Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
edit_f pisze:apel z prośbą z dogo.. macie jakiś pomysł? pytałam: straż pożarna nie zainteresowana.. pytałam: ludziom ciężko tę wodę wylać, wody na ok. 1,5 metra..
Napisał paula_t
Wiem, że pewnie macie inne sprawy na głowie,ale potrzebuję chociazby rady. Mieszkam na ul. Nowohuckiej 3 (koło ronda, koło M1). Od jakiegoś roku karmię tam koty. Do czasu powodzi były 3 duże, 2 średnie i 3 maleńkie 2-miesięczne kociaki. Kiedy zalało rury ciepłownicze, gdzie mieszkały, kotki się przeniosły, oczywiście nadal się nimi opiekuję, natomiast po tej "przeprowadzce" okazało się, że zostały 2 duże, 2 średnie i jeden mały. Mama i mały kociak chyba utonęły, ale jeden kociak jest uwięziony tam od niedzieli Wczoraj wybłagałam mojego chłopaka zszedł tam do rur ciepłowniczych i w tym całym syfie ślizgał się na pupie po nich, aż doszedł do miejsca gdzie ten kociak siedzi. Znajduje się za taką rurą poprzeczną w czymś w rodzaju takiego pomieszczonka pod rondem(nie jestem tego w stanie lepiej wytłumaczyć). Mój chłopak siedział w tej wodzie ponad godzinę próbując zwabić go jedzeniem, zahaczając o patyk szalik, żeby ten kociak mógł się po nim wdrapać, ale nie udało się go stamtąd wyciągnąć, bo jego tylko słychać a nie widać. Ten kociak ma tylko 2 miesiące i nie wiem w ogóle co zrobić, bo ta woda ledwo co opada i do czasu kiedy opadnie, to ten kociak po prostu tam zginie. i nie wiem co robic...
Tweety pisze:udało mi się jakimś cudem załatwić pompę z wypożyczalni ale elektryczną, byłam już w poszukiwaniu agregatu ale okazało się, że tam się ten tunel ciągnie a nie jest zamkniętym pomieszczeniem jak to najpierw było mówione więc taką pompa to ze trzy dni. Wszystko jest fajnie ale kot/koty uciekają jak się tylko człowiek wpław zbliży. Ponoć mają im tam jakoś ustawić i umocować palety i położyć na nie jedzenie aby kot zeskoczył. Więcej będę wiedzieć jak wislackikot dotrze na miejsce. Woda ponoć pomału opada sama
Tweety pisze:Kinyi udało sięściągnąć strażaków, dojeżdżają na miejsce.
kastapra pisze:to nie biszkopt, to popiel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 20 gości