Layla. 19.06 to już rok w Nowym Domku ! ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 07, 2010 20:43 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

Asiu zastanów się nad swoją decyzją. Miałam kiedyś podobną sytuację:
Kiedy wzięłam pierwszą kotkę po miesiącu zdecydowaliśmy się wziąć kocurka. Po 3 dniach uaktywnił się u niego koci katar. Leczyliśmy go jak moglśmy, flaki wypruwaliśmy, żeby Peszek przeżył. Dodatkowo nasza kotka też się rozchorowała... Kroplówki i zastrzyki 2 razy dziennie bo kocio nie jadł... Po dwóch tygodniach walki podjeliśmy ciężką decyzję, że chcemy ulżyć mu w cierpieniach, bo był już wykończony... O naszą koteczkę walczyliśmy jeszcze dobre 3 miesiące... Ale nie zadzwoniłam do Pani skąd ją wzięłam i nie powiedziałam: "Dała mi Pani dwa koty, jeden był chory, już go nie ma, ale nich drugiego Pani zabierze..."
Uważam, że wzięłaś na siebie odpowiedzialność za żywe stworzenie, nie wgłębiając się w fakt, że Layla jest kotem niejako specjalnej troski, bo jest niewidoma. I teraz przez to, że ktoś cię uraził, a z drugim kotkiem się cos stało [*] ty się na Layke za przeproszeniem wypinasz... Weź się w garść i pomyśl jaką krzywdę wyrządzasz młodziutkiej jeszcze koteńce która tak wiele już w swoim życiu przeszła... :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon cze 07, 2010 20:53 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

TO cO Z LAYLA ZOSTAJE CZY WYLATUJE NA BRUK?
nie rozumiem jak mozna pozbyc sie kota jak zwyklego starego mebla lub śmiecia mmmmasakra :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry: :( :( nigdy nie pozbyłabym się zwierzaka prędzej chyba bym umarła niż bym oddała brak słow po prostu nie rozumiem jak tak można
gerardbutler

Post » Pon cze 07, 2010 21:26 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

gerardbutler pisze:TO cO Z LAYLA ZOSTAJE CZY WYLATUJE NA BRUK?
nie rozumiem jak mozna pozbyc sie kota jak zwyklego starego mebla lub śmiecia mmmmasakra :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry: :( :( nigdy nie pozbyłabym się zwierzaka prędzej chyba bym umarła niż bym oddała brak słow po prostu nie rozumiem jak tak można

dosadnie :ok:

a wątek cóż 8O , tak jak się obawiałam - zamienił się w zbiorową terapię :roll:
odpowiedzialności nie da się wtłoczyć komuś na siłę
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon cze 07, 2010 22:44 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

ta historia nie może się tak skończyć, mam nadzieję że asia, layli opiekunka w końcu się otrząśnie po śmierci łapka i przejrzy na oczy- ta kotka po raz kolejny nie może stracić domu!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon cze 07, 2010 23:02 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

Była "bajka" teraz jest "koszmar"
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto cze 08, 2010 7:03 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

Mam nadzieję, że jednak uda nam się znaleźć dom dla biednej Layli :!: :!: :!:

Mam propozycję żeby w ogłoszeniach zaznaczyć, że możliwy jest transport koteńki (jeśli takie info jest, a przegapiłam, to przepraszam :oops: ).

Czy ktoś mógłby przygotować do wydruku ulotkę ze zdjęciem i prośbą o dom (ja niestety nie potrafię :oops: )? Moglibyśmy porozwieszać ją w naszych miejscowościach (w lecznicach, sklepach zoologicznych, etc.). Myślę, że trzeba próbować wszystkiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Może jakieś ogłoszenia w prasie?
Musimy działać konstruktywnie - dla Layli :ok: :ok: :ok:

Nie komentuję nawet szokującej decyzji Asi...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto cze 08, 2010 7:19 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

jerzykowka pisze:
Nie komentuję nawet szokującej decyzji Asi...

Też nie będę już, bo to nic nie da! Powiem tylko jeszcze jedno ,ostatnie zdanie. Asia chciała dac dom kotom "specyficznym" i chyba powinna sie spodziewać jakiś trudnosci, kłopotów.Tzw "zwykłe" adopcje są trudne czasem i bardzo strsujace. Koty i w takich wypadkach czasem chorują i odchodzą.Nie wiem czego sie spodziewała ale stało sie jak sie stało.Czasu nikt nie cofnie. Został w domu skrzywdzony kot, wybrany wśród innych, który miał mieć zapewniony dom i miłość na resztę swego zycia. I został tego wszystkiego pozbawiony. Z przyczyn dla mnie niejasnych, niezrozumiałych. Albo sie kocha zwierzęta albo sie nie kocha. Cały czas mam wrażenie,że Layla płaci za wszystko co sie stało.Jest obwiniana i ukarana. A to że niewidomy kot ma znów niepewną przyszłośc i widmo bezdomności nie liczy sie. A miał mieć DOM!!! Aśka obiecałaś to jej!

Szukamy pilnie domu dla niewidomej kici.Jeśli ktoś zrobi ulotki (ja nie kumata), prosze o przesłanie na maila m.aska@wp.pl rozwiesze również i u siebie. Prześlę takze wszelkim znajomym.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto cze 08, 2010 7:43 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

Kto zrobi Nam ulotki, jakieś ładniutkie PLISSS :oops:

Edytoałam swoje ogłoszenia i umieściłam info o transporcie, proszę również innych ogłoszeniodawców o aktualizację :1luvu:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto cze 08, 2010 8:10 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

pilne!!!
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 08, 2010 8:15 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

Zwróciłam się o pomoc w przygotowaniu ulotki w wątku ślepaczków. Może tam ktoś będzie umiał pomóc :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto cze 08, 2010 8:25 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

jerzykowka pisze:Zwróciłam się o pomoc w przygotowaniu ulotki w wątku ślepaczków. Może tam ktoś będzie umiał pomóc :ok:

:ok:
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 08, 2010 9:05 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

podrzucę małą na górkę!
Pinie DT/DS potrzebny dla niewidomej koteczki :!:
jest transport, tylko chaty i rąk do głaskania potrzeba
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 08, 2010 9:10 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

Przeczytałam oba wątki...
Rozumiem, przynajmniej staram się, obie strony. Wiem, że ktoś opiekujący się kotem chce wiedziec co z nim dalej, w takim przypadku też nie może pogodzić się z jego odejściem i stąd te wszystkie pytania. Rozumiem, ze osoba, która jest obecnym opiekunem jest tym urażona. Sama kiedyś czytałam dość trudny list, w którym próbowano mnie do kota zniechęcić. Też miałam ochotę odwrócić się na pięcie i dać sobie spokój.
Jednak decyzja o oddaniu kotki jest bardzo krzywdząca - dla samej kotki najbardziej. Przecież ona czuje co się stało, nie ma jej towarzysza, w jej wyjatkowym przypadku niepełnosprawności to znowu dramat. Zmiana domu to coś najgorszego co może się wydarzyć.
Proszę jeszcze na spokojnie sprawę przemyśleć. Przez niezrozumienie się ludzi ucierpi kotka, która i tak wycierpiała w swoim życiu dużo. Ona teraz powinna być najważniejsza.
A co do weterynarzy - wszystko zależy od szczęścia na kogo się trafi... Każdy opiekun zwierząt może cos na ten temat dopowiedzieć...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto cze 08, 2010 10:17 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

Ogłoszenie Layli do druku
http://miaumiau.ugu.pl/layla.pdf

edit: jak nie dziala to chomik
http://s917.chomikuj.pl/File.aspx?id=30 ... =layla.pdf

ewentualnie http://chomikuj.pl/k-z/Dokumenty/layla.pdf i przycisk pobierz.
Ostatnio edytowano Wto cze 08, 2010 10:37 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto cze 08, 2010 10:23 Re: Niewidoma Layla - Powrót z Adopcji :((( Błaga o DT/DS!!!

Poker71 pisze:Ogłoszenie Layli do druku
http://miaumiau.ugu.pl/layla.pdf

Poker, dziękujemy :D :D :D

Mnie się pusta strona otwiera :oops: Czy mogę prosić o instrukcję :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]