ile kotów w domu...?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 13, 2004 13:05

Aga. Ja przed erą kotów nie żyłam po prostu. :lol: Ale wracając do metrażu: myślę, że większy metraż umożliwia kotom pozajmowanie kawałków ich terytorium, czasem potrzebują mieć swój "kawałek podłogi". Sądzę, że adaptacja Gacusia przebiegałaby dłużej i trudniej w małym i ciasnym mieszkaniu (i tak trwała miesiąc). Niewątpliwie przy większej liczbie kotów jest sporo roboty, doprawdy nie wiem jak sobie radzą osoby z piątką, szóstką, ..., dwunastką; a i wymiziać czy wyczesać wszystkich na raz nie da rady. Ale o ile na początku Mika, później Norcia były zazdrosne (musiałam Mikę głaskać w milczeniu, bo nawet na najcichszy szept przybiegał ten mały bazyliszek i hipnotyzował Mikę, a ona uciekała), to teraz czekają cierpliwie na swoją kolej. A ja nauczyłam się powściągliwości w mowie :wink:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Sob kwi 17, 2004 15:20

U mnie na 73 m,dwa koty,jeden pies,hodowlany szczur,4 rybki.Mąż, syn i ja.Kotów jakos nie widac,koczują zazwyczaj w łazience na oknie,ewentualnie na moich kolanach,pies wiecznie spi...Pustka straszna!

dagah

Od: Wto kwi 13, 2004 8:32

Post » Wto sie 07, 2012 7:08 Re: ile kotów w domu...?

Czy Waszym zdaniem mieszkanie 47m2 (dużo miejsc do wskakiwania, możliwość spacerków pod balkonami i po spokojnym strzeżonym osiedlu) nadaje się dla dwóch kocurków syberyjskich czy będzie za małe?

Panna A

Od: Śro lip 11, 2012 9:56

Post » Wto gru 03, 2013 22:42 Re: ile kotów w domu...?

Odpowiadając na pytanie w tytule wątku - minimum dwa koty w domu :kotek: :kotek:
Nie nudzą się tak bardzo kiedy nas nie ma, zajmują się sobą i lepiej rozwijają się psychicznie.

Z drugiej strony zauważyłem jednak, jak i Wy zapewne też, że koty zostające same w domu przełączają się w tryb "stanby" - jedzonko i spanko, spanko, spanko.

U niektórych ras, np. MCO, wręcz przeciwwskazane jest trzymanie ich jako jedynego zwierzęcia w domu.Jeżeli nie ma w domu innych kotów, to akceptują w pełni psa jako towarzysza, z którym ze względu na swój specyficzny "kociopsi" charakter doskonale się socjalizują.

Kiedy są same, cierpią i są smutne.
Czesława, Ryszard i mrhyde

Obrazek

mrhyde

Od: Pt gru 12, 2003 23:10

Post » Wto gru 03, 2013 23:24 Re: ile kotów w domu...?

Mieszkanie 85 m ( wynajete niestety ). Ja, maz, 11 kotow i pies. Koty wyszkolone, jak przyjdzie wlasciciel, to pokazuja sie 3, reszta sie chowa, zeby wlasciciel nie wiedzial ile jest :wink:
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

[poprzednia]