Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 11:55 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

:D
żarłoczek jeden, nadrabia zaległosci w jedzeniu jak był na ulicy
Strasznie jestyem ciekawa jakie były wcześniej jego losy, ale raczej nie do dowiedzenia się.
Zimą pownien dłuzej już spać.
Latem koty mają tendencje do pobudek razem z ptaszkami :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sie 23, 2010 10:23 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

Haggard juz powili sie uczy ze rano nie wolno nas budzic. Szczególnie mnie ;) dzisiaj wlazł do worka i szurał nim przed 6 rano. udało mi sie go złapac po 10 minutach ( juz wiedział ze go schowam do łazienki ) , wsadziłam go na 2 minuty, potem zapyatłam czy bedzie gzreczny i wypuscilam. O dziwo spal grzecznie na poslaniu do póki nie wstalam :)

Wczoraj bylismy w terenie na koniu. tzn ja na koniu, Emilasty na rowerze, no i pies obok. Jako że sie zgubiliśmy , to zamiast spaceru wyszła 2,5 godzinna wycieczka i 25 km. Pies w domu padł i nie wstal do wieczora. Haggard skorzystal z okazji, poogladał go, polizal go w oko, uszy wywąchał, pobawił sie ogonem, no i zrobił łapkami masaż grzbietu. Jerzemu wczoraj było wszystko jedno bo był zmeczony, ale dzisiaj ma juz siłe, a i tak pozwala Haggardowi na wszystko. Czekam tylko aż bedą razem spały i Jerzy odkryje ze kota mozna wykorzystać do drapania po plecach :D :1luvu: :1luvu:
Super sie patrzy na nich :)

Hypnotize

Od: Pon sie 09, 2010 11:05

Post » Wto sie 24, 2010 18:31 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

na pewno będą razem spać :mrgreen:
ja chce wspólną fotkę, najlepiej w czasie masażu :kotek:

Mała1

Post » Śro sie 25, 2010 9:00 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

Mała1
Cieżko jest ich złapac razem, bo jak chc zrobic zdjęcie, to albo jedno albo drugie do mnie idzie :/
Ale prosze Haggard z przed chwili :)
Obrazek

Obrazek

Hypnotize

Post » Śro sie 25, 2010 18:50 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

kochany Pingwinek :1luvu:
i tak sie w koncu doczekam takich fotek, ja to wiem :wink:

Mała1

Post » Śro sie 25, 2010 20:16 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

Jutro obgadywać będziemy Tego pana ze zdjęcia i dam Ci tej karmy dla Niego;)
Gosiara

Post » Sob sie 28, 2010 8:14 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

Haggard ma teraz okres wchodzenia wszedzie i na wszystko. Brak ogona mu specjalnie nie przeszkadza. Wczoraj jak sie obudziłam, to on łaskawie wylazł z szuflady z ubraniami ;)
No a jego ulubionym zajęciem jest patrzenie przez okno :)
Obrazek

Obrazek

Hypnotize

Post » Nie sie 29, 2010 16:18 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

oo, mamy fotki bez ogonka :D
cieszę się,ze chłopak tak dobrze sobie bez niego radzi :ok:

Mała1

Post » Nie sie 29, 2010 20:45 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

A jak mu smakowało żarełko od ciotki?a Jerzemu niemieckie Froliki? :mrgreen:
Gosiara

Post » Nie sie 29, 2010 20:51 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

jerzy chapnał froliki od razu, a jedzenie smakuje obojgu bardzo. Jerzemu nawet bardziej, bo wiadomo, co jest w misce kota to jest lepsze ;)

Hypnotize

Post » Nie sie 29, 2010 21:47 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

A tu Pan na wlościach. Standardowa pozycja na ulubionej poduszce ;)
Obrazek

Hypnotize

Post » Pt wrz 03, 2010 19:51 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

ja nadal jestem w szoku jak wspaniały domek trafił sie Pingwinowi
:mrgreen:

Mała1

Post » Sob wrz 04, 2010 9:37 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

Pamiętacie jak sie balam ze Haggard nie zaakceptuje Jerzego? A Jerzy zamknie sie w sobie i bedzie smutny? To czy Jerzy zaakceptuje Haggarda i bedzie szczesliwy , decydowalo o tym czy Haggard na pewno z nami zostanie, czy bedziemy musieli znaleźć mu inny dom.
Poczatkowo kot sam chciał nawiazac kontakt z psem, ale pies sie chował, albo unikał dotyku. Ustepowal haggardowi miejsca, jadł dopiero jak Haggard zjadł Jerzy zaczynal też jeść :) Ogolnie to troche sie niepokoilismy, postanowilismy że bedziemy Jerzego wiecej głaskać, olewać kota i udawać ze Jerzy jest królem ;) No i nagle nastąpił przełom. Jerzy poczuł sie ważniejszy i niezagrozony. Nauczyl sie wyganiac kota ze swojej miski warknięciem i z posłania udajac że go nie widzi i kładac sie na nim :D a jaką miał mine zadowolona jak kot sobie poszedł :D Aktualnie sam zaczepia kota, nosi mu zabawki, jedza z jednej miski ( bo kot woli teraz miske psa ;) ) , urzadzaja sobie zapasy, kot łapie glowe psa i gryzie go po uszach, a pies sie cieszy :D
Z samego rano jak siedze pzred komputerem pies nadstawia sie z jednej strony do głaskania, a zazdrosny kot z 2 robi sobie drapak z moich nóg. Raz nawet zrobil postep i wskoczył mi na kolana :D
A tak poza tym to kot nadal troszeczke nieufny, ale już nie chowa sie, tylko radośnie bryka i galopuje jak nie chce być złapany, czy pogłaskany :) No i wita nas jak przychodzimy do domu. Biegnie do drzwi szybciej niz pies i miałczu, mruczy i ociera się :) Jest strasznie pozytywny, ma ogrom energii, ale jest o dziwo karny i zapamietuje rzeczy kórych ma nie robić ( tz nie na zawsze ;) ale raz na 2 dni tzreba ochrzanić i np nie zjada moich kwiatków ;) ).
Musze powiedzieć ze zycie z kotem zrobiło sie weselsze i ciekawsze :) Pies jest mniej kontaktowy, kot za to aktywnie uczyestniczy w calym moim zyciu i odpowiada miauczeniem jak cos mówie :)

a tutaj Jerzy spiący z Haggardem. Taki obrazek mam w domu coraz częściej :)
Obrazek

Obrazek

Hypnotize

Post » Sob wrz 04, 2010 17:53 Re: Haggard ( PINGWINEK ) z Katowickiego schroniska.Nowy dom.

super, że się juz dogadują
to piękny widok kot śpiący z psem :ok:
i fajnie ,że zauważyliście ,że kot potrafi byc bardzo kontaktowy :D
wiekszość właścicieli psów myśli,że koty to odludki
a jak jeszcze Haggardzik sie bardziej do Was przywiąże to zobaczycie jaka można mieć więź z kotem silną

i jeszcze uważajcie, większość roślin domowych jest dla kotów trująca, bądź powoli podtruwająca, trzeba na prawde uważać.
Możecie mu wykopać z trawnika zwykłą kiść trawy, wsadzić do doniczki i podlewać, przycinać
lepiej ,żeby trawę podgryzał

Mała1

[poprzednia][następna]