POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 22, 2010 5:46 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

Ojej, ależ wy macie osiągnięcia! :1luvu: Ja jak raz na miesiąc złapię kota to cała dumna jestem, a wy w parę wieczorów złapałyście 17 i łapiecie dalej...
Ja dziś od 4 rano próbowałam łapać "niełapalną" kotkę z Wólczańskiej 21, ale niestety - zaden kot się nie pojawił. :evil: Muszę akcję powtórzyć...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lip 22, 2010 10:57 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

Dasz radę, Jolu :ok: Nie ma "niełapalnych" kotów- udowodniła to niedawno moja guru łapankowa MartaK łapiąc w 5 minut kotkę, którą Pani Karmicielka wraz z posiłkującą ją pewną forumowiczką łapały od lutego.

Zna ktoś dobrego spawacza :?: annskr właśnie pojechała szukać jakiegoś fachmajstra, który naprawiłby uszkodzoną dziś w nocy klatkę- łapkę.....
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Czw lip 22, 2010 14:18 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

marija pisze:Dasz radę, Jolu :ok: Nie ma "niełapalnych" kotów- udowodniła to niedawno moja guru łapankowa MartaK łapiąc w 5 minut kotkę, którą Pani Karmicielka wraz z posiłkującą ją pewną forumowiczką łapały od lutego.

Zna ktoś dobrego spawacza :?: annskr właśnie pojechała szukać jakiegoś fachmajstra, który naprawiłby uszkodzoną dziś w nocy klatkę- łapkę.....

Ja też wierzę, że ją w końcu dopadniemy :twisted:
Następna łapanka w poniedziałek :twisted: :twisted: :twisted:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw lip 22, 2010 15:38 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

Łapka pospawana, trzymajcie kciuki za dzisiejsze kociaki - sama, bez Mariji, kto mnie będzie mobilizował? Wczoraj po długim (jak dla mnie) oczekiwaniu na pewną kotkę, która wyraźnie chciała pogadać i co-nieco przekąsić, ale nie zamknąć się e klatce, zaczęłam chcieć do domu :oops:, choć jeszcze północy nie było :oops: , i drugiego kursiku nie chciałam :oops:
A Marija? ustąpiła z oczekiwania i kursiku, ale zażądał, by po drodze starannie się rozglądać, bo może jeszcze jakiś klient się znajdzie :? 8O
Ma zacięcie dziewczyna :D :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 22, 2010 19:10 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

Obie jesteście nadzwyczajne - Ty i Marija :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lip 23, 2010 21:37 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

witam w watku. szczeka z wrazenia opadla mi juz na pierwszej stronie, a jest juz piata a ona nadal na dole :!: gratuluje akcji i determinacji i trzymam kciuki. niestety moge pomoc tylko skromnie, wiec obiecuje wziac udzial w jakims bazarku.
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Nie lip 25, 2010 11:03 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

No to dorwalam się do netu - jeszcze tydzień urlopu i netowej abstynencji.

Kociaków w szopie na na Kilińskiego nie szukałam, bo ostatnia kotka, która miala być ich matką, nie karmi, w ogóle żadna ze złapanych kotek nie karmi. A informacja o kociakach, jak się okazało, pochodziła od bardzo mało wiarygondego informatora, podejrzewam, że facet chciał sobie popatrzeć, jak dwie głupie przewalają ruinę szopki w poszukiwaniu kociaków, których nie ma :evil:.

No i sama w nocy w tym rejonie trochę się bałam :oops: :oops:

Pojechałam rozejrzeć się na osiedle Energetyków, tam wyadoptowałam Szkarłatnego Willla i zauważyłam kocie stołówki.

Reszta w wątku łódzkim, coby Mariji i ludojadom nie śmiecić :wink:
viewtopic.php?f=1&t=99668&start=1155
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie lip 25, 2010 17:46 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

Wątek czyta się szybko jak dobrą powieść :mrgreen:

Niestety finansowo nie mogę pomóc :( Trzymam kciuki za pomyślne zakończenie całej akcji :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon lip 26, 2010 13:53 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa, kciuki, podtrzymywanie na duchu i datki. Dzięki Wam zaczynam wierzyć, że damy radę i obciachu nie będzie :oops: Wpłaty uzupełniłam na pierwszej stronie - jesteście WIELCY i NIEZAWODNI :1luvu:

A co u Ludojadów?- zapytacie.
Mam dwie wiadomości. Złą i dobrą.
Zła jest taka, że złapana pierwszego dnia akcji czarna staruszeczka miała rozległego raka w przełyku. Z przerzutami.
Wyraziłam zgodę, by odeszła.
Żegnaj Czarna Kiciu Z Jęzorkiem Na Wierzchu (*) (*) (*)

Dobra to taka, że chwilowo robimy przerwę w łapaniu Ludojadów. Musimy powypuszczać, te, które łapały nam się tak pięknie w ostatnie dwa dni akcji. Musimy też dać odpocząć kotom jeszcze niepołapanym od widoku klatki- łapki. Musimy też zmusić panią karmicielkę, aby określiła jasno, ile tych Ludojadów zostało jeszcze do zrobienia.
Według moich skromnych wyliczeń jeszcze 4. Ale równie dobrze może ich być i 14. Albo 44.
WSZYSCY KŁAMIĄ. A karmiciele w szczególności.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pon lip 26, 2010 21:56 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

Też trzymam kciuki za szybkie odłowienie pozostałych kotów :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon lip 26, 2010 22:10 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

kino akcji
to wysiada przy tym wątku
za bardzo dziele ludojadopoławiaczki
kciuki cały czas
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto lip 27, 2010 0:56 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

Szura pisze:Też trzymam kciuki za szybkie odłowienie pozostałych kotów :ok: :ok: :ok:

ja też :) podczytuję, kibicuję i 3mam kciuki :)

karmicielka pewnie sama nie wie, ile ma kotów pod opieką... ech :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 27, 2010 2:05 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

a moze jakis nowy bazarek?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto lip 27, 2010 21:55 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

turkusowa pisze:a moze jakis nowy bazarek?

zapraszamy ;) ja nie mam możliwości wystawienia więcej niż 1-2 rzeczy, bo nie mam jak zrobić zdjęć.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 29, 2010 13:06 Re: POMOCY-sterylizujemy łódzkie Ludojady!!FFA/TOZ, kasy brak:(

Bazarek postaram się zrobić jeszcze dziś. Podsumowałam bowiem, a weci podliczyli akcję, wystawiając rachunek za lipcowe działania.
Na dzień dzisiejszy:

LUDOJADY ZŁAPANE:
1. Bura chuda Mama-Kicia- wysterylizowana, usunięty polip z ucha
2. Czarna staruszka z jęzorkiem- uśpiona (*)
3. Biało-bury maluch- wykastrowany
4. Błękitka- wysterylizowana
5. Bury kocurek- wykastrowany, sanacja jamy ustnej
6. Koteczka Trzyłapka- wysterylizowana
7. Kot Rudzik- wykastrowany
8. Kotka Czarnuszka- wysterylizowana, sanacja jamy ustnej
9. Czarny zrudziały kocur- wykastrowany
10. Czarna koteczka- wysterylizowana
11. Buro- biała kotka- wysterylizowana
12. Kocur krówek- wykastrowany- sanacja jamy ustnej
13. Bura koteczka w skarpetkach- wysterylizowana
14. Czarna chuda kotka- wysterylizowana
15. Czarna drobna koteczka- wysterylizowana
16. Buro- srebrny kocur- wykastrowany
17. Kocurek pingwinek- wykastrowany, sanacja jamy ustnej

Wszystkie koty zostały także odpchlone i odrobaczone, co zostało wliczone w koszta zabiegów sterylizacji i kastracji.

Koszty poniesione na Ludojady:
sterylizacje 9 x 100 = 900
kastracje 7 x 60 = 420
eutanazja 1 x 40 = 40
usunięcie polipa z ucha 1 x 55 = 55
sanacje jamy ustnej 4 x 30 = 120

Razem: 1535 zł

Z datków i bazarków udało nam się uzbierać 709 zł.
Do zapłacenia za dotychczasowe zabiegi pozostaje 826 zł.

Optymistycznie licząc, pozostają do złapania następujące Ludojady:
1. Biało- bura kotka, mama malucha
2. Czarne dorosłe
3. Chudy srebrny kocurek
4. Bura staruszka Babcia- Kicia

Ale to już w sierpniu.
ObrazekObrazekObrazek

marija

[poprzednia][następna]