy lecznicze RC znikają z internetowych sklepów?

Bungo
a sprawdzałas w psim raju?
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]