KOCIAKI CHORE OCZKI! 2 w DS, Kruszynka ['], 2 zostały

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 29, 2010 21:20 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

Czarny i pingwin, zestaw w sam raz dla mnie :roll: :(
Ale ja to już nijak, ostatecznie padłabym na mordę :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie sie 29, 2010 22:48 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

kto uratuje kociaczki?
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pon wrz 06, 2010 19:29 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

To ja napiszę, że bure futerka dwa :) są u nas nadal w DT.
TŻ bardzo je polubił, mój wiecznie chory żołądek trochę odpuścił i może znów (odpukać!) będziemy tymczasować. :)
(odpukać ponownie!)

Odzew na allegro jest, ale niezbyt imponujący.
Chciałabym tylko, żeby chlopaki zamieszkały razem... lub z innym kotem.
Da się to zrobić? :)

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon wrz 06, 2010 19:45 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

Agalenora pisze:To ja napiszę, że bure futerka dwa :) są u nas nadal w DT.
TŻ bardzo je polubił, mój wiecznie chory żołądek trochę odpuścił i może znów (odpukać!) będziemy tymczasować. :)
(odpukać ponownie!)

Bardzo Wam dziękuję :1luvu: :1luvu:

Dałabyś rade zrobić im jakieś ładniejsze zdjęcia?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto wrz 07, 2010 20:09 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

Trzymajcie kciuki, bo jest szansa, że sprawy lokalowe moich dwóch chłopaczków jutro się szczęśliwie rozwiążą :D
Na razie nic więcej nie napiszę, żeby (tfu, tfu!) 8)

Agalenora

Post » Wto wrz 07, 2010 20:27 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

kciuki obecne :ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Post » Wto wrz 07, 2010 21:22 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

:ok: :ok: :ok:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto wrz 07, 2010 21:39 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

Agata, wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ja dzisiaj złapałam trzy sztuki u Pani A., a są tam jeszcze dwa. Więc los tych deskach chyba jest przesądzony :( Mają już cztery m-ce. Za dwa m-ce spróbuję je złapać do kastracji.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro wrz 08, 2010 19:10 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

Ursus i Burak pojechali do nowych, oczywiście niewychodzących domów w Wawie i Piasecznie.
:D
Oczywiście w głębi serca chciałam, aby zamieszkali razem. Ale los zadecydował inaczej. Obaj zamieszkają z kocurkami w podobnym wieku. Spróbuję zaprosić domy na miau, i poprosić o relację z pierwszej ręki. Mam nadzieję, że kociaki rezydentne szybko zaakceptują gości.

Aha. Muszę się pochwalić. 8) Adopcją zajmował się mój TŻ. To on dziś przeprowadził ostateczną rozmowę, ja prowadziłam wstępne 'przesiewowe' negocjacje i wymianę mailową.

Agalenora

Post » Śro wrz 08, 2010 19:15 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

świetne wieści :D
Obrazek

monika794

Post » Sob wrz 11, 2010 11:37 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

witam wszystkich,
to my wzięliśmy Grey'a (aka Ursuska), o którym była tu mowa. kociak jeszcze w drodze do domu zaczął mruczeć, zaaklimatyzował się praktycznie od razu. tylko nasz pierwszy kociak, Blink, nie dawął mu spokoju. cały czas za nim biegał, rzucał się na niego i bójka gotowa. baliśmy się, że mogą sobie coś zrobić, więc obcięłam Grey'owi pazurki (Blink miał już wcześniej obcięte) i kupiliśmy kocie feromony do kontaktu. dalej się ganiają i walczą ze sobą, ale już delikatniej, a najlepsze jest to, że teraz nie odstępują się na krok, bez żadnej wrogości, razem śpią wtulone jeden w drugiego, a nawet nawzajem wylizują sobie futerko i uszy. no widok niesamowicie słodki :D

poza tym Grey od razu nauczył się gdzie jest kuweta i nawet ani razu się nie pomylił :wink:

ale są dwie rzeczy które mnie zastanawiają, więc może tu zapytam, bo w końcu to forum kociarzy i widzę, że doświadczonych :)
Grey często ugniata i ssie koc albo futerko Blinka (czasem nawet jego uszy, ale tamten nie ma nic przeciwko). wiem, że to jakaś pozostałość po kociństwie, bo przecież tak samo kociaki ssą mleko. tylko czy powinno mnie martwić to, że w wieku 3 miesięcy Grey dalej tak robi? powinniśmy go więcej tulić? czy może tak po prostu będzie miał?
druga rzecz to to, że on prawie nie miauczy. jest cichutki, nawet gdy szaleje. co prawda przez większość drogi do nowego domu darł się wniebogłosy, ale już na miejscu popiskuje tylko cichutko podczas zabaw albo gdy ktoś się zbliża. czasem otwiera mordkę jakby chciał miauknąć, ale nie wydaje żadnego dźwięku. co to może oznaczać? taki charakter? czy jeszcze nie czuje się na tyle pewnie, żeby głośno się odzywać?

ach, no i jeszcze jedno pytanko - czy powinnam obcinać im tylko przednie pazurki, czy też tylne? dodam, że wiem jak to robić, bo weterynarz mi pokazywał, więc krzywdy im nie robię :)

fotek nie wklejam, bo nie mam jak, ale przesłałam p. Agacie parę, więc może ona je wklei.
I'm just a kid and life is a nightmare

msmara

Od: Sob wrz 11, 2010 11:14

Post » Sob wrz 11, 2010 12:22 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

msmara pisze:Grey często ugniata i ssie koc albo futerko Blinka (czasem nawet jego uszy, ale tamten nie ma nic przeciwko). wiem, że to jakaś pozostałość po kociństwie, bo przecież tak samo kociaki ssą mleko. tylko czy powinno mnie martwić to, że w wieku 3 miesięcy Grey dalej tak robi? powinniśmy go więcej tulić? czy może tak po prostu będzie miał?
.

A to interesujące. Gdy był u nas to nie męczył tak braciszka, ani moich dorosłych kocic (inna sprawa, że te zołzy nie pozwoliłyby mu na to :twisted: ) - lubił za to ssać mój rękaw lub polar. Burak był trochę mniej wylewny.
Widocznie traktuje Blinka, jako coś przypominającego mu mamę :)
Maluchy zostały zabrane od kotki wcześnie, miały wtedy max 6 tygodni - ale nie miałyśmy niestety innego wyjścia.
Może być tak, że ten odruch to pozostałość po kocięctwie, taki odruch sierocy, tęsknota za mamą.
Głaskać i tulić jak najbardziej i jak najcześciej, on to uwielbia :)

Wklejam kilka fot z nowego domu :D
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

I moje ulubione. Najfajniejsza ruda poduszka :)

Obrazek

Agalenora

Post » Sob wrz 11, 2010 13:22 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

Witam
Burak (Drapak) zamieszkał z nami. Jest pełen energii i bardzo odwazny. Razem z Gryzakiem szaleja po całym domu.
Chłopcy się ładnie dogadują. Gryzak już myje Drapaka. Chłopiec nie jest specjalnie miziasty, ale chętnie siada obok nas lub pakuje sie na kolanka. Dziś po raz pierwszy dał się wygłaskiwać mojemu męzowi. Mieliśmy tez jedna wpadkę kuwetkową dziś rano. Ogólnie jest super :)
Obrazek
Obrazek

luna1976

Od: Nie sie 15, 2010 11:09

Post » Sob wrz 11, 2010 14:25 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

Rewelacja :1luvu: :1luvu:
Ale pięknie skumplowane koty :) Cieszę się, że tak szybko się zaaklimatyzowały :)

Agalenora

Post » Sob wrz 11, 2010 15:00 Re: RATUNKU! KOCIAKI CHORE OCZKI! Zostały 2 chore. Może ktoś? DT

Tak chłopcy przypadli sobie do gustu - przy czym to rezydent jest bardziej wylewny w uczuciach :).
Martwi mnie ze mały nie chce korzystać z krytej kuwety. Dziś na noc miał zostawioną tylko kryta i niestety wysikał się na ubrania złożone na taborecie :(. Jakieś rady?

Założyłam wątek moim kociakom i tam bedę co jakis czas pisac co u nich oraz wstawiac fotki. Ciekawych zapraszam do zaglądania czasem do nich :)
viewtopic.php?f=1&t=115794

luna1976

Od: Nie sie 15, 2010 11:09

[poprzednia][następna]